Huis & Tuin

3x een kindvriendelijke woonstijl

Meubels voor het hele gezin, dat kan best wel eens een uitdaging zijn! Maar meubels zijn nu eenmaal essentieel in je huis. We zijn het er denk ik allemaal over eens dat je niet zonder kunt. Maar je kunt natuurlijk wél zorgen voor kindvriendelijke meubels die er ook nog eens mooi uit zien. Ik neem een aantal kindvriendelijke woonstijlen met je door.

Robuuste woonstijl

Een robuuste woonstijl betekent een krachtige woonstijl. Iets straalt uit dat het sterk is, krachtig is. Robuust is ook wel vergelijkbaar met industrieel en dat is een prima woonstijl met kinderen in huis. Geen gammele tafeltjes op dunne pootjes en geen glazen salontafel, maar meubels van of met staal, beton, steen en leer. Vaak worden de meubels gecombineerd met grove vloeren die wat kunnen lijden en waar echt op geleefd mag worden. Ik kan je zeggen: dat geeft een hoop rust. Er is niet direct paniek als er geknoeid wordt en met speelgoed waar net wat ruwer mee gespeeld wordt op de grond of op tafel hoef jij je geen zorgen te maken over ieder krasje.
Qua kleren zie je in deze woonstijl vaak grijs, bruin, zwart en legergroen. Perfecte kleuren waar je niet alles op ziet!

Als je binnen deze robuuste woonstijl met accessoires aan de slag wil, dan zijn de grote metalen letters mijn favoriet. Denk bijvoorbeeld aan de voorletter(s) van je kind(eren). Stoer én leuk dat ze ook daadwerkelijk een mooie betekenis hebben.

Landelijke woonstijl

Een andere kindvriendelijke woonstijl is de landelijke woonstijl. Deze stijl staat voor knus, warm, comfortabel en rustig. Denk aan fijne plaids, veel kussens en een tapijt op de grond. Ook bij deze stijl geldt dat ielige meubels niet mooi staan. Je ziet hier vaak wat grovere meubels. Ook komt er vrijwel altijd (veel) hout terug in een landelijke woonstijl. Let er met kleine kinderen wel op dat er geen splinters van de meubels kunnen komen, want dat is natuurlijk niet fijn als je kindje net leert om rond de salontafel te stappen.
Qua stoffen zie je in de landelijke stijl veel vachten, linnen en katoen. Deze vind je ook in veel meubelzaken, dus kijk daar lekker rond naar wat het beste bij je past!

3x een kindvriendelijke woonstijl

Bohemian woonstijl

Een lekker speelse woonstijl is bohemian. In deze stijl zie je mooie kleuren zoals azuurblauw en donkere groentinten. In deze stijl zien we ook altijd veel stoffen terug. De kleuren hoeven niet op elkaar afgestemd te zijn, het mag best wat door elkaar gaan!
Je ziet hier ook vaak meubels en accessoires van uit de hele wereld. Denk aan Oosterse of Marokkaanse dessins, zelfgemaakte meubels en bijzondere vondsten van de rommelmarkt of de kringloopwinkel. Qua meubels zie ik zo’n mooie boomstronktafel voor me en muren met ruwe kalkverf.
Deze stijl is lekker laid-back wat natuurlijk voor kinderen heerlijk is! Ravotten kan hier, het hoeft allemaal net netjes recht, het mag lekker rommelig. Wat woonstijlen betreft doe je je kind met deze woonstijl waarschijnlijk het meeste plezier ;-).

bohemian stijl

Kies vooral een kindvriendelijke woonstijl die bij je past en waar jij en je gezin je gelukkig in voelen

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.