Opvoeding & Ouderschap

Welk type schoolpleinmoeder ben jij?

Welk type schoolpleinmoeder ben jij?
Anne

Als moeder van een basisschoolkind gaat er een wereld voor je open. Een schoolplein is net een mini gemeenschap. Allerlei verschillende ouders en dus verschillende types kom je er tegen. Toen mijn eerste kind op school zat ervoer ik dat als overweldigend in het begin. Toch moet je dat schoolplein op om je kind te halen en te brengen. En sta je de komende 6 jaar daar op het plein. En als je dan goed om je heen kijkt zie je heel wat types. Ik licht wat moeders toe in dit blog en ben benieuwd in welk type schoolpleinmoeder jij jezelf herkent ;-).

De ploetermoeder

Deze schoolpleinmoeder kan alles lijkt het. Kerstdiner, een ouder diner, noem maar op: deze dame regelt alles. Naast een drukke baan tovert ze de mooiste traktaties tevoorschijn. Ze is vaak hulpmoeder en ook nog klassenouder. Daarnaast zien zij en haar koters eruit om door ene ringetje te halen, ze komt nooit te laat en krijgen haar kinderen een volledige Bento box mee als lunch. O, ja en iedereen lijkt haar te mogen.

De werkende moeder

Druk, druk, druk: deze moeder heeft geen tijd voor een praatje in de ochtend, want als zij van het schoolplein loopt gaat de eerste conference call van die dag al in. Eigenlijk zie je haar alleen op woensdagmiddag, want dat is haar vrije dag. Spelen kan altijd alleen bij jullie, want ze moet nog een belangrijke meeting voorbereiden. Voor het kerstdiner haalt ze de hapjes gewoon op bij de cateraar en bij het toneelstuk komt oma kijken. Was jij maar zo slim om wat meer hulplijnen in te zetten.

De sportieve moeder

Op haar uber kekke Veloretti fietsje in haar shiny yogapants staat deze moeder te trappelen op het schoolplein. Deze moeder heeft geen tijd want haar Bikram yoga klasje staat al te wachten! Van maandag tot vrijdag staat ze in een nieuwe kekke outfit, waarvan jij soms denkt, draagt ze nou de hele dag sportkleding of hoort het zo? Deze fitmom moet op de ouderavond iets eerder weg omdat ze vlug een blokje gaat rennen en de oppas op tijd naar bed moet!

De biomoeder 

De moeder die in een King Louie jurk loopt waarvan jij laatst net zo’n exemplaar naar de kringloop gebracht had. Te herkennen aan een kind op de rug in een draagdoek en een peuter aan de rok. Of het een jongen of een meisje is, weet je niet want ze hanteren een gender neutrale opvoeding. Dit is de moeder die bij de avondvierdaagse op de laatste avond een fruit ketting bij haar kind omhangt. Maar dit is ook de moeder die heel lief voor alle andere kinderen een fruitketting maakt!

De chaosmoeder

Scheurend staat ze om 15.16 op het schoolplein. Weer net te laat zoals altijd. De moeder die haar kind naar school brengt en erachter komt dat het studiedag is. Haar kind draagt twee verschillende sokken want daar voel je niets van.  En in de klassen-app is zij het altijd die vraagt: wanneer was ook alweer?

Je-ziet-mij-wel-maar-ik-ben-er-niet-moeder

Deze moeder kijkt een beetje schichtig om haar heen voor ze het schoolplein op loopt. Het liefst blijft ze buiten wachten en zwaait haar kind van een afstandje voorbij. Op de sportdag staat ze er wel, maar aan de zijlijn. Op het moment dat je haar wil aanspreken fiets ze net weg of duikt in haar schermpje van de mobiel.

De alwetende moeder

Deze moeder weet alles. Ze heeft immers al 2 kinderen op de middelbare school en vroeger regelde ze dat toch ook. Feestjes worden georganiseerd omdat ze dat altijd al zo doen, dus waarom iets anders doen? De MR kan echt niet zonder haar, sterker nog: ze is de MR. Op het schoolplein kijkt ze als een havik om d’r heen, want ze zoekt altijd een slachtoffer. Voor je het weet vraagt ze aan jouw of je komt luizenpluizen, want ze kan wel eens hulp gebruiken.

–> Welk type schoolpleinmoeder ben jij?

En, welk type schoolpleinmoeder ben jij? Schuilt er een beetje van alle moeders in je? De ene keer ben ik namelijk de ploetermoeder en soms sta ik als een wannabee sportieve moeder op het plein. Maar ondanks dat je echt niet met ieder moeder kunt opschieten, realiseer je dan wel dat vast iedere moeder haar best doet! Misschien heeft de moeder wel een rotochtend of dag achter de rug .
Mocht jij jezelf nu herkennen in dit blog, omdat jij bij mij op het schoolplein staat, dat is puur toeval: echt waar!

 de verschillende types schoolpleinmoeders.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.