Veilig je tweedehands games kopen en verkopen

Nintendo switch 8 jarige gamen
Linda - Go or No Go

We hebben inmiddels ruim een jaar onze Nintendo Switch en ik kan je vertellen: wij zijn enthousiast! Daan en Jesse hebben er zelf voor gespaard en met hun verjaardagsgeld en zakgeld de Switch gekocht. Dat was natuurlijk even slikken, want wat een hoop geld, maar ze hebben er super veel plezier van. Wat wel een dingetje is, is dat niet alleen de Switch zelf duur is, maar ook de games die je erop speelt.

Voor de duidelijkheid: dat geldt natuurlijk voor alle games op alle game consoles, niet alleen voor de Nintendo Switch. Voor sommige spellen betaal je al gauw rond de 60 euro, en dat doet toch even pijn. Nu ben ik zelf fan van tweedehandse games, want dit soort spellen gaat echt wel lang mee. Vaak zie je dat diegene die het spel gekocht heeft stopt als het spel uitgespeeld is, of het spel valt hem of haar toch wat tegen en het wordt amper gespeeld. Ook wij hebben daar mee te maken gehad.

Pokémon Let’s Go Pikachu

Zo kochten we in de winkel Pokémon Let’s Go Pikachu voor de Nintendo Switch. Daan en Jesse zijn echt fan van Pokémon en speelden in die tijd ook nog vaak Pokémon Go, dus een schot in de roos, dachten we. Na een keer of vijftien gespeeld te hebben, raakten de jongens er al een beetje op uitgekeken. Wat mij betreft niet helemaal logisch, want ik vind het echt wel een leuk spel, maar goed. Ik denk dat het op sommige onderdelen misschien wat te lastig werd en ze niet verder kwamen: tsja, dan haken ze al gauw af.
Maar uiteindelijk is dit spel dus erg weinig gespeeld en was deze game dus nog zo goed als nieuw.

Switchbay

Switchbay

We hebben hem nog een tijdje thuis bewaard, voor het geval dat Daan en Jesse er toch nog mee wilden spelen, maar dat bleek niet zo te zijn. Dus uiteindelijk besloten we om het spel te verkopen. Nu kan dat natuurlijk via Marktplaats, maar bij elektronica hoor je toch nog best vaak dat er via Marktplaats voor oplichters actief zijn. Daarom zocht ik verder en kwam ik uit bij SwitchBay. Dit is een plek waar je je elektronica kunt kopen en verkopen mét volledige kopersbescherming. Wanneer je een besteld product niet ontvangt zoals dit in de specificaties stond of wanneer een product niet aankomt krijg je je aankoopbedrag retour.

Als eerste zette ik mijn Nintendo spel te koop. Dit gaat erg gemakkelijk: je vult een aantal gegevens in en SwitchBay geeft zelf een richtlijn voor de juiste prijs. Je kunt hier van afwijken, maar ze waarschuwen je dan wel dat het mogelijk lastig is om je spel te verkopen voor een duurdere prijs. Vervolgens staat je spel dus te koop en krijg je een melding zodra iemand je spel gekocht heeft. Super handig!
Zelf kocht ik ook twee tweedehands spellen via SwitchBay. Dat werkte dus echt prima! Binnen 4 werkdagen had ik beide spellen thuis, beide in perfecte staat. En het feit dat ik me geen zorgen hoefde te maken over of het spel überhaupt aan ging komen (en of ik dus niet opgelicht was) was ook wel erg fijn. Wat mij betreft zeker een Go dus!

Koop jij wel eens tweedehands spellen?

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Reacties

Reacties

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.