Vakantie in Europa Zomervakantie

6 tips voor een top vakantie in Alpes-de-Haute-Provence

6 tips voor een geslaagde vakantie in Alpes-de-Haute-Provence

Een zomervakantie is geslaagd, voor mij, als de locatie en de accommodatie-camping aan mijn verwachtingen voldoen. En uiteraard als we als gezin daarvan en met elkaar enorm genieten. Het zonnige Zuid Frankrijk in de Alpes-de-Haute-Provence is een Go om een top vakantie te hebben. Als je houdt van een vakantie waarin een prachtige natuur, bergwandelingen, relaxen, zwemmen, sporten en cultuur een hoofdrol speelt, is de omgeving van het stadje Castellane en de (Canyon du of Gorges du) Verdon een super leuke vakantiebestemming. Het regionaal natuurpark Verdon is 180.000 hectare groot en indrukwekkend mooi. Daarnaast voldoet 4 sterren camping Domaine du Verdon van de Sandaya camping keten aan alle verwachtingen en is een feest voor het hele gezin.

Camping Domaine du Verdon

Eind juli hebben wij pas besloten om op vakantie te gaan. Ik wilde graag het gebied van Canyon du Verdon aandoen, omdat ik daar een keer doorheen ben gereden richting de Cote d’Azur en het adembenemend vond. Vorige zomer zijn we als gezin gestart met ons kampeeravontuur en hebben een tent aangeschaft. Om die reden zijn we gaan zoeken naar minimaal een 4 sterrencamping. Het kamperen moet natuurlijk wel leuk blijven ;-). Een zwembad, in de natuur, activiteiten en niet te ver van Castellane waren onze ‘knock-out’ eisen.
We hebben een (iets duurdere) staanplaats gereserveerd aan het water. Ook die keuze was het dubbel en dwars waard. Camping Domaine du Verdon in Alpes-de-Haute-Provence is een prachtige natuurcamping. De rivier de Verdon stroomt pal langs de camping en biedt veel fun, doordat je in het ijskoude water kunt zwemmen, heerlijk stenen kunt gooien of je met een grote opblaasband of -bed door de stroming kunt laten meevoeren.

Het zwembad en de animatie

De camping is dit jaar overgenomen door de Sandaya-keten. Er is enorm geïnvesteerd in nieuw sanitair. Gloedjenieuw waren de douchecabines bij ons prachtige plekje tussen bomen aan een visvijver. Het zwembad is leuk met een tweetal glijbanen, een middelmatig groot zwembad en een klein peuterbadje. Het is iets aan de kleine kant voor de hoeveelheid mensen die er vertoeven, maar wij vonden het super leuk om er een 1 of 2 uur per dag lol in te maken. Het komende jaar wordt het zwembad vernieuwd, heb ik gehoord. Verder is er een actief animatie team, waar wij persoonlijk geen gebruik van hebben gemaakt. Er is ook een Nederlands sprekende animator. Ouders kunnen mee sporten en kinderen kunnen schat zoeken, boogschieten en lekker dansen met de mini-disco. Maar ook werden er sterren-kijk-avonden, mossel & friet + paella avonden en optredens georganiseerd. Er is een uitgifte punt waar je o.a. jeu-de-boules, pingpong-batjes, vishengels, badminton rackets, basketballen en midgetgolf rackets kunt lenen en er is een spelletjeshal. Een springkussen in de leuke speeltuin maakt het hoge vertier gehalte helemaal af. Castellane ligt 20 minuten lopen en 5 minuutjes met de auto verwijderd en is super gezellig. Van de campings in de omgeving Alpes-de-Haute-Provence steekt Domaine de Verdon met kop en schouders boven alles uit. En last but not least….de (betaalde) wifi is uitstekend! Verveling krijgt geen kans op deze camping.

Ervaringen Alpes-de-Haute-Provence Domaine du Verdon

Rivier de Verdon en activiteiten

De rivier de Verdon in Alpes-de-Haute-Provence loopt ruimt 25 kilometer door het natuurpark Verdon en door de rotsen van de grootste kloof van Europa, de Gorges du Verdon. De rivier loopt dus ook langs camping Domaine du Verdon. Wij hebben er veel plezier gehad. Op twee dagen in de week worden de sluizen opengezet en is het hoog water in de rivier, met een vrij sterke stroming. Op de camping en in (de omgeving van) Castellane zijn er vele organisaties, die diverse sportieve activiteiten aanbieden. Van raften, canyoning, hydro-speed, aqua-rondo tot kanoën in de rivier tot klimmen, abseilen en tokkelen in/bij de kloof. Wij hebben gekozen voor canyoning. Voor iedere leeftijd (vanaf 5 jaar, 8 jaar, 12 jaar, 14 jaar) of voor de hele familie zijn er canyon trips te boeken, variërend van 2,5 uur tot een hele dag kun je actief met canyoning aan de slag. Het springen van metershoge rotsen, abseilen, glijden van natuurlijke glijbanen in het water en smalle kloofjes waar je doorheen moet wurmen zorgen ervoor, dat canyoning een waar avontuur is!

Canyon du Verdon

De Gorges du Verdon is adembenemend. De kloof is de grootste van Europa en wordt ook wel de Grand Canyon van Europa genoemd. Hiking in de bergen is iets, wat wij graag doen in de vakantie. Niet zomaar een wandeling, maar we kiezen dan een beschreven wandeltocht. Hierdoor zie je de mooiste plekken en weet je waar je aan toe bent in afstand en tijd. Met de auto is het niet eens zoveel kilometer van de camping vandaan. Echter, door de bergrit is het een waanzinnig mooie autorit. Het duurt om die reden wel drie kwartier voordat je uiteindelijk bij de kloof bent en kunt starten met de wandeling. Wij hebben gekozen voor het Imbut-pad. Een pittige wandeling van 4 uur. Met kleinere kinderen is dat uiteraard af te raden, maar voor onze jongens van 14 en 10 jaar was het een leuke uitdaging. Voor onszelf trouwens ook haha. Door bossen, over rotsen, langs smalle en gladde paadjes kwamen we aan bij de rivier Verdon en stond het zweet op onze rug. Mijn man en ik wilden eigenlijk ook de langste, mooiste wandeling samen doen; het Blanc-Martel pad (duur 7 uur), maar door de veelheid aan activiteiten in de omgeving, op de camping en de heerlijke relax momenten tussendoor is dat er (nog) niet van gekomen.

Ervaringen Alpes-de-Haute-Provence Domaine du Verdon van Sandaya Campings.

Cannes

De camping en het gebied ligt ongeveer 180 km van de Cotes D’Azur. Dan is een dagje zon, zee, strand natuurlijk ook niet te versmaden. Ook hier vergisten we ons in de afstand, de bergrit en daarmee de veel langere tijd die voor de reis uitgetrokken moest worden. Maar we hadden de hele dag nog voor ons. We kozen voor het mondaine Cannes en de jongens hebben hun ogen uitgekeken! Mijn oudste dacht dat hij droomde toen de hoeveelheid Ferrari’s, Lamborghini’s, Mc Larens en Mercedessen voorbij kwamen. Neem daarbij de jachthaven met de mooiste jachten, de palmbomen op de prachtige boulevard en de brandende zon voor het ultieme droomplaatje. We hebben heerlijk geslenterd, ijs gegeten, op het strand gelegen en gespeeld, gezwommen en de jongens zijn achter een speedboot in een rubberband gaan hangen en hebben tranen gelachen en gegild. Een heerlijke lome dag, die we zijn geëindigd bij de (enige keer!) Mac Donald’s. Wat een feestdag!

cannes auto's ferrari

Castellane

De oude Provençaalse stad Castellane is een bezoek meer dan waard. Vanuit alle uithoeken in het stadje is de oude klokken toren van de Notre-Dam du Roc kapel te zien en ook te bewandelen. Wij bleven graag in het pittoreske centrum met de super gezellige oude straatjes, de Provençaalse marktjes, de typische Franse terrasjes, genoten van de heerlijk taart bij de patisserie of een goed diner in één van de vele restaurantjes.

Relaxen

Vooral de activiteiten en de natuur zorgen voor een enthousiaste kreet over de Alpes-de-Haute-Provence, maar vakantie is geen vakantie als er geen relaxte sfeer hangt of er onvoldoende mogelijkheden zijn om te relaxen. Dit hebben wij dan ook volop gedaan. De kampeerplekken zijn zo mooi, schaduwrijk en kijken uit op de bergen rondom de camping. Lekker liggen op de ligbedjes (die bij je staanplaats inbegrepen zijn), boekjes lezen, heerlijke glaasjes wijn drinken, olijfjes eten of geitenkaasjes smullen uit het gebied of gewoon helemaal niets doen, waren ook hele aantrekkelijke bezigheden. Ook bij het zwembad kun je heerlijk vertoeven op de ligbedjes en de kleine strandjes aan het riviertje boden ook voldoende mogelijkheden om een warme zomermiddag door te brengen. Tot slot hebben we ook een relaxte dag doorgebracht aan het ‘Lac de Castillon’. In het gebied Alpes-de-Haute-Provence liggen twee stuwmeren. Het Lac de Castillon is de kleinste (Lac de Saint-Croix de grootste) en heeft een lengte van ongeveer 8 kilometer. Wij vonden een heerlijk strand (slechts 8 km van de camping) waar een grote opblaas-wipe-out lag. Zwemmen, spelen, eten, lezen en luieren is daar een must-do. Het was een top vakantie. Viva La France!

–> Bekijk hier de kampeermogelijkheden in Alpes-de-Haute-Provence.

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze review van Alpes-de-Haute-Provence op Pinterest bewaren ♥

Een heerlijke vakantie in Alpes-de-Haute-Provence voor de boeg? Ik geef je tips over deze regio en over camping Domaine du Verdon van Sandaya Campings.


Lees ook: Review camping Le Pommier in de Ardeche





♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 



No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.