Educatief Opvoeding & Ouderschap

{ Review } | Op spionnenavontuur met de LOI Kidzz typecursus

{ Review } | Op spionnenavontuur met de Loi Kidzz typecursus
Linda - Go or No Go

Daan en Jesse zitten inmiddels alweer een paar weken in groep 6. Het is nu toch wel erg handig als ze ook een beetje vaardig zijn met de computer. Niet alleen (een klein beetje) met Word of Excel of Powerpoint, maar ook met het typen. Want waar we vroeger hele boekverslagen en spreekbeurten uitschreven, gebeurt dit nu veel meer op de computer. Als je blind en snel kunt typen, dan heb je daar ontzettend veel profijt van. Niet alleen op de basisschool, maar je hele leven lang. En daarom zijn Daan en Jesse deze zomervakantie gestart met de LOI Kidzz typecursus voor kinderen vanaf groep 6.

Spionnenavontuur van de LOI Kidzz typecursus

En jongens, de typecursus van LOI Kidzz is echt zó leuk! Ik ben echt super enthousiast! Vanaf het eerste moment wordt je kind meegenomen in een spionnenavontuur. Super leuk en zeker niet kinderachtig! En wat zo ideaal is, is dat ik aan Daan en Jesse merk dat ze elke dag weer gemotiveerd zijn om te typen. Ze vragen er zelf om en willen graag verder met het verhaal. Graag vertel ik je in deze review alles over deze typecursus voor kinderen.

review Loi Kidzz typecursus

Type-pakket

De LOI Kidzz typecursus is voor kinderen vanaf groep 6. Je krijgt een uitgebreid pakket thuis gestuurd met onder andere een codekaart die je kind later in de cursus nodig heeft, een decodeerkaart, een aantal geheimzinnige kaarten en stickers om op de toetsenbord-toetsen te plakken. Tijdens de cursus bevind je je in een 3D-omgeving. Je loopt zelf virtueel rond binnen de school en moet hier allerlei codes kraken en geheime missies uitvoeren.

Gamend leren

In de LOI Kidzz typecursus zitten ook een aantal games verwerkt om zo de afwisseling erin te houden en de typecursus uitdagend te houden. De spelletjes vinden Daan en Jesse erg leuk om tussendoor te doen en het mooie ervan is dat ze ondertussen gewoon door blijven leren met typen. Er zitten spelletjes in zoals ‘Typtris’, ‘Drone-attack’ en ‘Hack het casino’ die de jongens echt heel leuk vinden. Uit onderzoek is gebleken dat spelenderwijs leren (of gamend-leren) voor kinderen goed werkt en ze op deze manier nieuwe vaardigheden op doen. Door te herhalen gaat je kind automatiseren en zo leert hij of zij dus typen. De hele typecursus van LOI Kidzz is hierop gebaseerd en dat werkt dus perfect!

20 weken typen met de LOI Kidzz typecursus

Je kind is ongeveer 20 weken bezig met de LOI Kidzz typecursus. De typecursus is bewust zo opgebouwd zodat je kind eerst de toetsen leert en dan pas de snelheid op gaat bouwen. De eerste 11 weken zijn ervoor bedoeld dat je stap voor stap alle toetsen kunt gaan vinden. Dat begint met de F en de J en dat breidt zich dus uit naar het hele toetsenbord. Vanaf de 12e week kan je kind alle letters vinden en wordt er gewerkt aan het opbouwen van de typesnelheid. Het doel is om minimaal 120 aanslagen per minuut te typen en uiteraard vrijwel foutloos blind te typen. Tijdens de cursus wordt je kind ook aangemoedigd om niet naar het toetsenbord te kijken tijdens het typen. Goed dat hier aandacht voor is en op gewezen wordt, in plaats van dat ik dit moet doen (want als mama het zegt, is het toch minder leuk om te horen).

De juiste zithouding

Aan het begin van de typecursus wordt duidelijk aan je kind uitgelegd wat de juiste zithouding is tijdens het typen. Je krijgt ‘les’ van Miss J, de typelerares, en zij legt precies uit hoe je goed zit. Daan en Jesse luisterden dan ook braaf naar haar en gaan elke typeles weer netjes recht zitten.

Uitdaging in de typecursus

Wij zijn aan het begin van de zomervakantie gestart met de typecursus. Daan en Jesse hebben vorig jaar al eens een start gemaakt met een andere typecursus, maar deze hebben ze maar enkele weken volgehouden. In het begin vonden ze hem wel leuk, maar de uitdaging en spanning van de typecursus nam snel af. Geen verhaal met een rode draad en uiteindelijk draaide het alleen om het typen zelf. Daardoor voelde het voor hen steeds meer als een verplichting om te gaan typen. We hadden dan ook regelmatig strijd over het ‘moeten typen’ en de jongens die daar geen zin in hadden. We hebben toen besloten te stoppen met die typecursus, want het werd ons duidelijk dat op die manier niemand blij werd.
Bij de LOI Kidzz typecursus is dit echt het tegenovergestelde. Mijn jongens zitten vaak achter de computer te juichen als ze weer een missie hebben volbracht, een speciale app hebben gevonden of iets nieuws mogen doen. Zo mocht hij laatst een 3D-bril erbij pakken (die je bij het typecursuspakket geleverd krijgt).

Fouten maken tijdens de typecursus

Een groot leerpunt van Daan en Jesse is om te leren dat ze fouten mogen maken. Dat is overigens niet alleen in de typecursus hoor, dit zien we ook op school. Ze willen graag alles goed, het liefst perfect doen, en vaak lukt dat ook. Als dat dan even niet lukt, dan kan dat frustrerend werken en worden ze verdrietig. Ik probeer dan steeds opnieuw rustig uit te leggen dat fouten maken mag, dat ze juist leren van fouten maken. Bij de vorige typecursus ging dit ook zo, maar ze bleven er toen echt in hangen. Het grote voordeel van de LOI Kidzz typecursus is dat ze hun verdriet en frustratie hier heel snel weer vergeten zijn, omdat het avontuur na de toets weer verder gaat en ze dit zo leuk vinden, dat ze het foutpercentage weer snel vergeten zijn.

Daarnaast is het goed om te weten dat de LOI Kidzz typecursus op maat is. Het programma registreert welke letters extra oefening vragen en biedt deze extra aan. Zo heb je dus typelessen die zich naar het typeniveau van je kind aanpassen.

typecursus de beste voor kind 8 jaar

Wekelijks rapport

Ik ontvang wekelijks een rapport van Daan en Jesse (ieder apart uiteraard) in mijn mailbox met daarop een overzicht van hun resultaten. Na elke weektoets ontvang ik deze. Ik zie hier precies op hoe hun typesnelheid is en hun foutpercentage. Ook zie ik hoe zich dit verhoudt tot de weken daarvoor. Ook staan er vorderingen over wat er gebeurt tijdens de cursus, zodat ik er met ze over kan praten of vragen kan stellen. Gelukkig gaan beide heren redelijk gelijk op, want ze vinden het natuurlijk ook wel interessant om van elkaar te weten wie er sneller is. Op de foto hieronder zie je een voorbeeld van hoe het rapport eruit ziet. Ieder oranje vakje staat voor een week en de groene lijn is het minimum wat je kind zou moeten halen. Zoals je ziet, had Daan in week 4 een dipje, dat was dan ook de week na onze drie weken zomervakantie.

Typecursus pauze tijdens de zomervakantie

Tijdens de zomervakantie zijn we twee weken op vakantie geweest en helaas hadden we op onze bestemming geen WiFi. Daarom konden Daan en Jesse deze twee weken niet door oefenen met de cursus. Ook een week na onze vakantie hadden we nog vrij en allerlei uitjes gepland, dus eigenlijk zijn de jongens pas na ruim drie weken weer begonnen met de typecursus. Ze pikten het redelijk snel weer op, maar maakten in het begin wel meer fouten. Iets wat Daan en Jesse best lastig vinden: fouten maken. We hebben het er vooraf wel goed over gehad: logisch dat je meer fouten maakt, als je drie weken niet meer getypt hebt. En ook helemaal niet erg, want van fouten maken, leer je weer. Gelukkig ging het na een kwartiertje inkomen eigenlijk alweer redelijk goed. Bijzonder wel hoe snel kinderen toch leren en dingen blijven hangen! Maar toch zou ik aanraden om, als het even kan, niet die drie weken ertussen te laten zitten! Ga je dus ergens naar toe waar je WiFi hebt, neem dan als het even kan de laptop mee.

{ Review } | Op spionnenavontuur met de Loi Kidzz typecursus

Hoe houd je je kind gemotiveerd tijdens de typecursus?

Soms is het goed om even een paar dagen rust in te bouwen, bijvoorbeeld als je merkt dat je kind het plezier in de cursus even kwijt is. Probeer er dan ook achter te komen waar het hem in zit. Is het maar een klein onderdeel van de cursus bijvoorbeeld? Door erover te praten kun je het misschien zo al oplossen.

Belangrijk is ook om te kijken naar wat er allemaal goed gaat en dit vooral ook te benoemen. Samen kijken naar de goede punten en complimenten geven.

Het kan ook helpen om een beloning met je kind uit te kiezen. Dat kan een grote beloning zijn die je bijvoorbeeld aan het einde van de cursus geeft, maar dat kan ook een kleinere beloning zijn die je wekelijks geeft na bijvoorbeeld het weekrapport. Met kleinere beloningen is het voor je kind ook wat laagdrempeliger en beter te behappen. De beloning kan iets materieels zijn, maar natuurlijk ook een leuk uitje samen of iets anders waar je je kind blij mee kunt maken.

gemotiveerd tijdens de typecursus?

Go or No Go

Gelukkig hebben wij de motivatietips zelf nog niet hoeven toepassen, want ondanks dat ze er wel behoorlijk van balen als het even minder goed gaat, blijven ze benieuwd naar de rest van het avontuur en willen ze graag weer verder met hun typecursus en spionnenjacht. Inmiddels zijn ze bij week 15 aangekomen en zitten ze perfect op schema. Over 5 weken sluiten ze de typecursus af en zal ik hier nog een update geven over hoe het gaat en of ze het gehaald hebben. Daar ben ik overigens niet bang voor, want het gaat super goed!
De LOI Kidzz typecursus krijgt van ons 100% een GO!

Feitjes over de LOI Kidzz typecursus

 • Leeftijd: vanaf 9 tot 12 jaar (groep 6 t/m 8)
 • Proefles volgen is mogelijk
 • Duur: 5 maanden
 • Prijs: € 169,- ex BTW. Kijk op de website voor actuele prijzen en kortingen.
 • Familiekorting: Broers of zussen die je ook inschrijft voor de typecursus krijgen € 15,- korting.

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze review van de LOI Kidzz typecursus op Pinterest bewaren ♥

Loi Kidzz typecursus review voor kinderen
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 5 Comments

 • Reply
  Leukste cadeaus voor een 9-jarig meisje - Go or No Go
  4 september 2020 at 15:41

  […] en dan is een laptop eventueel al handig. Ook is het de perfecte leeftijd om te starten met type-les, waarvoor een laptop ook handig is. Daarnaast is een laptop natuurlijk ook wel erg leuk om af en […]

 • Reply
  Taalcursus Engels voor kinderen uit groep 5, 6 en 7 - LOI Kidzz - Go or No Go
  18 juli 2020 at 06:30

  […] overigens, aangezien we al bekend waren met LOI Kidzz. Vorig jaar rondden Daan en Jesse beide hun typecursus af bij LOI Kidzz. Aangezien deze cursus erg leuk vormgegeven was, was ik benieuwd naar de LOI Kidzz Engelse […]

 • Reply
  { Review } | Typetuin: Een leuke én goede typecursus voor kinderen - Go or No Go
  5 februari 2020 at 15:47

  […] Inmiddels zijn we een hele tijd verder en hebben Daan en Jesse hun typediploma gehaald met de super fijne typecursus van LOI Kidzz. […]

 • Reply
  Rory
  17 september 2019 at 12:18

  Wat goed! Ik heb mijzelf leren typen met zo’n type-cd. Ging best goed en snel, maar ik was dan wel al in de twintig. Voor kinderen klinkt dit ideaal. Dank voor de tip. Want ik heb het gevoel dat dit straks voor mijn meisje (ze zit nu in een schakelklas groep 4/5) ook heel nuttig kan zijn.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.