10 jaar 11 jaar 12 jaar 13 jaar 14 jaar 15 jaar 16 jaar Educatief Gezelschapsspellen

{ Review } | Escape Room The Game Jumanji Familie Editie

Review escape room the game jumanji

Daan en Jesse hebben eerder dit jaar voor de eerste keer een echte escape room (speciaal geschikt voor kinderen) gedaan samen met ons, en dat was een groot succes! Ze vonden het geweldig om te puzzelen en te zoeken naar de juiste oplossing. Extra benieuwd waren we daarom naar het thuisspel van Escape Room, en dan natuurlijk speciaal voor de hele familie. We testten Escape Room The Game Jumanji Family Edition uit en in deze review lees je wat wij er van vonden.

Alles even uitpakken en doornemen

Om te beginnen pakken we de doos uit. Hier zitten drie Escape Room spellen in. We beginnen bij de makkelijkste, want we moeten er natuurlijk nog een beetje inkomen. En let op: makkelijk is echt niet heel makkelijk! Om te beginnen heb je bij elke uitdaging nodig: de Chrono Decoder, sleutels en een hint decoder waar je de hintkaartjes in kunt doen zodat je ze kunt lezen.
Hierna pakten we de enveloppen van uitdaging 1 erbij: ‘De Drummende Kast’. Voordat je de Chrono Decoder aan zet, mag je eerst de achterkanten van de enveloppen doornemen. Zo weet je wat de bedoeling gaat zijn. Bij het openen van de eerste envelop zet je de Chrono Decoder aan en vervolgens begint de klok te lopen. Hij telt af van 60 minuten naar 0 minuten.

Escape Room The Game Jumanji

Bij het openen van de eerste envelop controleer je eerst direct of je niets mist. Als je het gecontroleerd dat je alles uit de envelop hebt, kun je beginnen. Er staan vier stappen op die je een voor een gaat ontcijferen. Wanneer je een stap hebt uitgevogeld en afgerond hebt, resulteert dit in een bijpassende sleutel. Uiteindelijk heb je vier sleutels nodig die je in de Chrono Decoder zet. Heb je de juiste sleutels in de goede volgorde? Dan hoor je een geluid dat bevestigt dat het goed is en kun je door met de volgende envelop. Opnieuw ga je hier weer vier uitdagingen oplossen en zodra je ook deze opgelost hebt, open je de derde en laatste envelop.

Wanneer je alle drie de enveloppen helemaal opgelost hebt en je na envelop drie de juiste vier sleutels in de Chrono Decoder steekt binnen de 60 minuten, hoor je een overwinningsmuziekje! Missie geslaagd! Als je de uitdaging niet op tijd afrond, begint de Chrono Decoder op te tellen en kun je dus gewoon door met je uitdaging en deze alsnog afronden.

De Chrono Decoder

Tijdens het spelen door krijg je via de Chrono Decoder te horen wanneer het tijd is voor een hint. Er gaat dan een piepje wat betekent dat je een hintkaartje in de hint decoder mag steken. Hierdoor kun je lezen wat er op het hintkaartje staat. Indien de hint een stap is die je al afgerond hebt, weet je dat je goed op weg bent. De hints kunnen je helpen op het moment dat je even vastzit en niet verder komt. Ze helpen je bij de lastigste stappen van een uitdaging.

Review escape room the game jumanji chrono decoder

Escape Room App

Mocht je geen Chrono Decoder hebben, dan is er geen probleem! Je kunt namelijk de gratis app van Escape Room downloaden en hierin zit een Chrono Decoder verwerkt. Deze kun je aanzetten op het moment dat je start met spelen en vervolgens gaat hier de tijd op aflopen. Daarnaast kun je via deze Chrono Decoder op de app ook de sleutels indienen.
Ook kun je via de app een bijpassend muziekje opzetten, dat past bij de uitdaging die je aan het spelen bent. Zo maakt het de beleving wel compleet!

Hoe brachten wij het er vanaf?

We gingen ervoor zitten: klaar om de uitdaging aan te gaan! De Chrono Decoder ging aan en Daan en Jesse stonden meteen ‘aan’! Ze wilden alles tegelijk doen en oplossen en uitzoeken, dus daar moesten we ze nog een beetje in sturen in het begin. Samenwerken is heel belangrijk tijdens de uitdagingen, en dat vind ik top, want dat is nog wel een leerpunt voor mijn jongens. Ook stappen nalopen, elkaar helpen en nog eens overdoen hielp ons om stappen te behalen en sleutels goed te krijgen.
Ook het maken van aantekeningen werd serieus genomen door de jongens: beide begonnen ze fanatiek te schrijven als ze dachten dat dat belangrijk zou kunnen zijn.
Uitdaging één haalde we op 2 minuten na niet: super jammer! Helaas bleek dat we een foutje hadden gemaakt met één sleutel en dat kostte ons net de overwinning. Maar met des te meer fanatisme begonnen we aan uitdaging twee, die ons wel binnen de tijd lukte!

De tijd vloog echt voorbij trouwens, dat uur gaat ineens echt snel! De hints tussendoor geven je een idee in hoeverre je op schema zit of niet. Zolang je op schema zit, is dat fijn, maar als je ineens een hint krijgt voor een stap waar je nog niet bent, levert dat wel wat extra zenuwen op.

Go or No Go

Zowel Daan en Jesse als wij als ouders vonden de uitdagingen echt heel leuk om te spelen! Ze zijn goed gemaakt, perfect voor families waardoor kinderen zelfstandig stappen kunnen doen en op momenten de hulp van ouders nodig hebben. Dat is perfect in balans wat ons betreft. Bij de uitdagingen moet je soms iets op de papiertjes tekenen of vouwen. Deze papiertjes zijn printables, wat inhoudt dat je deze opnieuw van de website kunt downloaden en printen. Hierdoor kun je alle uitdagingen weer compleet maken en kun je het spel doorgeven aan bijvoorbeeld vrienden die het dan thuis kunnen gaan spelen. Zoals benoemd hoef je de Chrono Decoder niet mee te geven: zelf kun je die gebruiken voor andere spellen van Escape Room en je vrienden kunnen de Chrono Decoder in de app gebruiken.
Met de Chrono Decoder kun je namelijk ook bijvoorbeeld de 18+ versie spelen van Escape Room.
Lang verhaal kort: wij geven Escape Room The Game Jumanji Familie Editie een GO!

Wil je nu als ouders zelf aan de slag met een Escape Room? Dan is deze game perfect voor jullie!

Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2019

Wat ons betreft geheel terecht is Escape Room The Game Jumanji Familie Editie genomineerd voor de Speelgoed van het Jaar verkiezing 2019 in de categorie 10 en 11 jaar. Als jij vindt dat dit spel er met de winst vandoor moet gaan, zorg dan dat je je stem hier uitbrengt!
Als je dat doet, maak je ook zelf kans op te gekke prijzen!

Facts – Escape Room The Game Jumanji Familie Editie

  • Leeftijd: vanaf 10 jaar
  • Aantal spelers: 3 tot 5 spelers
  • Speelduur: 60 minuten
  • Aantal batterijen voor de Chrono Decoder: 3x AA
  • Prijs: € 29,99 en online te koop

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze review van Escape Room The Game Jumanji Familie Editie op Pinterest bewaren ♥

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 3 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.