Drenthe Vakantie in Nederland

Review & Ervaringen: Hof van Saksen in Nooitgedacht

review hof van saksen nooitgedacht

Ik kan het bijna niet geloven, de dagen zijn echt omgevlogen en de zomervakantie is alweer voorbij. Gelukkig zijn de eerste margedagen van school al bekend waarvan er een aantal aansluiten aan het weekend. Mijn gedachtes schieten van de ene naar de andere kant en ik zie mogelijkheden. Leuke mogelijkheden waar ik het liefst direct mee aan de slag zou willen. Namelijk het uitzoeken van een heerlijk weekendje weg tussen de vakanties door, waarbij het grote voordeel dan is dat de prijzen ook een stuk lager liggen dan wanneer je in de vakanties ertussenuit zou gaan. Deze keer gingen we voor Hof van Saksen.

Hof van Saksen

Één van de parken waar ik het allerliefst nog een keer naartoe zou willen gaan, is eigenlijk geen eens een bungalowpark te noemen. Het is een Resort, een Luxe Resort in het mooie groene plaatsje Nooitgedacht. Tientallen jaren geleden is het begonnen met een camping aan een recreatieplas, waarna het werd overgenomen en er een bungalowpark van werd gemaakt. Deze bungalows vind je nog verstopt op het park tussen de mooie Saksische boerderijwoningen met rietgedekte daken en het mega centrumgebouw genaamd Havezate, ontworpen door de bekende architect Cor Kalfsbeek.

Op het park 

Vanaf de doorgaande weg krijg je niet veel mee van het mooie park wat er achter de bomen en struiken schuil gaat. In eerste instantie lijkt het van een afstand op een dorpje. Maar zodra je voor het eerst het park oprijdt via de hoofdingang is het net alsof je in een soort boerenvestingsdorp terecht bent gekomen. We rijden door een grote poort een lange oprijlaan op en volgen de borden P om de auto te parkeren en in te checken bij de receptie in het Centrale Hoofdgebouw De Havezate wat gevestigd is midden op het Resort. Links en rechts staan verschillende Saksische boerderijen met en zonder rieten dak. Het ziet er overzichtelijk, schoon en vooral rustig uit. Op straat spelen en fietsen veel kinderen, wat hier ook heel goed kan want je mag niet harder dan 10km per uur rijden en daarnaast is het park autoluw. Wat betekend dat je na het uitladen de auto op de grote parkeerplaats moet parkeren.

6-persoonsboerderij Comfort van Hof van Saksen

6-persoonsboerderij Comfort van Hof van Saksen

Onze boerderij is redelijk in de buurt van het Centrale Hoofdgebouw en onderweg ernaartoe zien we vele speeltuintjes tussen de boerderijen maar ook een route voor FootGolf voorbij komen. De deur van de boerderij kunnen we openen met een pasje, eenmaal binnen stappen we in een ruime hal waar zich ook de trap naar boven, toilet en de kapstokken bevinden. Na de hal kom je direct binnen in de ruime open keuken waar je alles vind wat je nodig zou kunnen hebben. Op het aanrecht ligt een Keukendoekenpakket en een Servicepakket klaar. Er is meer dan genoeg servies, bestek en andere keukeninventaris die je thuis ook graag bij de hand zou hebben. De keuken beschikt over een combi-magnetron, vaatwasser, waterkoker, filter-koffiezetapparaat maar ook een Nespresso koffiemachine. Fijn is ook de grote eettafel met zes stoelen. In de woonkamer is een gezellige en fijne zithoek gecreëerd rondom de open haard met zicht op buiten. In de avond is het met gordijnen dicht, lampjes en de gas open haard aan een heerlijke plek in het huis om even tot rust te komen.

Op de eerste verdieping bevinden zich drie slaapkamers. De ouderslaapkamer bestaat uit een tweepersoons Auping boxspring met tweepersoons dekbed! Dat is iets wat ik zelf vaak mis wanneer ik niet thuis slaap. Daarnaast zijn er nog twee slaapkamers met twee éénpersoons Auping boxsprings. Bij aankomst zijn de bedden zelfs al opgemaakt. Alle slaapkamers hebben nachtkastjes, nachtlampjes en een grote kledingkast. Dan is er natuurlijk ook nog de nette badkamer waar ook standaard de handdoeken al klaar liggen. Hier vind je een ligbad, douchecabine, grote wastafel en toilet. En het mag zeker gezegd worden, de huizen zijn echt goed schoon.
Er zijn ook boerderijen die beschikken over een sauna of een bubbelbad. Een echte babyslaapkamer met hangwieg. Of zoals mijn zus een tijdje geleden met haar gezin heeft geboekt een echte kinderboerderij waar de kinderslaapkamer bijna nog mooier is dan thuis en met een speelhoek in de woonkamer.

–> Bekijk hier de actuele prijzen en beschikbaarheid per accommodatie

De Brink: voor al je vermaak!

Op het Resort zijn alle faciliteiten gehuisvest in De Havezate en De Brink. De Brink vind je vooraan op het park vlakbij de poort. Hier vind je de Noordermarkt, een redelijk grote supermarkt met alle dagelijkse boodschappen. Bowlingbanen, de Hang-out voor de oudere kinderen, Bounz Arena waar kinderen van trampoline naar trampoline kunnen springen. Maar ook vind je hier het Indoorspeelparadijs Harrewar, waar ze voor elke leeftijdsgroep wel een speelhoek hebben. Mijn kinderen zijn hier helemaal weg van en kunnen zich hier uren vermaken. Want wanneer ze even zijn uitgeraasd in de Harrewar kunnen ze hun creativiteit kwijt in één van de Academies.
Zo is er een Knutsel Academie, waar je lekker kan kleuren. Maar ook de mooiste kunstwerken kan plakken, verven, kleien. De Spoor Academie waar je samen een spoorlijn kan bouwen. De Mode Academie waar je een eigen knuffel of tas kan maken. De Techniek Academie waar je los kan gaan met hout, spijkers en zagen en de mooiste creaties kan maken. Dan is er tegenover de Brink nog de Kook Academie waar kinderen vanaf 6 jaar kunnen leren koken en bakken.

hof van saksen speeltuin binnenspeeltuin

De Havezate – eten en genieten

In het grote centrumgebouw vind je naast de receptie ook meerdere culinaire restaurants. Zo kan je kiezen voor het Grand Café waar je de gehele dag terecht kunt. Al Fresco, een uitgebreid buffetrestaurant. Gusto, het Italiaanse restaurant en Rapido het snackrestaurant, oftewel de snackbar. Bij mooi weer kun je hier heerlijk buiten zitten op het terras aan het meer. En zijn de kinderen uitgegeten, dan kunnen zij lekker spelen op het strand terwijl jij nog even rustig zit te genieten.
Er is een echte Spa & Welness met o.a. buitensauna, Finse sauna, dompelbaden, Turks stoombad en diverse massages voor als je echt even bij wilt komen zonder de kinderen, een Gift & Fashion Shop en een Fitness. Maar ook vind je hier het mooie strakke Luxueuze Design zwembad met peuterbad, babybad, wedstrijdbad, recreatiebad, whirlpools,een wildwaterbaan die ook buiten langs gaat en is zeer geschikt voor kinderen vanaf vijf jaar en niet te vergeten de drie grote glijbanen waar je minimaal 8 jaar / 120 cm voor moet zijn en een zwemdiploma A voor moet hebben.

Outdoor activiteiten bij Hof van Saksen

Niet alleen binnen, maar ook buiten is op Hof van Saksen meer dan voldoende te doen. Zo is er sinds kort bij De Brink de Family Adventure Golf met echte uitdagingen. Kan je heerlijk ontspannen aan het recreatiemeer bij de Havezate terwijl de kinderen spelen in de strandspeeltuin, op de waterspeelplaats of deelnemen aan één van de activiteiten zoals vlotten bouwen of kampvuur maken.
Voor de oudere kinderen is er het Multifunctioneel sportveld met kunstgrasveld, basketbalveld, tafeltennistafels. Ook hier worden regelmatig leuke activiteiten georganiseerd tijdens de Sport Academie. Dan zijn er nog de Natuur Academie, Avonturen Academie en de Archeologie Academie.

Go or No Go

Op Resort Hof van Saksen is dus meer dan genoeg te doen voor het hele gezin, van jong tot oud. Zelf lijkt het mij heerlijk om dit keer Opa en Oma mee te nemen zodat zij hun eigen moment hebben met de kinderen, terwijl ik met mijn manlief een dagje doorbreng in de Spa & Wellness. Zeker weten een go!

Kijk hier voor meer informatie en beschikbaarheid van het Hof van Saksen.

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze review van Hof van Saksen op Pinterest bewaren ♥

Uitgebreide review van het prachtige bungalowpark Hof van Saksen


Lees ook: Review Landal Strand Resort Nieuwvliet-Bad





♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 



1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.