6 jaar 7 jaar 8 jaar Gezelschapsspellen

{ Review} | Dokter Prik van Identity Games

{ Review} | Dokter Prik van Identity Games

Toen ik het spel Dokter Prik zag, was ik nog nog niet echt onder de indruk. Ik dacht dat het een redelijk simpel spel zou zijn wat redelijk snel saai zou worden. Niet echt een goede eerste indruk dus. Maar niets was minder waar: we hadden de grootste lol en de jongens konden er geen genoeg van krijgen.

Dokter Prik van Identity Games

Dokter Prik is een super simpel spel en in de doos zitten alleen een spuit, een dobbelsteen, drie elastieken en een aantal kaartjes. Meer heb je niet nodig voor heel veel lol, zo bleek!
Bij Dokter Prik ga je elkaar beter maken. Eén speler krijgt een kaartje met daarop een virus. Zodra je het kaartje krijgt, weet je nog niet welk virus het omgaat: dat weet je pas zodra je beter gemaakt moet gaan worden. Maar ik zal alvast verklappen dat het behoorlijk enge ziektes zijn! Denk aan zweetmerus onder je oksel, constipatus in je buik en gekkeritus in je arm.

Om je te genezen van de ziekte, is er een spuit. Hier komen de elastieken van pas, want je kiest één elastiek uit die je om de spuit heen spant. De kleuren staan voor de grootte van de elastiek: blauw is het grootste en daarmee zal de injectie tegen het virus het zachtste gaan. Rood is gemiddeld en zwart is de kleinste elastiek.
Wij begonnen veilig met de blauwe elastiek en vervolgens kon het spel beginnen.

Hoe werkt het spel Dokter Prik

Zoals gezegd heeft één speler het viruskaartje gekregen, dit is nu de virusdrager. Volgens de handleiding is dit de oudste speler. Nadat je de elastiek om de spuit hebt gespannen, mag de jongste speler als eerste dobbelen. Met de dobbelsteen kun je de volgende acties dobbelen:

  • Naar links: Het viruskaartje wordt doorgegeven aan de speler links van hem
  • Naar rechts: Het viruskaartje wordt doorgegeven aan de speler rechts van hem
  • Je krijgt het virus: Je moet het viruskaartje zelf pakken en wordt dus de virusdrager
  • De spuit uit trekken: je mag de injectiespuit omhoog trekken tot je een klik hoort, waardoor de elastiek in de spuit een tandje strakker gezet wordt
  • De spuit in
  • drukken: Nu wordt het spannend: zie hieronder!
 Review Dokter Prik van Identity Games kaartjes

De injectiespuit in drukken

Hier draait natuurlijk het hele spel om: de virusdrager gaat een injectie krijgen om zo van zijn virus af te komen. Diegene die het ‘spuit in drukken teken’ gegooid heeft, mag de injectie gaan zetten bij de virusdrager. De virusdrager draait het viruskaartje om en weet nu waar hij geïnjecteerd moet worden. Vervolgens zet de andere speler de injectiespuit op deze plek (wij deden op de blote huid: dan voel je de elastiek ook wat extra, haha) en drukt op de injectieknop. Het kan nu twee kanten op: óf je krijgt de injectie en de elastiek springt dus los, of niet. Spannend dus!!
Wanneer de spuit niet afgaat, dus de elastiek niet los springt, gaat dit viruskaartje uit het spel. Vervolgens krijgt de speler die de injectie heeft gezet een nieuw viruskaartje en wordt hij de nieuwe virusdrager.

Spannend!

Zodra de injectie gegeven wordt en de elastiek wél los springt, springt deze tegen het lichaamsdeel aan waar de injectie gezet wordt. Bij blauw voel je de elastiek heel zacht, bij rood ietsje meer en bij zwart voel je hem wel echt! Je kunt je voorstellen dat het spel hilarische momenten oplevert! Vooral de spanning die je voelt als iemand gaat drukken, is geweldig. Niet alleen voor de kinderen, ook ik vond het zo maar spannend, haha! Ik denk dat de foto’s ook wel genoeg zeggen 😉
Het spel is dan trouwens ook meteen af: diegene die de prik gaf, heeft gewonnen. Wij hebben zo heel wat rondes achter elkaar gespeeld!

Go or No Go

Wij hebben echt veel lol gehad met dit spel en de jongens hebben het spel al klaar liggen om met vriendjes te gaan spelen binnenkort. Het spel is simpel, gemakkelijk uit te leggen en geen lange handleidingen nodig. Als ouder hoef je ook niet mee te spelen als je kind dit met vriendjes speelt; alles spreekt voor zich. Plezier gegarandeerd, dus wij geven Dokter Prik een GO!

Facts over Dokter Prik

  • Leeftijd: vanaf 6 jaar
  • Aantal spelers: 3 tot 8 spelers
  • Duur: ongeveer 5 minuten per ronde
  • Prijs: € 15,99 en hier te koop
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.