10 jaar 11 jaar 6 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar Bouw & Constructie

{ Review } | Constructiespeelgoed Twickto

twickto

Vorig jaar, Sinterklaas 2018, dacht ik: wat moeten we toch kopen. Eenmaal in een speelgoedwinkel zagen we Twickto staan. Dat is wel wat voor onze jongste, zeiden we toen tegen elkaar. Het was relatief nieuw speelgoed, we vonden het een gok. Uiteindelijk gingen we voor iets anders…we durfden het niet. Nu, september 2019, denk ik: waren we toen maar al voor Twickto gegaan!

Wat is Twickto?

Voordat ik jullie enthousiast ga maken over Twickto, wil ik jullie eerst vertellen wat Twickto is. Twickto is een constructiespeelgoed wat eigenlijk bestaat uit twee delen. De Bricks, dat zijn de blokjes waarmee je bouwt. En de Clicks, waarmee je de blokjes aan elkaar zet. Dan heb je nog de TwickTool waarmee je het aan elkaar kunt zetten. Twickto is voor kinderen, en met name op jongens vanaf 6 jaar. Denk aan gereedschap, bouwmachines, vliegtuigen en helikopters.

Wij ontvingen het Emergency pakket! Toen ik hoorde dat we het Emergency pakket mochten gaan reviewen, was ik meteen enthousiast. Ik had het immers al zo vaak in mijn handen gehad en weer terug gelegd in de schappen. Dit was de ideale gelegenheid om Twickto eens goed onder de loep te gaan nemen.

{ Review } | Constructiespeelgoed Twickto

Inhoud van de Twickto doos

In de doos zit de bouwtekening, De Bricks en de Clicks, de wielen, de stickers en natuurlijk de Twicktool. De Bricks zijn er in verschillende lengtes. Nadat we alles bij elkaar hebben gelegd kan het bouwen beginnen.

De Aerial Truck

Senn wil graag de Aerial Truck gaan maken. De bouwtekening is voor Senn even doorkrijgen hoe hij deze moet bekijken. Ik denk zelf ook wel dat deze iets eenvoudiger zou kunnen, maar aan de andere kant geeft dit ook weer de uitdaging. Onze Senn is wel een jongen die graag bouwt en dan ook zo´n tekening graag wil begrijpen. Hij gaat er dan ook helemaal in op.

Het verbinden van de Bricks door middel van de Clicks is even door krijgen. Je kunt hier de bijgeleverde twicktool voor gebruiken, maar het is ook niet altijd handig om deze te gebruiken. Op sommige momenten hadden we hem zelfs niet eens nodig.
Na een minuut of vijf had Senn helemaal door hoe de tekening moest `lezen`en hoe het verbinden van de Bricks met de Clicks ging en ging hij ijverig zitten bouwen met als resultaat een prachtige Aerial Truck!

{ Review } | Constructiespeelgoed Twickto

Wisselen!

Na een paar dagen gespeeld te hebben met de Aerial Truck wilde Senn weer wat anders. Voorzichtig haalde hij de truck uit elkaar. Wat trouwens ook verrassend makkelijk ging. Ook hier is het weer kijken: hoe haal ik de Clicks los. Wanneer heb ik de Twicktool wel nodig en wanneer niet.

{ Review } | Constructiespeelgoed Twickto

Wat wij van Twickto vinden

Deze moeder is fan! Ik weet zeker dat de Sint Twickto meeneemt voor onze jongens. Het is leuk, stevig en uitdagend constructiespeelgoed. Onze Aerial Truck heeft al diverse botsingen overleefd.  Met name ook omdat er wat meer bij nagedacht moet worden. Hoe verbind ik het met elkaar, gebruik ik wel of niet de tool. Hoe lees ik de tekening. Het feit dat je kunt wisselen, dus van deze set ook weer eens wat anders kunt maken vind ik een enorme Go. De voertuigen zijn niet te klein, maar ook niet te groot. Ze hebben het perfecte formaat om lekker mee te kunnen spelen. En onze Senn, die droomt van een bak vol Twickto waarmee hij dan zijn eigen ideeën en creaties kan gaan maken. Voor ons is Twickto absoluut een GO.

leukste constructiespeelgoed

Facts – Twickto

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze Twickto review op Pinterest bewaren ♥

Twickto is constructiespeelgoed voor kinderen vanaf 6 jaar. Het is uitdagend speelgoed waar kinderen tot 12 jaar mee kunnen bouwen. Lees hier onze review!


Meer constructiespeelgoed reviews:
Wafel blokken
Marble Rush knikkerbaan

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.