0 jaar Zwangerschap

Een overzichtelijke en complete baby uitzetlijst

baby uitzetlijst

Een baby uitzetlijst klinkt misschien een beetje gek, maar eigenlijk is het niet meer dan een overzicht van allerlei spulletjes die je nodig hebt met een baby. Handig om je op deze manier optimaal voor te bereiden op de komst van de kleine, op het gebied van babyspulletjes dan, natuurlijk. Denk aan drinkflesjes, hydrofiele luiers en een babypyjama.

Baby uitzetlijst

Nu ga ik niet de hele babyuitzetlijst hier opsommen hoor, want ik heb een perfecte website voor je gevonden die een hele handige afvink baby uitzetlijst hebben. Super compleet en handig in gebruik. Ik raad dus aan om deze baby uitzetlijst erbij te houden. Daarnaast vind je er ook super handige tips in rondom de baby uitzet, waaronder de kosten van de babyuitzet en tips voor de aanschaf van producten.

In dit artikel ga ik mijn favoriete items van de baby uitzetlijst voor jullie opsommen. Waar je wat mij betreft niet zonder kan of niet zonder zou moeten willen!

Babyslaapzak

Slaapzakken zijn behalve super functioneel ook nog eens super schattig. Ik vond een babyslaapzak uitkiezen een van de allerleukste items, omdat die zo mega schattig zijn. En daarnaast slaapt je baby – als het goed is- een groot gedeelte van de dag en zul je hem of haar dus vaker in de slaapzak zien dan in kleertjes. Sowieso vind ik het niet zo nodig om echte kleertjes (denk aan spijkerbroeken of rokjes) te kopen voor een baby: boxpakjes en pyjama’s zitten de eerste maanden toch veel lekkerder dan zo’n onhandig spijkerbroekje.

Een overzichtelijke en complete baby uitzetlijst

Bron: C&A

Hydrofiele luiers

Een must-have voor de eerste jaren: hydrofiele luiers! En niet twee of drie, maar echt een stuk of tien! Je hebt normale maten hydrofiele luiers maar ook XXL hydrofiele luiers die ideaal zijn om je baby lekker in de wikkelen na bijvoorbeeld het badderen. Je hebt behalve de normale witte hydrofiele doeken tegenwoordig ook leuke patroontjes en kleurtjes.

Aankleedkussen en kussenhoezen

Natuurlijk is een aankleedkussen ook onmisbaar. Je kúnt wel zonder, want verschonen op de bank of op bed of waar dan ook kan ook, maar een aankleedkussen maakt je leven zo veel gemakkelijker! Vanwege de omhoog staande randen kan je baby, zolang hij of zij niet kan rollen, geen kant op tijdens het verschonen en aankleden. Daarnaast ligt een aankleedkussen ook gewoon lekker voor je baby: lekker zacht. De aankleedkussen hoezen zijn fijn wanneer er een ongelukje gebeurt tijdens het verschonen: welke ouder herkent het niet dat er ineens plas in de rond vliegt!

Rompertjes

Deze heb je veel nodig. Je kind heeft er dagelijks een of meerdere aan, het hele jaar door. In de zomer is het lekker om juist alleen in een rompertje te liggen en in de winter is het fijn voor extra warmte. Ook rompertjes heb je natuurlijk in honderden verschillende soorten en maten, dus keuze genoeg! Wij kozen ongeveer voor de ene helft basic rompertjes en de andere helft leuke rompertjes met patroontjes of opdruk. Die laatste deden we dan vooral tijdens de warme dagen aan, zodat het rompertje er ook gewoon leuk uit ziet en je geen extra kleding aan hoeft te doen.

 complete baby uitzetlijst

Bron: C&A

Babyfoon

Een babyfoon is met name onmisbaar als je in een huis woont met meerdere verdiepingen. Als je de televisie beneden aan hebt, is het lastig om zonder babyfoon belangrijke geluiden te horen. Natuurlijk hoef je niet íeder geluidje te horen (hoewel, de eerste weken is dat lastig loslaten voor kersverse papa’s en mama’s ;-)), maar een zacht huiltje wil je niet missen. Een babyfoon heb je ook weer in vele soorten, van een gewone simpele die het geluid doorgeeft tot een babyfoon waar je via kunt praten of een muziekje op af kunt spelen. En dan hebben we natuurlijk nog de meest luxe babyfoons met camera. Ik hoor van veel ouders dat als je dat eenmaal gewend bent, dat dat toch wel erg fijn is! Zelf heb ik het nooit gedaan en nooit gemist, maar ik kan me voorstellen dat het wel erg handig is om even op de camera te kijken als je een geluidje hoort, om op die manier te zien of de kleine wakker is of niet.

Wat handig is, is om altijd even de actuele Prénatal kortingen even te checken, bijvoorbeeld op kinderwagens. Daar kun je fijn op besparen!

Tot zover mijn favoriete en meest onmisbare items uit de baby uitzetlijst. Ik ben benieuwd welk item voor jou onmisbaar is (geweest)!

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze baby uitzetlijst tips op Pinterest bewaren ♥

afvinklijst baby uitzetlijst

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.