Opvoeding & Ouderschap

Op zoek naar een fijne oppas voor de kinderen

Op zoek naar een fijne oppas voor de kinderen

Gisteren zei ik toevallig tegen mijn man dat het eigenlijk wel weer eens tijd wordt voor een date-night. Dat doen we eigenlijk veel te weinig, terwijl juist tijd voor elkaar vrij maken belangrijk én fijn is. We hebben gelukkig twee hele lieve opa’s en oma’s die graag op de jongens passen, maar zij komen al redelijk vaak overdag oppassen na school. Daarom vind ik het fijner om, als we een avond weggaan, een oppas te vragen. Trouwens ook leuk voor de jongens, want zij vinden het ook heel leuk om nog een spelletje met de oppas te spelen voor ze naar bed gaan. Maar jammer genoeg hebben we tot nu toe nog niet echt geluk: een goede, flexibele oppas vinden blijkt best moeilijk!

De zoektocht naar een flexibele oppas

We hebben inmiddels drie meiden op bezoek gehad om kennis te maken als oppas. Twee van de drie heb ik jammer genoeg alleen kennis mee gemaakt, want beide meiden konden vrijwel nooit en tot oppassen is het dus nooit gekomen. De derde heeft een keer of vijf opgepast in huis, maar inmiddels is zij 18 jaar en is ze in een kroeg gaan werken. Daardoor is ze natuurlijk in het weekend niet meer beschikbaar, en dat is juist met name wanneer wij een oppas zoeken.

Op zoek bij Sitly!

Ik heb vriendinnen die bij me in de buurt wonen gevraagd, maar ook dit heeft tot nu toe nog geen oppas opgeleverd. En daarom wordt die date-night van manlief en mij al maanden uitgesteld. Ik vond het tijd om daar eens verandering in te brengen. Of in ieder geval, om een poging te doen om weer een nieuwe oppas te vinden. Een flexibele oppas deze keer.
Ik kwam uit op de website van Sitly. Hier kun je een oppas zoeken voor bij jou thuis. Sitly is de grootste oppassite van Nederland en zelfs in het dorpje waar ik woon kwamen maar liefst 70 !!) beschikbare oppassers naar voren! Die had ik even niet aan zien komen! 🙂

Hoe werkt de oppassite Sitly?

Je kunt je binnen een halve minuut gratis registreren op Sitly en vervolgens zie je alle oppassers in jouw buurt. Je kunt hierbij zelf kiezen hoe groot de afstand tussen jouw postcode en de postcode van waar de oppas woont mag zijn. Daarnaast kun je aangeven voor welke dagen je een oppas zoekt. Zo vallen bijvoorbeeld oppassers die alleen doordeweeks kunnen af als jij juist iemand zoekt voor in het weekend. Ook kun je aangeven of je een oppas zoekt met ervaring en kun je aangeven welk uurtarief je wil hanteren.
Tot slot kun je aangeven welke leeftijd de oppasser moet hebben, of je eventueel voorkeur hebt voor een man of vrouw, of diegene al recensies van andere ouders op zijn of haar account heeft en of diegene een andere taal dan Nederlands moet kunnen spreken.
Super compleet dus en zo krijg je een perfect aanbod op jouw vraag.

Abonnement bij Sitly

Zodra je je zoekresultaten bekijkt en je een oppas ziet waar je benieuwd naar bent, kun je diegene aanklikken. Je komt dan op zijn of haar profiel waar de oppas zich kort voorstelt. Stel dat je interesse hebt in deze oppas, dan kun je hem of haar een berichtje sturen. Vanaf dit punt is het niet meer gratis, aangezien een bericht versturen onderdeel is van een abonnement dat je moet afsluiten bij Sitly. Mogelijk heb je aan 1 maand voldoende, aangezien je in die maand tijd een aantal oppassers kunt aanschrijven die je interessant vindt. Wellicht heb je binnen die maand tijd dus al een match en ben jij voorzien van een goede oppas!

Oproep plaatsen

Je kunt als ouder trouwens ook een oproep plaatsen zodat oppassers jou kunnen aanschrijven. Ook voor de oppasser geldt overigens dat hij of zij daarvoor dan een abonnement moet afsluiten. Mocht jij geen abonnement hebben en een berichtje ontvangen van een potentiële oppas, dan kun je dit berichtje wel gewoon gratis beantwoorden zonder dat jij een abonnement hebt.

Go or No Go

Zoals ik al zei: ik woon in een dorpje en zelfs hier kwamen er al ontzettend veel potentiële oppassers naar voren. Laat staan als je in een groter dorp of een stad woont. Ik vind het fijn dat je eerst kunt kijken óf je interessante accounts van oppassers ziet en dat je pas hoeft te betalen op het moment dat je iemand gevonden hebt waar je nieuwsgierig naar bent. Een abonnement voor één maand kost € 14,95 en dat is het wat mij betreft echt wel waard als je daarmee een geschikte oppas vindt. Het proberen waard dus!                  

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

  • Reply
    Een oppas: Voor ons onmisbaar! - Go or No Go
    14 februari 2020 at 13:29

    […] Tot voor kort vroegen we eigenlijk nooit meer een oppas. Ons buurmeisje paste wel eens op, maar inmiddels werkt zij alweer een paar jaar in een kroeg, waardoor ze in de weekenden geen tijd meer heeft. Daarnaast is ze de oppas-leeftijd ook wel een beetje voorbij. Wij zijn vanaf dat punt niet verder gaan zoeken naar een oppas. […]

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.