10 jaar Verjaardag & Traktaties

Leukste cadeaus voor een 10-jarige jongen

De LEUKSTE verjaardags cadeaus voor een 10-jarige!
Linda - Go or No Go

Hoe ouder je kind wordt, hoe lastiger het wordt om écht leuke cadeaus te vinden. Mijn jongens komen in de buurt van de 10 jaar en ik merk dat het echt wel een struggle is om leuke cadeaus te vinden. Voor hun verjaardag en Sinterklaas of Kerst is het echt goed zoeken naar iets waar ik ze écht blij mee maak. Maar goed nieuws: het is toch weer gelukt! En omdat ik vast niet de enige ben die moeite had met de zoektocht naar leuke cadeaus voor een 10-jarige, hierbij mijn lijstje leukste verjaardagscadeaus voor een 10-jarige.

De leukste verjaardags cadeaus voor een 10-jarige

Gravitrax

Ik ben écht fan van dit speelgoed! Met Gravitrax bouw je de gaafste knikkerbanen en natuurlijk geldt: hoe meer je hebt, hoe gaver de banen worden. Er is een groot basispakket (ook in PRO versie voor ervaren bouwers, lees hier onze review daarvan) en daarnaast zijn er vele uitbreidingen. Niet zomaar uitbreidingen: echt hele gave en ieder jaar komen er weer nieuwe bij. Van liften tot vulkanen. Gravitrax is leuk vanaf een jaar of zeven en blijft echt jaren leuk. Dit is ook echt het speelgoed dat je na een aantal jaren op zolder bewaart en weer tevoorschijn tovert zodra er kleinkinderen in beeld zijn. Net zoals je wellicht doet met LEGO, PlayMobil, een houten trein, enzovoorts.

Dit vinden wij de allerleukste Gravitrax uitbreidingen:

LEGO BOOST

LEGO BOOST is echt wel next level LEGO. Je brengt met LEGO BOOST je creaties tot leven met de LEGO BOOST Creatieve gereedschapskist. Je kind is niet alleen aan het bouwen met LEGO, maar hij of zij gaat ook de basisprincipes van programmeren, techniek en robotica leren. Vernie de Robot van LEGO BOOST is een gave robot die je kunt programmeren. Je robot kan vervolgens praten en hij kan zelfs met gezichtsuitdrukkingen laten zien hoe hij zich voelt. Ook kan Vernie iets in zijn handen pakken en meenemen. Behalve Vernie de Robot kun je met deze set ook nog vier andere creaties maken, waaronder een kat en een gitaar. Speelplezier gegarandeerd!

Deze LEGO BOOST sets worden het meest gekocht:

LEGO Mindstorms

We blijven nog even in de LEGO hangen, maar gaan nog even nét een stapje verder. Met LEGO Minsdstorms ga je ook aan de slag met het bouwen van robots, maar dan nog net een stapje moeilijker als LEGO BOOST. Je kunt alle kanten op en je kunt zelf ook een nieuw ontwerp bouwen en dat gaan programmeren. Als je aan een nieuwe uitdaging toe bent, kun je de programmeermogelijkheden van de EV3 software onderzoeken op je pc. Ook kun je de robot direct besturen met behulp van de gratis Robot Commander app. Je krijgt er ook een infrarood afstandsbediening bij waarmee je aan de slag kunt. Bij het pakket krijg je vijf instructies voor verschillende robots. Er is zoveel te vertellen over LEGO Mindstorms, maar voor alle specificaties kun je het beste even hier kijken. Schrik trouwens niet van het prijskaartje, want ja, bij zo’n megapakket met vele mogelijkheden hoort nu eenmaal ook een flinke prijs ;-).

Shop LEGO Mindstorms:

De leukste gezelschapsspellen voor een 10-jarige

Als je op zoek bent naar gezelschapsspellen voor een 10-jarige, dan heb ik een aantal super leuke tips voor je. Onze grote favorieten zijn Ticket to Ride, Machiavelli, de Kolonisten van Catan (en uitbreidingen) en Hotel Deluxe. Ook Azul en Risk worden hier veelvuldig gespeeld en tot slot zijn My City en Stratego ook zeker favoriet hier. Trouwens, ook Weerwolven is vanaf deze leeftijd ontzettend leuk om te  doen, maar dat kun je natuurlijk wel pas spelen als je minimaal 8 spelers bij elkaar hebt. Mijn 10-jarigen vinden het in ieder geval echt gewéldig, waarschijnlijk ook omdat we het maar een paar keer per jaar kunnen spelen met zo’n grote groep.
Er is trouwens wel een leuke variant op Weerwolven die je al vanaf 3 spelers kunt spelen, kijk hier maar!

Deze drie spellen zijn een schot in de roos voor 10-jarigen:

Osmo

Ken je Osmo al? Osmo is er speciaal voor de iPad en iPhone, dus als je die niet hebt, kun je deze cadeautip meteen skippen. Heb je die wel, dan is dit misschien een gaaf cadeau voor je zoon of dochter. Met Osmo kan je kind spelend leren op de tablet of telefoon. De meeste Osmo varianten zijn vanaf 5 jaar en daarmee voor mijn idee wat te kinderachtig voor een 10-jarige, maar de Osmo uitbreidingsspellen tot 12 jaar zijn wel erg leuk! Let wel op dat je hiervoor de basis Osmo set nodig hebt.

leerzaam spel ipad kinden 6 jaar osmo

Osmo is een spelsysteem en geeft kinderen een set creatieve tools en cutting edge technologie in handen waarmee probleemoplossende vaardigheden worden gestimuleerd. Dit met behulp van echte objecten. Denk aan tekeningen, fiches en spelstukken. Je kunt ook deze review van Osmo lezen voor meer info.

Osmo uitbreidingssets voor 10-jarigen:

Action Camera

Voor de stuntpiloten onder ons is de action camera een gaaf idee en daarmee zeker een terecht onderdeel van dit leukste verjaardags cadeaus voor een 10-jarige lijstje. Je kind kan zo zijn stunts op de fiets of zijn skateboard vastleggen en delen met zijn vriendjes. Door de speciale beeldstabilisatie die een action cam heeft, krijg je geen schokkerige beelden. Ook niet wanneer je dus volop aan het stunten bent. Action camera’s zijn er in allerlei soorten en maten zoals je hier ziet, dus kijk goed welke specs je het meeste aanspreken.

Shop de beste Action camera’s:

Think big

Dat kan natuurlijk ook. Rond deze leeftijd zou een laptop prima kunnen (handig ook voor huiswerk de komende jaren), of een telefoon waarop je kind bijvoorbeeld spellen apps mag installeren, of die hij of zij kan gebruiken met geocaching (ook erg leuk voor deze leeftijd!).
Ook een spelcomputer is natuurlijk iets waar je de meeste kinderen wel erg blij mee kunt maken. Voor deze leeftijd zou ik kiezen voor een Playstation 4 of de Nintendo Switch.
Tot slot is een gave airhockeytafel of voetbaltafel natuurlijk ook heel erg gaaf!

Geef een voetbaltafel cadeau:

Tijdschrift abonnement

Wat ook erg leuk is en vooral omdat je er het hele jaar plezier van hebt, is een abonnement op een tijdschrift dat je kind leuk vindt. Hier is dat de Donald Duck, maar wellicht is dat bij jullie thuis weer een heel ander tijdschrift. Iedere week weer kunnen mijn zonen niet wachten tot hun nieuwe Donald Duck in de brievenbus ligt. Erg leuk dat je zo elke week een leuk ‘cadeautje’ krijgt.

Scoor je Donald Duck abonnement hier het meest voordelig:

Is je kind sowieso Donald fan? In deze super leuke Donald Duck shop scoor je de leukste spullen in Duck style!

LaQ

Grote kans dat je LaQ nog niet kent, wat jammer is, want dit is dus écht leuk spul! LaQ (spreek uit als: La Kjoe) is materiaal waar je mee kunt bouwen. Er zijn zeven verschillende soorten vormen steentjes en hiermee kun je dus echt héél veel bouwen.

laq bouwstenen review

In de bonusset die wij hebben zitten maar liefst 100 voorbeelden van kunstwerkjes die je kunt bouwen. De bouwinstructies zijn niet zo stap voor stap en uitgebreid zoals bij LEGO, en juist dat maakt het een perfecte uitdaging voor een 10-jarige om het zelf in elkaar te bouwen. Hier gaat dat echt goed en de jongens vinden het ook erg leuk. Ook schoolvriendjes spelen er hier altijd graag mee, zeker omdat het nog niet heel bekend is en de meeste kinderen dit ook nog niet eerder gezien hebben. Lees hier onze uitgebreide review van LaQ.

Onze favoriete LaQ sets:

Tot zover dit overzicht van de leukste verjaardags cadeaus voor een 10-jarige.
Heb je aanvullingen? Laat het hieronder in de comments weten!
Heeft je kind nu écht álles al volgens jou? Kijk dan eens hier!

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze leukste verjaardags cadeaus voor een 10-jarige jongen op Pinterest bewaren ♥

Ben je op zoek naar de leukste verjaardags cadeaus voor een 10-jarige? Wij hebben de LEUKSTE en BESTE cadeautips voor een tiener op een rij gezet - #tiener #verjaardagscadeau #10jaar

Lees ook:
Cadeautips voor een 1-jarige jongen
Cadeautips voor een 2-jarige jongen
Cadeautips voor een 3-jarige jongen
Cadeautips voor een 4-jarige jongen
Cadeautips voor een 5-jarige jongen
Cadeautips voor een 6-jarige jongen

Cadeautips voor een 7-jarige jongen
Cadeautips voor een 8-jarige jongen
Cadeautips voor een 9-jarige jongen
Cadeautips voor een 11-jarige jongen

Cadeautips voor een 12-jarige jongen

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 8 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.