Huis & Tuin

Je eetkamer kinderproof inrichten

Je eetkamer kinderproof inrichten
Linda - Go or No Go

Met kinderen in huis herken je het vast en zeker: qua inrichting moet je met heel veel dingen rekening houden. Zo ook met de inrichting van je eetkamer. Je eetkamer kinderproof inrichten betekent dat je kinderen en lekker kunnen eten, spelen en ravotten. Want dat is nu eenmaal wat kinderen doen. Hier lees je een aantal tips om je eetkamer kinderproof in te richten.

De eettafel

Om te beginnen het belangrijkste in je eetkamer: de eettafel. Heb je de ruimte? Ga dan voor een grote eettafel. Dat is zó fijn met kinderen, geloof me! Overigens is er ook wel een gevaar aan een grote eettafel: je gaat er spullen opzetten en uiteindelijk kan dat rommelig gaan ogen. Een keer in de zoveel tijd ruim ik dat allemaal weg, omdat ik er klaar mee ben, maar binnen de kortste keren liggen er toch weer wat brieven en spulletjes op. Maar goed, ondanks dat is een ruime eettafel wel erg fijn. Zo hebben jij en je kinderen de ruimte tijdens het eten en zit je niet met je ellebogen tegen elkaar aan te vervelen tijdens het eten.
Wat betreft het materiaal van de eettafel: kies er een die tegen een stootje kan. Zorg er ook voor dat deze al behandeld is of dat je hem zelf behandeld, om lelijke vlekken van bijvoorbeeld omgestoten drinkglazen te voorkomen.

Eetkamerstoelen

Heb je nog kleine kinderen die een eigen kinderstoel hebben, dan is het toch handig om met de eetkamer stoelen rekening te houden met het feit dat je kind op latere leeftijd wel gewoon op deze stoelen gaat zitten aan de eettafel. Wil je bijvoorbeeld eetkamerstoelen industrieel kopen, dan is het goed om erop te letten hoe de zithoogte is en of ze gemakkelijk op te tillen zijn of te verschuiven zijn voor een kind. Handig om vooraf even te checken, voordat je hele vloer eraan gaat (en ik spreek helaas uit ervaring).

Opbergruimte

In de eetkamer is het altijd handig om een opbergruimte te hebben. Of het nu voor het servies of voor het speelgoed van je kind is: die ruimte heb je nodig. Bij veel speelgoed of rommelspullen zou ik gaan voor een opbergkast, maar heb je een mooi servies dan is een buffetkast juist weer heel mooi.

Veel plezier met het inrichten van de kinderproof eetkamer!


Foto: Familie aan tafel via Shutterstock / door Monkey Business Images

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.