Creatief & Knutselen Zwangerschap

Hoe maak je een luiertaart – Stappenplan

Hoe maak je een luiertaart - Stap voor Stap

Hou je van freubelen en wil je een creatief en persoonlijk cadeautje meebrengen op kraamvisite? Wat geef je dan als origineel kraamcadeau? Juist een luiertaart, want wat heb je als moeder nooit genoeg? LUIERS! En hoe leuk is dat om dat op deze manier te krijgen?
Met wat leuke kleine cadeautjes erbij ziet het er al snel fantastisch uit! Of dit moeilijk is? Nee, absoluut niet! Ik heb deze zelf al een paar keer gemaakt en ook al eens zelf gekregen. Dus ik deel graag met jullie wat leuke tips!

Welke maat luiers gebruik je voor een luiertaart?

Gebruik hier het liefst geen maat 1 voor. Een luiertaart ziet er mooi uit en dit wil je toch even laten staan in de babykamer om te showen en naar te kijken. Dus voor je de luiers echt gaat gebruiken zit je baby al snel in maat 2/3. Daarnaast koop je van te voren vaak al maat 1 zelf genoeg in en soms ook al wat maat 2. Dus speel op veilig en gebruik maat 3.

Hoeveel luiers heb je nodig voor een luiertaart?

Je zou het niet zeggen, maar je hebt al genoeg aan één groot pak luiers. Voor de basistaart ben ik namelijk uitgegaan van 63 luiers.

Wat heb je als basis nodig?

Je hebt nodig: Luiers (joh), elastiekjes of lintjes en doorzichtige folie.

Waar begin je mee met het maken van een luiertaart?

Je kunt zelf bepalen hoeveel lagen je luiertaart heeft, maar we gaan uit van een “basis luiertaart” in dit voorbeeld. Deze basis luiertaart heeft drie lagen en bestaat uit:
Stap 1: Als je lintjes gebruikt, dan begin je met het knippen van een hoop lintjes! Daarna rol je de luiers op en maakt deze vast met de lintjes of elastiekjes. Als je alle luiers opgerold hebt, dan ga je grotere groepjes maken van de rolletjes luiers.
Stap 2: Voor de bovenste laag gebruiken we 1 luierrol en we zetten er nog 7 omheen. Maak de 8 rolletjes vast met elastiek of lintje en zet deze aan de kant.
Stap 3: Nu is het tijd voor de middelste laag. Pak een luierrol en zet hier 5 luiers omheen, zet daar vervolgens weer 12 luiers omheen en maak ook deze laag weer vast aan elkaar. Zet deze dan opzij.
Stap 4: Dan nu de onderste laag, de grootste. Zet een luierrol in het midden en zet hier 6 luiers omheen, daaromheen 12 luiers en daaromheen 18 luiers. Bevestig deze laag goed aan elkaar zodat je een stabiele basis hebt.
Stap 5: Je kunt nu alle lagen op elkaar plaatsen op grootte.
Stap 6: Decoreren maar!

Wat gebruik je voor de luiertaart decoratie?

Net als een gewone taart kun je dit overal mee decoreren. Het is niet verplicht, want alleen een luiertaart met luiers is natuurlijk ook een ontzettend leuk cadeau om te geven. Maar wil je er wat meer mee, dan kan dit zeker. De mogelijkheden zijn namelijk eindeloos.
Denk aan verzorgingsproducten; shampoo/douchegel/lotion/badolie/haarolie, maar ook kleertjes, hydrofiele luiers of speelgoed zie je vaak terug in luiertaarten.
Je kunt zelfs een grote hydrofiele luier gebruiken om rondom de luiertaart te binden. Bijvoorbeeld om de middelste laag om het extra kleur te geven. Je hebt ze tegenwoordig in allerlei motiefjes en kleurtjes dus je kunt je er echt op uitleven. Maar ook een mooi lintje doet de truc en geeft een gezellige uitstraling.
Voor de onderkant kun je een mooi decoratiebord gebruiken, maar je kunt ook een stuk karton uitknippen om extra steun te geven als je de luiertaart optilt. Bovenop kun je een blikvanger plaatsen zoals een leuk knuffeltje, een speentje of een badeendje.

Variatietips als basis!

Wil je de luiertaart extra speciaal maken, dan kun je ook kiezen voor een fles champagne/kinderchampagne of favoriete rose. Die zet je dan in het midden en je plaatst de luiers eromheen. Dit geeft meteen wat extra steun aan de luiers, wel heb je dan minder luiers nodig om een taart te maken van dezelfde grootte.
Is de moeder niet dol op drank of wil je liever iets anders gebruiken? Kies dan voor een babyflesje, een knuffel of een grote fles van een baby verzorgingsproduct of zelfs een leuk versierde keukenrol kan de truc doen. Maak het zo persoonlijk en uitgebreid als je zelf wilt.

Met deze tips & trucs maak je in een handomdraai een origineel kraamcadeau waar iedere moeder blij mee zal zijn!
En je kunt je eigen kinderen hier leuk bij laten helpen.

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze leukste verjaardagscadeaus voor een 10-jarige op Pinterest bewaren ♥

 In deze DIY lees je stap voor stap hoe je zelf een luiertaart maakt

Lees ook: zwangerschapsdozen en babyboxen die je kunt bestellen


♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.