Gastblog Opvoeding & Ouderschap

Geld besparen voor jonge ouders

jonge ouders
Linda - Go or No Go
Laatste berichten van Linda - Go or No Go (alles zien)

Sommige jonge ouders hebben het wat breder dan anderen. Dat geeft natuurlijk helemaal niets. Wanneer je het minder breed hebt kun je daar waarschijnlijk weinig aan doen. Situaties van alleenstaande ouders, chronische ziekten, hoge huurprijzen of zelfs een studieschuld kunnen iedereen overkomen. Toch wil je dan wel goed voor je kindje kunnen zorgen en af en toe leuke dingen doen. Daarom krijg je een aantal tips om geld te besparen voor jonge ouders. Hiermee houdt je wat over en ontbreekt het jullie uiteindelijk aan niets. Lijkt dat je wat? Lees dan gauw verder!

Slim kleding kopen

Om geld over te houden voor leuke dingen hoef je er echt niet bij te lopen alsof je al jaren dezelfde kleding draagt. Het gaat er vooral om dat je je bewust bent van de handige kleinigheidjes. Probeer bijvoorbeeld om je winterkleding aan het begin van de lente te kopen en je zomerkleding aan het begin van de herfst. Die collecties gaan dan in de uitverkoop, waardoor je flink kunt besparen. Een andere optie is om eens bij een kringloop of vintage winkel te kijken. Hier liggen de prijzen logischerwijs fors lager en je kunt de kleding gewoon een keertje wassen voordat je het aantrekt. Door geen nieuwe kleding te kopen help je meteen het milieu een handje.

De oppas

Voor een goed tarief oppas vinden kan een uitdaging zijn. Gelukkig draait het vooral om de plekken waar je zoekt. Er zijn allerlei diensten die, voor een prijs, dingen makkelijker maken. Zo ook het vinden van een oppas, waar je soms zelfs een abonnement voor af kunt sluiten. Slimmer is het om op zoek te gaan naar een buurmeisje, een nichtje, de dochter van een kennis of zelfs een studente die op je kind(eren) kan passen. Zo kun je samen een eerlijk tarief afspreken en betaal je nooit teveel voor een oppas!

Speelgoed

Kinderspeelgoed is nu eenmaal ontzettend duur. Gelukkig kun je ook dit vrij gemakkelijk goedkoper maken. Koop geen speelgoed in de winkel maar zoek bijvoorbeeld naar nieuw speelgoed op marktplaats. Vaak zit het dan nog in de verpakking maar betaal je er wel fors minder voor! Een andere mogelijkheid is opnieuw de kringloopwinkel, waar hartstikke leuk speelgoed te vinden is voor iedere leeftijd.

Spaar voor iets leuks!

Met deze bespaartips kun je sparen om eens uit eten te gaan, een vakantie te boeken of iets anders leuks te gaan doen met je kind of kinderen. Heel veel plezier!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.