1 jaar 2 jaar 3 jaar Game reviews

6x leukste spellen apps voor peuters

De zes leukste apps voor peuters tussen de 1 en 4 jaar oud
Joyce

Mijn zoontje heeft tegenwoordig een eigen tablet met daarop leuke en leerzame apps. Natuurlijke wilde mijn peuter dat ook. Voor haar verjaardag krijgt ze een peutervriendelijke tablet met daarop apps speciaal voor haar. Ik heb een aantal heel leuke en leerzame gevonden. Daarom de leukste apps voor peuters op een rijtje.

De zes leukste spellen apps voor peuters

1. De Zappelin App

Op deze app vind je vijf verschillende onderdelen:

 • Filmpjes kijken’ waarin je kindje van alle bekende Zappelin programma’s korte filmpjes kan bekijken.
 • ‘Spelletjes spelen’ waarin allerlei puzzels, memory en meer leuke spelletjes te vinden zijn.
 • ‘Knutselen’ met allerlei kleurplaten.
 • ‘Verhaaltjes lezen’ met veel verschillende verhaaltjes die worden voorgelezen!
 • ‘Muziek maken’ met onder andere een xylofoon, alle liedjes van Fenna en liedjes van K3, het Zandkasteel, Sesamstraat en nog veel meer!

Elke ochtend kijken mijn kinderen naar Zappelin, dus deze app is één feest van herkenning. Daarom is deze app één van mijn favorieten!

2. Tiggly

Deze app heeft een hele reeks aan spelletjes met als doel je kinderen iets te leren:

 • tellen
 • vormen
 • woorden

Er zijn zelfs scholen die met Tiggly werken. Vanaf twee jaar is deze app goed te doen en het wordt steeds uitdagender. Dus wil je dat je kind echt iets educatiefs doet dan is deze app een aanrader.

3. TocaBoca

Met 36 spelletjes is er in deze app genoeg keus voor je kind. Een leuk feitje is: Het is gemaakt met kinderen voor kinderen! Vlinders schilderen, naar de haarsalon gaan, dokter spelen of op avontuur in de ruimte of de grote stad. Samenstellen, kleuren, op pad; alles, werkelijk álles kom je tegen. De meeste kinderen vinden dit dan ook geweldig om te doen. Niet mijn voorkeur qua vormgeving, maar zolang zij het geweldig vinden is het toch goed?

4. RTL telekids

De Telekids app is net als de Zapplin app een feest van herkenning. Liedjes van 2 Kleine Kleutertjes, BN’ers die verhalen voorlezen en video’s van alle bekende Telekids programma’s zoals Thomas de Stoomlocomotief, Telekids Musicalschool, Fien & Teun, Plop & Peppers, Tee & Mo, Strawberry Shortcake, De Sprookjesboom en nog veel meer! Vooral als je kind vaak naar deze programma’s kijken is deze app een must-have op de tablet.

5. Zoekspel Dikkie Dik

Ik ben opgegroeid met Dikkie Dik en ook mijn kinderen vinden hem geweldig. Toen ik zag dat dit vrolijke katje een app had, moest ik dat uitzoeken. Dikke Dik heeft mooie platen waar kinderen verschillende dingen op moeten zoeken en aantikken.

Met deze app leren ze de volgende dingen:

 • Gericht leren kijken
 • Strategisch zoeken
 • Zelf ontdekkingen doen
 • Concentratie trainen
 • Geheugen trainen
 • Verbanden leggen tussen afbeeldingen
 • Herkennen van cijfers
 • Tellen

Genoeg om te ontdekken en te leren. ik ben dan ook erg benieuwd hoe mijn dochter deze app gaat vinden! Een aanrader voor kinderen vanaf twee jaar en dus zeker een terechte toevoeging aan dit overzicht van apps voor peuters.

6. Nijntje app

Wie houdt er nu niet van Nijntje? En ze heeft haar eigen app! De app is niet alleen leuk voor kinderen, ze leren er ook nog van. Het is vanzelfsprekend gebaseerd op de fijne prentenboeken van tekenaar Dick Bruna, en de tv-serie daarvan. Nijntje wordt tot leven gewekt in een mooie, toegankelijke, interactieve 3D-app. Je peuter gaat samen met Nijntje op ontdekking door haar wereld. Ze kunnen samen spelen en er komen onderwerpen als het uitkiezen van kleren, tandenpoetsen en in bad gaan voorbij. Je kind kan Nijntje helpen bij het telen van haar eigen fruit en groenten en een taart bakken. Als Nijntje moe is, kan ze in bed gestopt worden.
Elke dag zit vol nieuwe verrassingen en ontdekkingen. Hoe vaker er met Nijntje gespeeld wordt, hoe meer activiteiten er vrijgespeeld kunnen worden. In het begin zal je je peuter hierbij moeten helpen, maar al snel kunnen ze snel aan de slag.


Lees ook:

De leukste spellenapps voor een 2-jarige
De leukste spellenapps voor een 3-jarige
De leukste spellenapps voor een 4-jarige
De leukste spellenapps voor een 5-jarige
De leukste spellenapps voor een 6-jarige
De leukste spellenapps voor een 7-jarige
De leukste spellenapps voor een 8-jarige
De leukste spellenapps voor een 9-jarige

De leukste spellenapps voor een 10-jarige

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 10 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.