Buitenspeelgoed Buitenspeeltuinen Drenthe Vakantie in Nederland

{ Dagje uit } | Speelpark Sprookjeshof in Zuidlaren

{ Dagje uit } | Speelpark Sprookjeshof in Zuidlaren

Eén van mijn dames is gek op tekenen en kleuren en zodra ze uit school is gaat ze aan de slag. Vlak voor de zomervakantie begon kreeg ze de kans om mee te doen aan een kleurwedstrijd waar ze kaartjes kon winnen voor een dagje uit. Ze wist precies hoe het eruit moest gaan zien en had er een eigen draai aangegeven. Toen de kleurplaat klaar was moest deze direct worden ingeleverd en kon het wachten beginnen. Na een week kreeg ze het verlossende telefoontje. Ze had de kaartjes gewonnen en mocht nu zelf kiezen waar ze het liefst naar toe zou willen gaan. Werd het Kabouterland in Exloo, Attractiepark Drouwenerzand in Drouwen of Speelpark Sprookjeshof in Zuidlaren? Het werd de laatste, Speelpark Sprookjeshof in Zuidlaren. Hier was ze al eens geweest met schoolreisje en ze wilde er heel graag nog een keertje naar toe.

Speelpark Sprookjeshof

Het idee was dat we in de zomervakantie een dag naar Speelpark Sprookjeshof zouden gaan. Maar de zomervakantie ging zo snel voorbij dat dit niet eens is gelukt en we in een weekend na de vakantie zijn gegaan. Achteraf vond ik het ook helemaal niet erg want nu was het er een stuk rustiger en ook de buitentemperatuur was niet hoger dan 18 graden.
Aangekomen op de grote parkeerplaats tegenover het speelpark zien we dat we zeker niet de enige zijn die een dagje komen spelen in de mega grote speeltuin. Eenmaal binnen zien we grote families gezellig samen op het terras zitten terwijl de kinderen aan het spelen zijn. Nog geen moment later wordt er een familienaam omgeroepen met het bericht dat ze worden verwacht voor een lunch in de Brasserie.

{ Dagje uit } | Speelpark Sprookjeshof in Zuidlaren

Sprookjesbos

De dames rennen direct naar hun favoriete speeltoestel en dat is er niet zomaar één. Het zijn namelijk twee vliegtuigen hangend onder een rails waarin je zelf moet trappen om een rondje te kunnen ”vliegen” hoog boven de grond. Na een aantal rondjes “vliegen” ontdekken ze de grote speeltoestellen met diverse glijbanen. Tot ze het kasteel achter de bomen zien staan, “Mam zullen we naar het Sprookjesbos?” Nog voor ik iets kon zeggen renden ze al richting de lachspiegels bij de poort van het Sprookjesbos, waar maar liefst 25 sprookjes zijn te bewonderen. Met één druk op een grote knop komt het sprookje tot leven en beginnen de figuren te bewegen, praten en zingen. De kinderen vinden het geweldig en rennen van sprookje naar sprookje. Ik verwonder mij erover dat er zoveel verschillende uiteenlopende sprookjes zijn. Wel kan je goed zien dat het er al heel lang staat en dat er hier en daar wel wat opgeknapt en opgelapt zou mogen worden, maar daar wordt ook aan gewerkt.

Speeltuin

Het wordt drukker in het Sprookjesbos en ons rondje zit erop. Tijd om verder te gaan met spelen bij het Pirateneiland waar je onder andere met kanonnen kan schieten, van de rollerbaan kan roetsjen, een grote berg kan beklimmen en waar je kan slingeren en klauteren als een aapje door de Jungle. Er zijn meer dan genoeg speeltoestellen voor jong en oud om je je mee te vermaken. Zo is er ook een gedeelte vlakbij het terras met allerlei nieuwe en ouderwetse ronddraaispeeltoestellen. Zoals een zweefmolen, draaimolen, of een klein reuzenrad waarbij papa of mama moet fietsen om het rad rond te laten draaien. Sommige toestellen zouden een likje verf kunnen gebruiken, maar de pret is er niet minder om. Ook vind je hier een zandbak met emmertjes, schepjes en vormpjes.

Indoor speeltuin

De blik van de kinderen is inmiddels op het grote gele gebouw gevallen waarop in grote letters Kabouter Klauter Kasteel staat geschreven. Dat je hier binnen kan klauteren is ook zeker niet gelogen. Dit is volgens mij het grootste Indoor Speelparadijs van 3000 m2 waar ik samen met de kinderen ben geweest. Zo vind je hier onder andere een grote apenkooi, meerdere rollerbanen, familieglijbaan, trapquads, speeltoestellen, speciale peuterhoek, trampolines en shooterarena. Helemaal bovenin is er zelfs een Sprookjestheater met het sprookje ‘Het verhaal van de gouden appel’. De kinderen kunnen al hun energie kwijt terwijl wij plaats hebben genomen aan één van de vele picknicktafels bij het self-service restaurant. Hier kan je ook de clubs en balletjes ophalen voor de midgetgolf baan welke zich aan de zijkant van het Kasteel bevindt.

 Speelpark Sprookjeshof in Zuidlaren

Er is nog meer

Sneller dan we door hebben loopt de dag alweer op zijn einde, de kinderen willen graag nog even buiten kijken bij de kinderboerderij van Old MacDonald waar een ezel, pauwen, alpaca’s, kippen en vooral heel veel geiten rondwandelen. Er staat een echte tractor waar ze op kunnen zitten maar rond rijden over de kinderboerderij op de traptractoren kan ook.
In de speeltuin vind je op verschillende plekken picknicktafels waar je samen een broodje kan eten. Als je geen zin hebt om zelf alles mee te nemen dan kan je naast het self-service restaurant ook plaatsnemen op het terras, in het petit restaurant van Sprookjeshof of bij de brasserie ’t hof van Zuidlaren.

Go or No Go

Voor ons was het een geslaagde dag en het is zeker een aanrader voor wanneer het weer iets minder is! Speelpark Sprookjeshof is namelijk ook het hele jaar geopend doordat je er binnen en buiten kan spelen en ze bieden verschillende arrangementen aan voor bijvoorbeeld een bedrijfsuitje maar ook voor kinderfeestjes. Een GO!

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze review van Speelpark Sprookjeshof in Zuidlaren op Pinterest bewaren ♥

Lees hier onze ervaringen met een dagje naar Speelpark Sprookjeshof in Zuidlaren, Drenthe. Je leest wat er te doen is en of het leuk is met kleine kinderen.

Lees ook:
drie leuke pretparken
De leukste activiteiten met je peuter!
Gratis uitjes!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.