- Attractieparken Zuid-Holland

{ Dagje uit } | Naar Attractiepark Duinrell / het Tikibad

Duinrell voor kinderen
Mary-Lou

‘Wat van ver komt, is lekker’ zegt een bekend Nederlands spreekwoord. Zal dat de reden zijn dat ik tot voor kort nog niet naar Duinrell was geweest met de kinderen? Gelukkig zegt weer een ander spreekwoord dat ‘dat wat in het vat zit, niet verzuurt’. Voor een dagje uit naar Duinrell hoefden we dus niet ver te reizen.

Duinrell pretpark voor kinderen

Dagje uit naar Duinrell

Om Duinrell te bereiken rijd je een stukje door het statige Wassenaar waar ook het koninklijke gezin woont. Vlak na de ingang kun je een parkboekje met plattegrond meepakken. Altijd handig om een idee te hebben over wat er te doen en te zien is en hoe groot het park is. Mijn eerste indruk was goed: er waren achtbanen waar de oudste in kon en een aantal treintjes voor de jongsten. Ook zag ik dat er een tweetal shows zouden zijn. Altijd leuk!

Boek hier je Duinrell tickets met korting!

Duinrell voor kinderen

Sprookjes wandeling

We begonnen ons dagje uit in Wonderland: een kleine wandeling langs sprookjes en legendes. Wat hier, en ook in de rest van het park, meteen opvalt, is hoe water onderdeel is van veel attracties. Dat is eigenlijk ook niet zo gek met een kikker als mascotte. Bereid je voor om nat gespetterd te worden. Na de sprookjes was het tijd voor wat actie!

Duinrell voor kinderen sprookjes

Achtbanen Duinrell

De oudste dochter is gek op achtbanen dus die gingen we zeker niet overslaan. Duinrell heeft er drie; de Kikkerachtbaan, Dragon Fly en Falcon. Voor de Kikkerachtbaan en Falcon moet je minimaal 120 cm zijn en voor de Dragon Fly 100 cm. Laat je hierdoor trouwens niet van de wijs brengen. De Dragon Fly gaat veel harder dan de Kikkerachtbaan en is ook veel spannender. De Falcon maakt een looping en daardoor slaat Mila die voorlopig even over. De Kikkerachtbaan is een prima instapachtbaan.

Duinrell voor kinderen

Vermaak voor de kleintjes

Toen was het tijd voor de jongens! We hadden bedacht dat ze vast heel blij van de Locomotion zouden worden. Dat bleek een verkeerde inschatting! De attractie moest voor een huilende Sem stopgezet worden. Hij bleek niet de enige. Het treintje oogt onschuldig, maar zowel de treincoupes als de ondergrond hiervan bewegen. Het is lastig uit te leggen, maar ik snap wel dat het voor de hele kleintjes overweldigend kan zijn.

Het minitreintje, die je langs de trollen in de trollengrot rijdt, was een groter succes. Maar de klapper van de dag was de verkeerstuin voor ze. Rondje na rondje na rondje reden ze op een fietsje door de tuin.

voor kinderen

Tikibad

Hoewel we er niet geweest zijn, kon je niet om het Tikibad heen. Duinrell heeft een binnen- en buitenzwembad met maar liefst 21 glijbanen. De één zag er nog spectaculairder uit dan de ander. Je kunt een entreeticket met of zonder toegang tot het Tikibad kopen.

oor kinderen

Go or No Go

Het heeft even geduurd voor we naar Duinrell gingen, maar het was de moeite waard. Toch zullen we voorlopig niet nog eens gaan. Daarvoor vonden we dat het park net iets te weinig vermaak heeft voor onze jongens van 2,5 en 4. Naast de genoemde treintjes en verkeerstuin is er nog een ballenbak, maar dat vind ik eerlijk gezegd geen leuke activiteit in een pretpark. Er was maar één in plaats van twee shows te zien, maar deze was wel grappig. Onze dame van 6 heeft zich daarnaast prima vermaakt in onder andere de achtbanen, zweefmolen en monorail.  Daarom krijgt een dagje Duinrell van mij een Go!

Duinrell facts

 • Leeftijd: vanaf 2 jaar
 • Wat: attractiepark met 40 attracties en een binnen- en buitenzwembad
 • Entreeprijs: Vanaf €17,95 (zonder Tikibad en met datum). TIP: Koop je tickets online, dan krijg je altijd korting ten opzichte van de kassa in het park.

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze review van Duinrell op Pinterest bewaren ♥

Wij gingen een dagje naar Attractiepark Duinrell in Zuid-Holland met onze drie kinderen. Of we het voor alle leeftijden leuk vonden, lees je hier.
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 3 Comments

 • Reply
  Corona en pretparken: wanneer open en met welke maatregelen - Go or No Go
  8 mei 2020 at 20:07

  […] Duinrell, dat dit jaar haar 85e verjaardag viert, heeft nog geen inkijk gegeven in de aanpassingen die in het park gemaakt worden. Ook het Tikibad is nog niets over bekend, hoewel wel bekend geworden is dat zwembaden mogen openen vanaf 11 mei. Het kan dus niet lang meer duren voordat Duinrell aankondigt wat zij met het Tikibad zullen gaan doen. […]

 • Reply
  Een dagje uit met de hele familie - Go or No Go
  10 oktober 2019 at 06:31

  […] maakt niet uit of je nou naar Duinrell in het Tikibad gaat of dat je liever naar het Dolfinarium gaat er bestaat voor elk gezelschap, elke leeftijd en […]

 • Reply
  De 8 leukste zwembaden van Nederland - Go or No Go
  8 oktober 2019 at 06:31

  […] Het Tikibad hoort bij het attractiepark van Duinrell en staat garant voor heel veel glijplezier, want dat hebben ze…heel veel glijbanen in verschillende soorten en maten. Sinds kort is er ook een waterpark voor de kinderen bij en die ziet er geweldig uit! Ze hebben in dit gedeelte vier kleine glijbanen en een megawaterval. Genieten voor alle kinderen. En heb je geen zin in al die glijbanen? Dan kan je ook terecht in hun binnenbad. Lekker zwemmen of genieten van je spelende kinderen. […]

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.