- 10 jaar 11 jaar 12 jaar 13 jaar 14 jaar 15 jaar 16 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar Attractieparken Limburg

{ Dagje uit } | Mind Mystery – een park vol optische illusies

Linda - Go or No Go

Houdt jouw kind van puzzels, optische illusies en raadsels? Dan heb ik het perfecte park voor jullie waar je écht een bezoekje aan moet brengen! Ik heb het over Mind Mystery in Horst (Limburg). Wij gingen hier naar toe met onze twee 9-jarigen en we vertellen jullie graag waarom wij er zo’n gave middag gehad hebben!

Mind Mystery: plan je bezoek

Zodra je arriveert, kun je je tickets op gaan halen of kopen. Het is echt aan te raden om online je tickets, voorafgaand aan je bezoek, te kopen. Hierdoor zijn je tickets namelijk niet alleen goedkoper, maar je ziet ook precies op welk tijdstip er nog plek is. Want inderdaad: je kunt niet zomaar op ieder moment van de dag binnen wandelen bij Mind Mystery. Dat klinkt misschien in eerste instantie een beetje gek, maar dat is eigenlijk super fijn! Dit zorgt er namelijk voor dat het nooit te druk is in het park en je dus nergens te lang hoeft te wachten. Je mag overigens wel zo lang als je wil in het park blijven als je er eenmaal bent.

Bij binnenkomst

Zodra je je tickets bemachtigd hebt, ga je klaar staan op het punt waar je opgehaald wordt. Dit is voor twee grote deuren. Steeds mag er een groep van ongeveer 20 personen naar binnen. Hier krijg je een filmpje te zien en het verhaal van Siebrandt van Moelberen te horen. Mocht je benieuwd zijn naar zijn verhaal, dan kun je dit ook online vooraf al even lezen of voorlezen aan je kind.

park met optische illusies

Echt een beleving!

Vanaf het moment dat het verhaal afgelopen is, word je door een medewerker meegenomen en wordt er op een leuke manier uitgelegd wat je in het park kunt beleven. Daarna gaat de medewerker samen met de groep (per familie) een speciale foto maken waarbij gebruik gemaakt wordt van optische illusies. Deze foto kun je aan het einde van je bezoek bekijken en eventueel laten afdrukken of als online download kopen. Je mag overigens in het hele park, overal waar je wil, zelf gewoon foto’s maken.

Mind Mistery caleidoscoop

Na deze uitleg kom je bij een volgende medewerker die ook weer een stukje vertelt, deze keer over een caleidoscoop. Je mag door een oude caleidoscoop kijken en dat is al best bijzonder. Maar als je vervolgens mag zien hoe een caleidoscoop er óók uit kan zien, dan sta je echt even perplex. Ik kan het in allerlei woorden proberen uit te leggen, maar de foto’s zeggen genoeg denk ik! En dan nog geldt: in real life is het nóg veel gaver: dat kon ik op een foto echt niet vastleggen.

Het park in!

Zodra je hier klaar bent, stap je naar buiten en kom je in het park terecht. Ook hier werden we weer opgevangen door een medewerkers die ons een aantal optische illusies liet zien en uitlegde hoe het zat. Nadat je deze hebt bekeken, word je ‘vrij gelaten’ in het park en mag je je eigen route kiezen. Er is niet één vaste route: je kunt beginnen waar je wil, of waar het wat rustiger is. Zie je ergens mensen wachten, dan begin je ergens anders en kom je later bij dat punt weer terug.

{ Dagje uit } | Mind Mistery - een park vol optische illusies!

Buiten zijn er ook weer allerlei ruimtes waar je naar binnen kunt overigens, dus het is niet zo dat je dag in de soep valt als het slecht weer is. Wel zou ik het jammer vinden als het regent, want dan beleef je alles buiten toch minder prettig natuurlijk.
In het park is van alles te doen. Overal zie je optische illusies, raadsels, uitdagingen, hologrammen, 3D schilderijen die lijken te bewegen en ga zo maar door.

{ Dagje uit } | Mind Mistery - een park vol optische illusies!

Foto’s met een QR code

Op een aantal plaatsen in het park kun je een speciale foto laten maken door middel van een QR code die je meekrijgt bij aanvang van je bezoek. Je scant de QR code en vervolgens wordt de foto automatisch gemaakt. Aan het einde van je bezoek laat je je QR code scannen en kun je je foto’s terug zien. Dat levert hilarische momenten op, want de foto’s heb je nog niet kunnen zien en die zien er echt maf uit kan ik je vertellen! Onze favoriet was toch wel de klein/groot kamer, waarbij de een heel klein lijkt en de ander heel groot. Wat een lol hebben we gehad daar!

Spiegelpaleis

Daan en Jesse vonden het spiegelpaleis geweldig. Die ken je vast wel van de kermis ofzo. Je zoekt je weg door een dolhof van spiegels, zonder er tegenaan te botsen natuurlijk!

In een andere ruimte was er weer een andere soort optische illusie, waar ook gebruik wordt gemaakt van spiegels. Op die manier zag je jezelf heel vaak terug in dezelfde pose!

Je kijkt je ogen uit!

In weer een andere ruimte kun je met een 3D bril leuke 3D schilderijen bekijken. In deze ruimte hangen ook veel andere maffe schilderijen waar je bij weg kunt staren, hologrammen die er gewéldig uit zien en afbeeldingen waar je 10 minuten naar kunt kijken en steeds weer iets geks ziet, of iets wat niet klopt, maar toch lijkt te kloppen.

{ Dagje uit } | Mind Mistery - een park vol optische illusies! hologrammen

Het huis op z’n kop!

Wat ook wel écht een gave beleving is, is het huis dat op z’n kop staat. Als je naar het huis kijkt, zie je dat dit huis op z’n kop staat. Als je vervolgens binnen wandelt, word je best een beetje duizelig even: álles is op z’n kop. En dat is best wel even een raar gevoel!
Elke kamer die je binnenloopt is volledig ondersteboven. Er hangt in veel kamers een fotolijstje met een voorbeeld hoe je een grappige foto kunt maken. Wij maakten hier natuurlijk volop gebruik van en hebben heel wat lol gehad!
Soms moet je even wachten tot je een foto kunt maken in een kamer, omdat er nog mensen voor je zijn die een foto willen maken, maar we hebben maximaal drie minuutjes hoeven wachten: geen probleem dus!

park met optische illusies huis op de kop kinderen

Go or No Go

Mind Mystery is een echt een beleving voor jong en oud! Je kijkt je ogen uit en waar je ook kijkt, overal is iets bijzonders te zien. Kinderen vanaf een jaar of vijf zullen zich hier prima vermaken, maar zelf zou ik aanraden om met kinderen vanaf een jaar of zeven te gaan. Dan kunnen je kinderen echt ten volste alles beleven, kunnen ze soms achterhalen waarom iets is zoals het is en is de uitleg die gegeven wordt over optische illusies misschien te begrijpen.
Zo begrepen Daan en Jesse er niets van hoe water toch omhoog kan stromen, maar na de uitleg werd duidelijk hoe het in elkaar zat. Super leerzaam en interessant dus. Daan riep al meteen dat hij met zijn kinderfeestje hier wel heen zou willen gaan met vriendjes. Of nog eens terug tijdens een herfstvakantie uitstapje. Een super geslaagde dag dus en zeker weten een GO!

Facts – Mind Mystery

  • Leeftijd: 7 jaar en ouder
  • Openingsdagen en tijden: zie website (zomer- en wintertijd zijn er andere openingstijden)
  • Duur van je bezoek: 2.5 tot 3 uur
  • Prijs: vanaf € 13,95 en online te koop via de website.
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.