- Attractieparken Dierentuin Gastblog Museums Uitstapjes met je kids

Dagje uit in Nederland

Dagje uit in Nederland
Linda - Go or No Go
Laatste berichten van Linda - Go or No Go (alles zien)

In Nederland zijn er heel veel leuke activiteiten te doen, weer of geen weer. Een dagje weg in Nederland is dus helemaal geen gek idee. In ons land zijn er genoeg activiteiten waar je jezelf, maar ook anderen kunt vermaken. Maar, wat zijn nou echt leuke trekpleisters van Nederland? Wat valt er allemaal te bezoeken? Hieronder vind je een paar leuke voorbeelden om jouw dagje uit in Nederland compleet te maken.

Musea

Nederland heeft veel verschillende musea, met allemaal verschillende thema’s. De bekendste thema’s zijn kunst, wetenschap en geschiedenis. De musea zijn door heel Nederland verspreid. Er zijn een aantal bekende en leuke musea, zoals bijvoorbeeld: NEMO Science Museum, het Spoorwegmuseum, het Rijksmuseum, Naturalis, het Louwman Museum, Museum Voorlinden en het Anne Frank Huis. Dit zijn de bekendste en grootste musea van Nederland, maar er zijn natuurlijk nog veel meer leuke musea in Nederland.

Dierentuinen

Vind jij dieren helemaal geweldig en wil je bijzondere dieren een keer in het echt zien? Dan is een bezoek aan een dierentuin geen slecht idee. Er zijn genoeg dierentuinen verspreid over heel Nederland. Bekende dierentuinen zijn: Safaripark Beekse Bergen, Avifauna, ARTIS, Sea Life, het Dolfinarium, Ouwehands Dierenpark en de Apenheul. De thema’s zijn verspreid van vogels, vissen en wilde dieren. Een aantal van bovenstaande dierentuinen bevinden zich buiten, zonder overkapping. Met lekker weer is een bezoek zeker aan te raden. Dierentuinen zijn vaak gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer of hebben veel parkeerplaatsen voor bezoekers.

Attractieparken

Hou je van achtbanen of andere spannende en leuke attracties? Neem dan een bezoek aan een attractiepark! Een dagje naar een attractiepark met vrienden of familie maakt dit nog veel leuker. Samen in een hoge achtbaan of een griezelig spookhuis ingaan, hoe leuk is dat? Bekende attractieparken in Nederland zijn: Familiepark Drievliet, de Efteling, Duinrell, Walibi Holland, Toverland en het Sprookjesbos. De Efteling is een van de grootste. De Efteling heeft per jaar dan ook ongeveer 5,2 miljoen bezoekers.

Zoals hierboven aangegeven staat zijn er genoeg activiteiten te doen in heel Nederland. Soms zijn er speciale acties waardoor je wat kosten kunt besparen, uit met korting is altijd mooi meegenomen. Uitjes met kinderen is ook altijd leuk, maar hou altijd een oogje in het zeil zodat je de kleintjes niet kwijtraakt!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.