Binnenspeeltuinen Drenthe

{ Dagje uit } | Binnenspeeltuin Tippedoki in Drenthe

{ Dagje uit } | Binnenspeeltuin Tippedoki in Drenthe

Wanneer het niet zulk heel lekker weer is willen we ook wel eens niet thuis zitten. Als ik dan zou vragen aan de kinderen waar ze naar toe zouden willen gaan is het antwoord al snel Ballorig of Monkey Town. Het voordeel hiervan is dat er bijna altijd wel één in de buurt te vinden is. Maar persoonlijk vind ik ze allemaal zo hetzelfde. Een beetje nieuwe uitdaging is dus nooit mis. Naast de bekende ketens spelen steeds meer vakantieparken en campings hierop in. En beter nog: je mag er ook buiten het seizoen gewoon komen spelen. Zo hebben wij hier in de buurt Tippedoki in Grolloo.

     Lees ook: meer leuke indoor uitjes in Drenthe

Binnenspeeltuin Tippedoki in Grolloo

Tippedoki is de binnenspeeltuin op Landgoed De Berenkuil vlakbij Assen in het dorp Grolloo. Dit is een 5 sterren ANWB top camping die volledig gericht is op kinderen. En hun motto is: als kinderen genieten, geniet de rest van de familie net zo hard mee.
Er mag zeker gezegd worden dat de binnenspeeltuin op Landgoed De Berenkuil uniek is in Nederland en misschien wel in Europa. Binnenspeeltuin Tippedoki is namelijk net een jungle van natuurlijke materialen zoals hout, touw en metaal, waar kinderen kunnen klauteren in boomhutten die verbonden zijn door middel van touwbruggen en kruiptunnels.

Klimmen en klauteren

Er zijn wel 20 verschillende klimroutes met klimparcoursen en sluiproutes om helemaal boven in de top te komen. Eenmaal boven kan je door klimmen naar de andere boomhutten of via één van de glijbanen naar beneden glijden. Deze Kids & Rascals zone is vooral voor de kinderen boven de 6 jaar en 120 cm. Tippedoki is namelijk zo opgebouwd dat de kleinere kinderen het niet voor elkaar krijgen om helemaal naar boven te klimmen. Doordat de kleinere kinderen sommige obstakels en parcoursen niet helemaal kunnen nemen, komen ze automatisch weer uit op de Miniberen zone. En ook hier zijn prikkels, interacties en uitdagingen genoeg. Zo veert de vloer in wanneer je erop loopt, is er een geheime tunnel onder de grond, zit er een kleine trampoline verstopt in de heuvel, een kleine zwevende boomhut die wiebelt en één met een glijbaan en schommels. Verder vind je er nog muziekinstrumenten, telefoonbuis en interactieve spelletjes.

{ Dagje uit } | Binnenspeeltuin Tippedoki in Drenthe

Buiten het seizoen naar Tippedoki

Omdat binnenspeeltuin Tippedoki gevestigd is op een grote familiecamping is het voor daggasten enkel geopend van 30 september tot 29 maart, maar dan wel alle dagen van de week. De entree is €5,- voor kinderen en dat is inclusief onbeperkt ranja. Het is niet toegestaan meegebrachte consumpties binnen te nuttigen maar bij het verkooppunt kan je onder andere diverse broodjes, tosti’s, poffertjes, warme en koude dranken krijgen.

Feestjes en schoolreisjes in binnenspeeltuin Tippedoki

Toen ik mijn meisjes na het spelen in Tippedoki vroeg of ze het misschien leuk zouden vinden om hier met hun kinderfeestje naar toe te gaan, waren ze dolenthousiast. Door alle aanwezige faciliteiten op de Berenkuil kan je hier naast een dagje uit ook heel goed een feestje organiseren. Niet alleen een kinderfeestje, maar ook schoolreisjes en een familiedag. De Berenkuil biedt meerdere arrangementen aan waarbij er naast de binnenspeeltuin ook heerlijk buiten gespeeld kan worden in bijvoorbeeld de grote buitenspeeltuin, waterspeeltuin, speelvijver of op het multifunctioneel sportveld.

Dagje uit naar Binnenspeeltuin Tippedoki in Drenthe

Go or No Go

Dat er meer dan genoeg te doen is voor een dag plezier is een feit. Wanneer de kinderen binnen uitgespeeld zijn, rennen ze de grote speeltuin in waar het spel zijn weg vervolgd. Ook hier is er rekening gehouden met verschillende leeftijden en zijn er verschillende leeftijdszones om in te spelen. Je hoeft hier niet snel bang te zijn dat de kleine kinderen ineens boven in de klimtoren staan om van de grote glijbaan te glijden, want zonder hulp kunnen ze er niet op klimmen. Dus ook voor de ouders is het rustig genieten van de spelende kinderen en heb je misschien zelfs even tijd voor een goed gesprek. Zeker een GO!

–> Kijk hier voor meer info over openingstijden en ticketprijzen.

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze review van de binnenspeeltuin Tippedoki op Pinterest bewaren ♥

Binnenspeeltuin Tippedoki is de binnenspeeltuin op Landgoed De Berenkuil vlakbij Assen in het dorp Grolloo. Dit is een ANWB top camping voor kinderen. Deze binnenspeeltuin is wat ons betreft uniek in Nederland vanwege de prachtige natuurobjecten die gebruikt zijn in deze binnenspeeltuin - Go or No Go - #binnenspeeltuin

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 3 Comments

 • Reply
  Tips voor leuke uitjes met een dreumes - Go or No Go
  23 juni 2020 at 06:31

  […] naar een binnenspeeltuin, bij ons in de buurt zijn er zo al een stuk of vier te vinden. Voor elke keer weer wat wils. Je kan […]

 • Reply
  { Dagje uit } | Belasting en Douane Museum Rotterdam - Go or No Go
  21 november 2019 at 06:31

  […] er talloze dingen die je kunt doen, maar op de één of andere manier komen wij vaak uit bij een binnenspeeltuin. Om eens wat anders te doen zijn wij gaan kijken in Rotterdam bij het belasting en douane museum. […]

 • Reply
  Oma Will
  5 oktober 2019 at 00:55

  Prachtige Binnenspeeltuin.
  Ga ik vast een keertje naar toe met mijn kleinkinderen, is niet zo ver bij ons vandaan.(Overijssel)
  Ook voor een klein prijsje, dat is leuk.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.