- Attractieparken Overijssel Vakantie in Nederland Zwembad

Attractiepark Slagharen: plussen en minnen, toch een Go!

Review attractiepark slagharen

Wij hebben een traditie om ieder jaar met de kinderen een pretpark te bezoeken. Niet zomaar een dagje, maar voor een aantal dagen dompelen we als gezin onder in een sprookje. Dit is dan ook direct mijn Go! Stop met een bezoek voor een dag aan een pretpark. De stress van de rijen en de enorme loopafstanden om maar alles te kunnen doen en zien en dan aan het eind van de dag totaal gesloopt, blut en chagrijnig in de auto naar huis te gaan. Als je kiest voor een aantal dagen, beleef je het pretpark op z’n best. Je kunt per dag een aantal attracties uitkiezen en kunt dan ook momenten kiezen dat het rustig is. Ook zijn de hotels of vakantieparken helemaal in het thema ingericht en geeft een bepaalde sfeer, waar het hele gezin blij van wordt. Zo hebben wij Disneyland Parijs, Duinrell, Phantasialand, Europa-park, Toverland, Bobbejaanland en zelfs Universal Studio’s en Sea World in Florida/Orlando een aantal dagen of een weekje (en sommige meerdere keren) beleefd. Uiteraard zijn deze (mini)vakanties niet goedkoop, maar wij wegen het af tegen prijs/kwaliteit en beleving. Dit keer gingen we naar Attractiepark Slagharen.

Verwend

We zijn natuurlijk wel behoorlijk verwend. In Duitsland (Europa-park en Phantasialand) zijn er prachtige hotels bij de parken en de attractieparken zijn in de zomer tot 20 uur open. De attracties in de VS / Orlando zijn niet te evenaren met de attracties hier en met daarnaast de diverse shows is dat ‘a ones in a lifetime experience’. Daarnaast heb ik een persoonlijke voorkeur voor een hotel. Een echte aanrader is bijvoorbeeld Hotel Matamba (Phantasialand), waar je je in Afrikaanse sferen begeeft. En dan maar niet te spreken over hotel El Andaluz in Europapark, waar het Spaanse thema overal terugkomt, inclusief een heerlijk buitenzwembad.

Review attractiepark slagharen

Attractiepark Slagharen

Dit om even een impressie te geven, dat we al best een aantal vakantiedaagjes hebben doorgebracht in pretparken. Dit jaar scheen het lichtje op Slagharen. We waren best laat met reserveren, maar konden nog een grappig huisje huren op het zeer grote Slagharen vakantiepark. Het werd een Haciënda, klein en betaalbaar. Het vakantiepark is echt heel uitgebreid, met luxe, minder luxe, grote en kleine huisjes en een camping. We hadden een leuke aanbieding voor een midweek gevonden. De huisjes in de directie omgeving waren op zich wel prima. Het onderhoud liet echter wat ons betreft wel te wensen over. De huisjes moesten nodig worden geverfd en binnen in ons eigen huisje konden we het niet heel fris noemen. Een te kleine en verouderde badkamer en keuken. Maar alles werkt, was compleet en voldoende comfortabel. Het Mexicaanse thema was goed voelbaar met alle gekleurde huisjes. Wij hadden een mooie blauwe Haciënda in het prachtige naaldbomen bos. Iedere dag zijn er voldoende mogelijkheden om deel te nemen aan activiteiten als knutselen, sport, shows, bingo en dansavonden. Ook is er een prima winkeltje voor de snelle, vergeten boodschapjes of de verse broodjes in de ochtend.

Review attractiepark slagharen

De attracties in Slagharen

Het pretpark doet wat ouder aan en ook hier vonden wij dat het onderhoud aan de omgeving en de sfeer in het park wel wat te wensen over laat (No Go). Jammer, want verder zijn ze hier en daar aan het investeren in het park en zijn er echt hele leuke dingen te doen. Aangenaam verrast waren wij over het geweldige zwembad Aqua Mexicana. Wat een super leuke opzet met drie gave banden-glijbanen, een voldoende ruim zwembad en twee aparte waterspeeltuinen voor de grotere kinderen en de allerkleinsten. Daarnaast kun je met mooi weer lekker buiten in de waterspeeltuin. Op het gedeelte van de camping is een zelfde soort buiten waterspeeltuin. Het zwembad is tot acht uur ‘s avonds open en is echt heel goed vertoeven. Een dikke Go! voor de zwemmogelijkheden op Slagharen. Ook de nieuwe achtbaan ‘Gold Rush’ was waanzinnig! Het lijkt een kleine achtbaan in het vrij kleine pretpark, maar het is een achtbaan met een zeer hoog ‘thrill’ gehalte. Een dikke Go voor de achtbaan. Verder is er een nieuw klimparcours opgezet (naast de oeroude galoppers-paardjes), wat echt heel leuk is om te doen met wat grotere kinderen. Als je verblijft in het vakantiepark, kun je een keer gratis klimmen. Gezien de diversiteit, moeilijkheidsgraad en de leuke opzet krijgt deze nieuwe attractie (ondanks dat er extra betaald moet worden) een Go!

Verouderd

Toch hebben wij ons meerdere keren afgevraagd of Slagharen het gaat redden in de strijd met de andere pretparken, zowel nationaal als internationaal. Met kleinere kinderen is er echt wel voldoende te doen. Van een leuke water-schiet-attractie, tot een verkeerstuin, een kleine schommelboot, een zweefmolen, mono-rail tot een bijzonder hoog reuzenrad. Maar het is wel echt verouderd en een beetje ‘vergane glorie’. Nogmaals is het te zien, dat er wordt geïnvesteerd in vernieuwing. Maar het blijft de vraag of het voldoende zal zijn. Iets ruimere openingstijden lijkt mij ook geen overbodige luxe. Het park sluit haar deuren in de zomer al om 18 uur.

Go or No Go

Wat ons betreft waren de afgelopen daagjes een Go! Het weekje Slagharen heeft ons weer veel gebracht. Een super gezellig samenzijn en we hebben het sprookje van het wilde westen beleefd. Ook heeft het mijn jongste opgeleverd, dat hij weer een aantal angsten heeft overwonnen. Wat mijn oudste, puber, ons heeft geleerd is, dat hij nu echt te groot is om mee te stoeien in het zwembad. Mijn man heeft hierdoor een gekneusde rib opgelopen. En ik vind het heerlijk om weer als ‘one of the guys’ met mijn mannen heel veel pret te hebben en weer een beetje kind te mogen zijn.

De kinderen (14 en 10 jaar) geven aan een fantastische week te hebben gehad. Dat is toch waar het uiteindelijk om gaat. Door de staat van de huisjes en het pretpark en de over het algemeen wat oubollige attracties, zal het niet een vakantie zijn die wij snel zullen herhalen. Maar plussen en minnen geteld, blijft het een Go! Howdy!

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze review van Attractiepark Slagharen op Pinterest bewaren ♥

review lang verblijf
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.