Creatief & Knutselen Herfstvakantie

7x herfstknutsels met spulletjes uit de natuur

herfstpoppetje knutselen 7x herfstknutsels met spulletjes uit de natuur

Het is alweer bijna herfst. Voor kinderen is dit een fantastische tijd! De vallende bladeren, de vele kleuren om je heen en natuurlijk allemaal leuke spulletjes om te verzamelen. Ga er dus lekker op uit!
Ga naar buiten en ga op zoek naar de herfst. Regenlaarzen aan, tasjes of mandjes mee en hop je bent klaar om erop uit te gaan. Want wandelen is altijd een goed idee en als ze dan ook nog wat mogen verzamelen en meenemen om thuis herfstknutsels te maken, dan is het feest helemaal compleet.
Maar waar ga je dan precies naar op zoek? Denk aan herfstbladeren; kies verschillende kleuren en soorten. En natuurlijk eikeltjes met en zonder dopje, kastanjes in de dop of zonder, dennenappels en stukjes schors.

Herfstknutsels maken met spulletjes uit de natuur

Nu je allerlei herfstspulletjes verzameld hebt vraag je je natuurlijk af, wat kan ik hier nu allemaal mee?
Ik heb een aantal leuke ideeën voor je verzameld waar je vast en zeker iets mee kunt!

1. Herfst kijkdoos

Maak een herfst kijkdoos! Knip een gat in de voorkant van een schoenendoos, verf de doos van binnen en versier je doos naar je eigen smaak. Plaats alle verzamelde spulletjes mooi in de doos. Knip in de deksel ook een gat en plak dit gat af met doorzichtig papier. Gekleurd papier is het leukste. Plaats de deksel er, zodra je klaar bent, weer terug op en klaar is je herfst kijkdoos!

Deze leuke herfstige monster spinnen kunnen perfect in je kijkdoos.

2. Herfst schatkist

Ga op jacht en maak een heuse schatkist! Neem een eierdoos. Deze kun je van tevoren nog schilderen als je dat wilt. Plak aan de binnenkant plaatjes van alles wat je wilt verzamelen en vul de eierdoos hiermee. Je kunt als je wilt hier zelfs een wedstrijdje van maken: wie heeft de schatkist als eerste gevuld? Of wie heeft de meeste verschillende spulletjes verzameld binnen 10 minuten?

3. Bladeren verven

Leg wat droge bladeren op een papier en verf hier overheen. Verf net wat buiten de rand van de bladeren zodat er straks een mooie contour van het blad tevoorschijn komt. Je kunt eindeloos variëren met verschillende bladeren en kleurtjes.

7x herfstknutsels met spulletjes uit de natuur

4. Herfstpoppetjes maken

Als je een aantal eikeltjes en kastanjes verzameld hebt, kun je hier poppetjes van maken. Het enige wat je hier verder nog voor nodig hebt zijn satéprikkers of tandenstokers. Neem een kastanje als hoofd en steek hier stokjes in voor een buik, herhaal dit voor armen en benen. Natuurlijk kun je dit met zowel eikeltjes als kastanjes doen, wat je zelf mooi vindt staan. Het dopje van de eikeltjes/kastanje kun je zelfs gebruiken als hoedje! Op het laatst zou je de poppetjes ook nog kunnen laten verven door je kindjes, dat geeft het helemaal een persoonlijke touch eraan!

5. Herfsttafel

Haal de herfst in huis met een herfsttafel! Je kunt dit zo groot of klein maken als je zelf wilt. Je kunt hiervoor een bord gebruiken of een complete tafel, het is maar net hoeveel ruimte je ervoor hebt. Verspreid mooie blaadjes en vul dit aan met de eikeltjes/ dennenappels en kastanjes. De gemaakte poppetjes kun je hier mooi voor gebruiken!
Maar je kunt dit natuurlijk ook mooi aanvullen met wat leuke herfstspulletjes die je eventueel al hebt zoals paddenstoeltjes en kaboutertjes. Kinderen vinden dit geweldig!

6. Herfstkrans

Je kunt hiervoor het makkelijkst een metalen kransvorm gebruiken of een stuk oase. Als basis kun je bladeren gebruiken of dennenappels. Die vullen direct goed. Zorg ervoor dat je de krans volledig dekkend maakt. Het is zonde als er een stukje van de oase te zien is. Kies voor een enkele kleur of een heel kleurenpalet. De keuze is aan jou!

7. Pompoenen versieren

Je kunt hier speciale decoratie pompoenen voor aanschaffen. Gebruik een scherp mesje om de bovenkant van de pompoen los te snijden, zodat je een soort dekseltje krijgt.
Haal de pompoen leeg met een lepel en bepaal wat je wilt uitsnijden. Teken dit op de pompoen met een donkere stift zodat je duidelijk ziet waar je moet snijden. Hier zijn ook speciale setjes voor te koop. Snij dan je vorm naar keuze uit, zoals een gezichtje of een hartje of sterretje. Plaats er op het laatst een led-lichtje in voor extra sfeer!

Waar wacht je nog op? Trek je jas aan, die mooie regenlaarzen en ga op zoek! En vervolgens natuurlijk aan de slag met de herfstknutsels.
Ik wens je alvast heel erg veel plezier!

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze herfstknutsels met spulletjes uit de natuur op Pinterest bewaren ♥

Als je herfstknutsels wilt gaan maken, is dat het leukste met spulletjes uit de natuur. Hier tips voor deze herfstknutsels.

Lees ook: Herfst lekkernijen maken

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 4 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.