Reistips

5 tips voor een vliegvakantie met kinderen

vliegvakantie vliegveld met kinderen Om de vakantie zo leuk mogelijk te maken, geven wij 5 tips voor een ontspannen vliegreis met kinderen. Lees de tips in onze blog.
Linda - Go or No Go
Laatste berichten van Linda - Go or No Go (alles zien)

Reizen met kinderen is altijd spannend. Of je nu met de auto of het vliegtuig gaat en of je nu met één kind of vier kinderen gaat. In dit artikel richten we ons op de vliegvakantie met kinderen. Om de spanning een klein beetje te verminderen hebben we een aantal handige tips voor je, om die mental breakdown te voorkomen. Komtie!

1. Rustig aan doen

Grote kans dat je, toen je nog zonder kinderen op vliegvakantie ging, je vanuit het vliegtuig redelijk gehaast je koffers ging halen, snel naar de toilet (voor er een rij van 20 man staat) en vervolgens zo snel mogelijk naar je verblijf. Die tijd is voorbij. Accepteer dat. In het vliegtuig wacht je nu braaf tot het grootste deel van de inzittenden al uitgestapt is, bij de toilet sta jij achteraan in de rij óf nog erger: moet je eerst nog even de kleine verschonen en wachten tot vijf andere ouders daar klaar mee zijn. Dan jullie koffers nog even oppikken die inmiddels in zijn uppie rond gaan op de bagageband, om tot slot als laatste de bus in te stappen richting jouw hotel. Zie het positief: als jouw kids op dit moment nog niet dramatisch aan je been hangen, heb je het best goed gedaan.

2. Neem niet teveel mee

Om het jezelf makkelijk te maken: neem niet teveel spullen mee. Je sjouwt je met je kinderen namelijk al een ongeluk, laat staan als je ook nog meerdere zware koffers bij hebt. Is je kind al wat ouder? Laat hem of haar mooi zelf een kleine trolley of rugzak meenemen. Heb je nog een baby, ga dan niet hele pakken luiers mee nemen naar je vakantiebestemming. Geloof me, die dingen verkopen ze in het buitenland ook.

3. Huur een auto

Maak het jezelf gemakkelijk: huur een auto. Ten eerste is het goedkoper dan een taxi en ten tweede is het ideaal met kinderen. Lekker in je eigen tempo naar je verblijf rijden vanaf het vliegveld is zó fijn! Dat scheelt je een hoop stress kan ik je vertellen. Ook tijdens je vakantie is het heerlijk om een auto tot je beschikking te hebben. Geen gedoe met taxi’s of openbaar vervoer, maar gewoon de auto volgooien met spullen die je mee wil nemen en lekker rond touren maar! Als je op zoek bent naar een handige website voor het huren van een auto, kun je eens kijken op easyterra.nl. Je voert je luchthaven of stad in, en vervolgens krijg je te zien welke ophaallocatie het meeste in je buurt is.

4. Vind je kind

Of je nu stress hebt dat je je kind misschien kwijt raakt of niet: het is áltijd een goed idee om je kind iets van een armbandje of ketting om te doen met jouw gegevens. Het kan zó snel gaan, hoe goed je ook op let. Zorg er dus voor dat je kind altijd jouw telefoonnummer bij zich draagt. En tip van flip: zorg ervoor dat je dat telefoonnummer niet begint met 06 maar met +316. Zo kan ook iemand uit het buitenland jou bellen.

5. Kinderwagen, buggy of draagdoek

Nog zo’n dilemma: wat neem je mee in het vliegtuig? Ik zou in ieder geval een kinderwagen sowieso niet meenemen op een vliegvakantie: veel te veel gesjouw. Als je kindje echt nog mini is, dan lekker in de draagdoek. Als je kind al wat ouder is en de draagdoek wellicht wat zwaar wordt bij een middagwandeling, dan is de buggy ideaal. Gemakkelijk meenemen en de beentjes van je kind zullen je dankbaar zijn.
Wat trouwens ook een tip is, is de JetKids koffer!

Door het volgen van deze tips ben je in ieder geval weer een stukje beter voorbereid voor je vliegvakantie met kinderen.
En vergeet niet vooral heel veel te genieten, want ze zijn maar een keer klein!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.