Gastblog Reistips

5 tips om je auto koel te houden

auto koel

Met de spontane hittegolven in Nederland kan het af en toe erg warm zijn; niet alleen in huis, maar ook in de auto. Super vervelend natuurlijk wanneer je iedere dag in de auto naar het werk moet, de kinderen op moet halen of zelfs met de auto op vakantie gaat. Staat er een lange, warme rit op de planning? Dan is het verstandig om ervoor te zorgen dat je auto van binnen lekker koel blijft. We geven je dan ook graag een aantal hitteplan tips om dit voor elkaar te krijgen!

1. Laat je autoruiten tinten

Het kan ontzettend warm worden in de auto; zeker wanneer het zonnetje schijnt en je lang op de weg bent. Er zijn allerlei manieren om de zonwering van je auto aan te pakken, en een van de meest gebruikte en meest effectieve manieren is je autoruiten tinten. Je kunt zelf de handen uit de mouwen steken of dit voor een laag bedrag uit laten besteden. Niet alleen zorg je er zo voor dat je autoruiten op de juiste manier getint zijn: ook weet je zeker dat jouw auto lekker koel blijft gedurende de warme zomermaanden. Een goede zonwering auto is nu eenmaal ontzettend belangrijk!

2. Maak je auto regelmatig schoon

Geloof het of niet: maar een schone auto wordt minder snel warm. Het schone oppervlak van een schone auto reflecteert het zonlicht namelijk. Op deze manier worden de zonnestralen weerkaatst en wordt het minder snel warm in de auto.

3. Gebruik een zonnescherm

Je kent de reflecterende zonneschermen vast wel. Hoewel je ze niet kunt gebruiken wanneer je aan het rijden bent (daarvoor is je autoruiten tinten een beter idee) zijn ze wel ideaal om je auto koel te houden wanneer deze stil staat. Het zonnescherm reflecteert de zon en zorgt dat de auto van binnen minder warm wordt.

4. Bedek lederen autostoelen

Je zult vast wel gemerkt hebben dat lederen autostoelen een stuk warmer worden. Het leer absorbeert de hitte en dat zorgt ervoor dat lederen autostoelen een stuk minder comfortabel zijn om op te zitten. Leg dus een dekentje over dit soort materialen om rode benen en billen te voorkomen. Zorg natuurlijk wel voor een comfortabel stof: op een wollen plaid zitten is voor niemand comfortabel!

5. Bedek donkere materialen

Net als de lederen autostoelen kunnen ook zaken als je stuur of dashboard ontzettend warm worden. Door de donkere materialen te bedekken kunnen ze minder zonlicht absorberen en stoten ze uiteindelijk minder warmte af. Hoef jij je handen niet te verbranden wanneer je het stuur vastpakt!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.