Drenthe Flevoland Friesland Gelderland Groningen Herfstvakantie Limburg Noord-Brabant Noord-Holland Overijssel Utrecht Zeeland Zuid-Holland

Leuke uitjes voor kinderen in de herfstvakantie

herfstvakantie 2019 uitjes voor kinderen kasteel

Nadat we allemaal hebben kunnen genieten van de zomer, en de lange zomervakantie, is het langzaam aan tijd om na te gaan denken over de herfstvakantie. Er zijn heel wat gezinnen die er voor kiezen in de herfstvakantie nog een paar dagen weg te gaan maar, als je die luxe niet hebt kun je natuurlijk ook gewoon thuisblijven en een paar keer een dag weg gaan. In dit artikel geef ik je een aantal tips voor leuke dagjes weg in de vakantie, maar ook geef ik je een aantal toffe bestemmingen om toch nog even op vakantie te gaan in de herfstvakantie 2019.

Dagjes weg tijdens de herfstvakantie

Het is in de herfstvakantie natuurlijk heerlijk om naar het bos te gaan. Maar, als je altijd naar hetzelfde bos bij jou in de buurt gaat heb je die op een gegeven moment ook wel genoeg gezien. Gelukkig zijn er dan nog genoeg andere leuke dingen over om te gaan doen!

Varen op de Vecht

Een heerlijke boottocht in een originele klassieke salonboot. Samen genieten van alle historische punten die je tegenkomt, samen met een gids. Dit is overigens niet verplicht, het kan ook zonder gids. Ook kun je er voor kiezen catering bij te bestellen. Klik hier voor meer info.

Een kasteel bezoeken

Nederland heeft veel mooie en oude kastelen, en een groot deel daarvan is opengesteld voor bezoek. Wanneer je kinderen hebt die interesse hebben in kastelen en een stukje geschiedenis daarvan, zou je prima eens naar een kasteel toe kunnen gaan.

Nationale Archeologiedagen

Van 11 t/m 13 oktober zijn het de Nationale Archeologiedagen, er zijn dan honderden activiteiten door het hele land te vinden. Er zijn plekken waar je een workshop kunt volgen, een lezing kunt bijwonen, je kan mee graven of een fietstocht langs verschillende plekken doen.

Sprookjesfestival

Van 12 t/m 20 oktober is er in en rondom Arnhem het sprookjesdagen. Er zijn onder andere theater voorstellingen, workshops, films, dans en een kookprogramma. Dit is allemaal te vinden in en rondom Arnhem, op verschillende plekken.

Najaarskermis Breda

Negen dagen lang kun je terecht op deze grote kermis in Breda, van 18 t/m 27 oktober. Wat kun je verwachten? Zoals bij elke kermis zijn er genoeg attracties zoals een spookhuis, botsauto’s, een reuzenrad, touwtje trekken en verschillende snelle attracties. Maar ook voor kleinere kinderen is er genoeg te doen, dus ideaal voor het hele gezin.

Leuke vakantie bestemmingen

Je kunt in de herfstvakantie natuurlijk nog even de zon opzoeken in bijvoorbeeld Marokko, Italië, Cuba, Griekenland of Spanje maar je kunt ook prima in Nederland op vakantie gaan in de herfst. Vooral wanneer je in een bosrijke omgeving zit, zit je daar in de herfst prachtig met al die mooie verschillende kleuren.

De Veluwe

De Veluwe is een erg bosrijk gebied. De heide, vele bossen en Nationaal Park De Hoge Veluwe zorgen in de herfst voor een mooi totaalplaatje. Je zou ervoor kunnen kiezen naar een vakantiepark te gaan, zoals het mooie park Ackersate. Maar ook richting Ede of richting Apeldoorn zijn er genoeg mooie plekken te vinden voor een fijne herfstvakantie.

Landal park

Landal GreenParks zorgt in de herfstvakantie altijd voor extra activiteiten op het park. Daarnaast hebben zij veel parken die midden in het bos staan, wat heerlijk is in de herfst. Maar ook wanneer het ontzettend slecht weer is buiten, is er op een park van Landal vrijwel altijd wel wat binnen te doen.

Center Parcs of Roompot

En ook de parken van Roompot en Center Parcs liggen vaak midden in de bossen. Genoeg te beleven zowel buiten als binnen. Center Parcs heeft meestal iets luxere huisjes ten opzichte van Landal, maar daar betaal je dan ook wel voor.

beekse bergen

Beekse Bergen

Ook bij Beekse Bergen kun je een leuke vakantie hebben. De accommodaties staan in een bosrijk gebied, en er zijn ontzettend veel activiteiten! Wat denk je van het Safaripark dat er naast ligt, net als Speelland Beekse Bergen. Maar je kunt er ook zwemmen, een fietstocht houden of meedoen met het animatieteam.

Waddeneilanden

Even lekker uitwaaien aan het water, genieten van het heerlijke uitzicht en door het duinlandschap lopen. Ook tijdens de herfstvakantie zijn de waddeneilanden heel erg mooi. Een boottocht maken, naar Pieterburen gaan, de dorpen ontdekken of gewoon genieten van het strand, het bos en de stilte.

Zoals je ziet is er heel veel mogelijk in de herfstvakantie 2019!
En mocht het weer ontzettend tegenvallen, dan kun je altijd nog het vliegtuig pakken naar een warm land, en daar nog even van de zon genieten!

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze herfstvakantie 2019 uitjes met kinderen op Pinterest bewaren ♥

Herfstvakantie 2019 uitjes


Leuk uitje in Limburg? Ga naar Mind Mystery!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.