Gastblog Vakantie in Europa

Tips voor een zonvakantie met je kinderen

zonvakantie met je kinderen
Linda - Go or No Go

Ja de zomer is weer aangebroken! Tijd om lekker met de kinderen naar de zon te gaan. Maar bij zo’n reis komt natuurlijk best wel wat kijken. We geven je dan ook graag een aantal handige, praktische tips waardoor jullie zonvakantie lekker soepeltjes verloopt.

1. Inpakken geblazen!

Begin op tijd met inpakken: als het kan zelfs een paar dagen van te voren al. Zo weet je zeker dat je niets vergeet. Maak voor de kinderen een lijstje met spulletjes die ze mee moeten nemen speciaal voor deze zonvakantie: zonnebrand, een zwembroek en ga zo maar door. Om het nog leuker te maken kun je voor iedereen een zonnebril laten bedrukken. Nog meer pret!

2. Doe het rustig aan

Vertrek op tijd, en doe alles lekker rustig aan. Neem de tijd om de juiste gate bij de luchthaven uit te zoeken, eet een broodje, drink een kopje koffie en vertrek in alle rust.

3. Neem niet teveel mee

Less is more: en daarnaast kun je op jouw zonbestemming bijna alles wel kopen. Reizen met een rugzak is een stuk makkelijker dan met 4 grote koffers.

4. Hotel of huisje?

Beiden brengen zo zijn eigen voordelen met zich mee. Een hotel is natuurlijk lekker luxe, je hoeft er niet te koken en er is vaak ook entertainment voor de kids. Een eigen huisje geeft je een thuisgevoel: ook wanneer je niet thuis bent. Praat er eventueel samen over!

5. Slim boeken

Kijk ook naar andere belangrijke aspecten bij het boeken zoals bijvoorbeeld de locatie, maar ook de etage. Is er een lift voor de kinderwagen? Moet je veel trappen lopen? Is het bovenaan een steile heuvel?

6. Track je kids

Bang om je kinderen kwijt te raken? Installeer dan de Google Home app op de telefoons zodat je ze kunt tracken wanneer nodig. Je kunt ook een briefje, armbandje of kaartje met naam en nummer van de ouders meegeven.

7. Zwembad of zee?

Hoewel de zee heerlijk kan zijn, is een zwembad in de buurt ook wel zo fijn. Zeker wanneer er kwallen zijn kan het lekkere zeewater ineens een stuk minder aantrekkelijk worden. Een zwembad is de ideale manier om veilig af te koelen.

8. De baby mee

Kies voor een goede all-rounder: een lichte kinderwagen. Deze zijn makkelijk in te klappen, mee te nemen en te vervoeren. Ook de draagdoek kan ontzettend handig zijn op vakantie. De buggy kun je daarentegen beter thuis laten.

9. Bereid de reis voor

Staat er een lange reis op de planning? Maak het dan leuk voor de kinderen met leuke spelletjes, boeken, kleurplaten of zelfs een film op de iPad. Je kunt ook allerlei kleine verrassingen inpakken die ieder half uur opengemaakt mogen worden. Zo blijven de kids uren zoet!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.