Huis & Tuin

Tienerkamer inrichten? Check hier een paar slimme tips!

Tienerkamer inrichten? Check hier een paar slimme tips!
Linda - Go or No Go

Ben je op zoek naar tips voor een stoere tiener slaapkamer? In dit artikel lees je tips hoe je een tienerkamer kunt inrichten. Een tiener heeft een eigen mening, dat zal je niet ontgaan zijn. En niet alleen over het tijdstip om naar bed te gaan, of over het tijdstip dat ze überhaupt thuis moeten zijn ‘s avonds. Ook over inrichting hebben tieners een eigen willetje. En terecht natuurlijk, aangezien het ook zijn of haar eigen slaapkamer is. Belangrijk dus dat je tiener zich goed thuis voelt in zijn of haar kamer.

Een fijne slaapplek

Om te beginnen is natuurlijk het bed een van de belangrijkste items in een tienerkamer. Daar lig je ten slotte iedere avond in. Als je ervoor kiest om de tienerkamer helemaal te vernieuwen, dan wil je als tip meegeven om een tweepersoonsbed aan te schaffen. Je kunt nu wel nog een eenpersoonsbed kopen, maar de kans dat je zoon of dochter graag een tweepersoonsbed wil over een paar jaar, is redelijk groot. Dus als je de ruimte hebt en je bent van plan een nieuw bed te kopen, overweeg dan om nu meteen voor een tweepersoonsbed te gaan.

Vergeet niet daarbij nachtkastjes aan te schaffen, zodat je tiener gemakkelijk daar spullen op kan leggen en in op kan bergen. Denk aan een wekker, boeken, zijn telefoon, enzovoorts. Zo zorg je ervoor dat niet allerlei spullen op de grond blijven slingeren. Je kunt vrijwel altijd een nachtkastje shoppen dat matcht met het bed, maar het is natuurlijk ook wel erg leuk om een heel ander nachtkastje te kopen, bijvoorbeeld een ijzeren nachtkastje voor een stoere look.

Een werkplek

Naast een fijne slaapplek is een werkplek ook belangrijk. Je tiener zal op de middelbare school behoorlijk veel tijd kwijt zijn aan huiswerk, dus dan is een rustige plek om te studeren essentieel. Bij een werkplek is belangrijk: hoe minder chaos, hoe beter. Zorg dus voor opbergruimte (denk aan een bureau met lades of een apart kastje hiervoor). Zorg ook dat het werkblad zo min mogelijk rommel bevat: hoe minder afleiding, hoe beter.

Tips voor het inrichten tienerkamer

Een chillplek

Heb je nog wat ruimte over, creëer dan een fijne chillhoek. Dat kan bijvoorbeeld met een bank bij wat meer ruimte of een zitzak bij wat minder ruimte. Heerlijk voor je tiener om daar even neer te ploffen als hij klaar is met zijn huiswerk. Helemaal als er ook nog een televisie in zijn kamer staat natuurlijk.

Houd het simpel

Serieus: houd het simpel! Je tiener zit echt niet te wachten op verschillende kleurtjes en patronen door elkaar. Houd het bij voorkeur bij drie basiskleuren. Vervolgens kun je met accessoires daar weer wat variatie in aanbrengen. Let op: sla hier niet te veel in door. Nog beter: laat je tiener inbreng hebben in het geheel, het liefst zoveel mogelijk. Het is zijn of haar tienerkamer! Laat je tiener zelf kiezen wat hij mooi vindt. Kies dus niet de klok die jij perfect vindt staan, maar laar hem of haar de keuze zelf maken. En vind jij een tapijt in de slaapkamer prachtig, maar je tiener niet zo? Niet doen dan!

Nog een laatste ultieme tip: maak de tienerkamer niet té gezellig, want dan zie je je tiener nooit meer terug ;-)!


Slaapkamer foto via Shutterstock

Lees ook: Tienerkamer tips





♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 



1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.