Opvoeding & Ouderschap

Studeren naast het moederschap

studerend kind studeren naast het moederschap

Misschien woon je samen of ben je getrouwd en heb je een kinderwens. Misschien ben je een single mama. Misschien heb je al meerdere kinderen. Iets waar je intens van geniet. Maar het moederschap hoeft niet het einde van jouw schoolcarrière te zijn. Er zijn manieren om ruimte te creëren om naast het fulltime moederschap ook te studeren en uiteindelijk te gaan werken. Misschien voel je het verlangen om iets voor jezelf te doen en dan kan een studie precies zijn wat je nodig hebt. Waarom?

Zelfvertrouwen

Moeder zijn is mooi, maar kan ook erg moeilijk zijn en het kan je zo aan jezelf laten twijfelen zo nu en dan. Het is soms zo moeilijk om sterk in je schoenen te staan. De druk die tegenwoordig op de schouders van moeders ligt, is niet niks! De lat wordt steeds hoger gelegd, iedereen heeft wel een mening over wat wel en niet mag en soms lijkt het of er constant iemand over je schouder meekijkt. En dan zijn er nog jouw eigen onzekerheden. De dingen waar je zelf als moeder moeite mee hebt. Dan is een studie volgen misschien precies wat jij nodig hebt, om jezelf een boost van energie en zelfvertrouwen te geven. Het harde werken en studeren om je diploma uiteindelijk in handen te mogen hebben, is niet alleen een afleiding, niet alleen even iets anders, maar kan je ook zoveel zelfvertrouwen en trots geven!

Financiën

Misschien heb je de extra inkomsten helemaal niet nodig en kunnen jullie heel prima leven van het salaris van je partner, maar hoe dat ook zij; hoe heerlijk is het om zelf je centje te kunnen verdienen? Misschien voor een extraatje in de spaarpot van je kinderen, iets extra’s om aan jezelf te kunnen spenderen (een keer vaker naar de schoonheidsspecialiste of uit eten) of een buffertje voor als je het hard nodig hebt. Het leven is niet goedkoop en het wordt er niet goedkoper op als je kinderen hebt. Alle inkomsten zijn dan welkom. En ook dat, het verdienen van je eigen centje, kan je zo’n boost geven!

Een grotere kring

Als je fulltime moeder bent, kan het sociale leven er soms een beetje bij in schieten. Je bent zo druk met je kinderen en alles in en rondom het huis, dat je kringetje wat kleiner wordt. Terwijl de sociale contacten je juist zo goed doen en je ze echt wel nodig hebt. Als je een studie gaat volgen, verbreedt je direct ook je kringetje. Je hebt klasgenoten, docenten en als je gaat werken of stage lopen: collega’s. Het hoeven niet per se je beste vrienden te worden, maar alleen het contact kan je erg goed doen. Even eruit, even andere mensen, een andere omgeving.

Bouwen aan een toekomst

Nu je kinderen jong zijn, hebben ze je nog dagelijks en zelfs bijna elke minuut van de dag nodig, maar ook die tijd gaat voorbij. Zodra de kinderen naar school gaan, heb jij opeens heel veel lege tijd. Geen uitgebreide ontbijtjes, lunches of speeltuin momenten meer, want de kinderen zijn van half negen tot half vier op school. Dan is het voor jou waarschijnlijk erg schakelen. Wat nu? Daarom, als je gaat studeren naast het moederschap, kun je die tijd in de toekomst vullen met je nieuwe baan. Of een nieuwe studie, want uitgeleerd ben je nooit! Dus als jij een studie volgt, bouw je aan jouw toekomst. Je geeft jezelf een kans om weer aan de slag te gaan in de maatschappij, op het moment dat je je kinderen wat meer los kunt laten en wat meer tijd voor jezelf hebt.

Heb jij er al zin in?

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.