10 jaar 11 jaar 12 jaar 13 jaar 14 jaar 15 jaar 16 jaar 5 jaar 6 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar Bouw & Constructie Game reviews

{ Review } | Super Mario Maker 2 – zelf levels bouwen!

Ben jij of zijn jouw kinderen dol op Super Mario? Dan is Super Mario Maker 2 de beste tip voor een Nintendo Switch spel die ik je kan geven. Bij deze game is het de bedoeling dat je zelf levels bouwt of levels speelt die door anderen gebouwd zijn.

Zelf levels bouwen met Super Mario Maker 2

Zoals gezegd kun je dus helemaal zelf levels bouwen in deze game. Je kunt werkelijk álles uit de kast halen voor de meest maffe, leuke, grappige, simpele of juist bijna onhaalbare levels. Je kunt alle kanten op: door de bekende buizen heen, zwemmend door het water, klimmend in bomen of langs muren, springend, rollend en zo kan ik nog wel even doorgaan.
Wat ik zo gaaf vindt, is dat levels bouwen in Super Mario Maker 2 echt wel wat inzicht vereist en dat onze jongens dit super snel oppikken. Het is trouwens niet moeilijk, ook ik kan met gemak een level in elkaar zetten. Maar de vraag is natuurlijk hoe lastig je het wil maken. Hoe gecompliceerder je je level maakt, hoe moeilijker het is om hem te bouwen en hoe langer je er over doet.
Tijdens het bouwen van je level kun je continu kijken of het werkt. Je kunt dan dus even kort spelen, en weer verder bouwen. Dat is super handig, want dat switchen tussen spelen en bouwen werkt perfect.

Bouw tutorial

Voordat je kunt bouwen, moet je natuurlijk eerst weten hoe het werkt. Hiervoor is een super handige tutorial toegevoegd die je stap voor stap uitlegt wat je moet doen. Dat begint simpel, maar eindigt behoorlijk complex. Ideaal voor de oudere spelers. Voor de kinderen is het even afwachten op welk punt ze afhaken omdat het wat veel van het goeie is. Beide prima: zo is het spel perfect geschikt voor jong en oud.

Super mario maker 2 review nintendo switch

De verhaalmodus in Super Mario Maker 2

Er is ook een verhaalmodus die voor kinderen erg leuk is. Je ziet hier hoe het komt dat er Super Mario levels gebouwd moeten worden. Het net afgebouwde kasteel van Princess Peach wordt per ongeluk gesloopt door een hondje die op de ‘resetknop’ springt. Om het kasteel weer opnieuw op te bouwen moet er geld verdiend worden. Dit kan Mario verdienen door levels te spelen die door Nintendo zelf ontwikkeld zijn. Wanneer je een level haalt, verdien je muntjes en kan het kasteel weer verder opgebouwd worden. Deze levels beginnen simpel en worden steeds lastiger, om zo ook een beetje te oefenen met online levels die je wellicht gaat spelen.

Super Mario Maker 2 online spelen

Je kunt namelijk online levels spelen die andere gebruikers gemaakt hebben. En andersom kunnen dus andere gebruikers jouw level spelen die jij gemaakt hebt en online geplaatst hebt. Super leuk! Zo zag Jesse dus dat zijn level al ruim 80 keer gespeeld was na een paar dagen.
Je kunt online levels spelen samen met een aantal andere spelers. Deze worden random wereldwijd gekozen. Je kunt verder niet met ze communiceren, ze zijn er gewoon. Je kunt ervoor kiezen om tegen tegenstanders te spelen of juist samen met spelers en dus om samen te werken. Erg leuk dat beide varianten erin zitten.
Het mooie van online spelen is ook dat je een onuitputtelijk aantal levels hebt. Normaal gesproken zijn we natuurlijk gewend dat je games uit kunt spelen, maar bij Super Mario Maker 2 is dat niet het geval. Er komen altijd levels bij.

Let op: Om online te kunnen spelen heb je wel een Nintendo Switch Online abonnement nodig. De kosten hiervan zijn 4 euro per maand of 20 euro per jaar.

Levels ranken

Je kunt online zoeken op de meest gespeelde levens of de moeilijkste levens. Daar kun je prachtige levels tegen die zo uit de handen van Nintendo zelf zouden kunnen komen. Als je random een level kiest, kan het zijn dat je een onzinnige level tegenkomt of zelfs levels die niet haalbaar zijn. Na het spelen van een level wordt gevraagd om je mening te geven over de level. Zo stijgt of zakt de level in ranking.
Als je gaat zoeken naar levels, zie je ook per level wat voor type level het is, of het een korte of uitgebreide level is en tot slot zie je ook een omschrijving die de maker erbij gezet heeft.

Super Mario Maker 2 levels ranken

Handheld spelen

Je kunt dit spel zowel handheld (met de Switch in je handen dus) als via de tv spelen. Als je via handheld speelt, gaat dat een stukje makkelijker omdat je met meer gemak en tikken je levels in elkaar kunt bouwen. Via de tv is het wat meer klikken en zoeken en schuiven met je cursor.

Levels van vrienden spelen

Je kunt ook je eigen levens delen met vrienden die ook Super Mario Maker 2 hebben. Zo kunnen zij jouw level spelen en jij die van hen. Leuk om zo elkaar uit te dagen!

Go or No Go

Daan en Jesse vinden het super leuk om levels te bouwen voor elkaar en die vervolgens te spelen. Ook vinden ze het geweldig als ik een level bouw die zij dan mogen spelen. Wat ik een pluspunt vindt is dat je nooit door alle levels heen bent, aangezien het aanbod online onbeperkt on onuitputtelijk is. Het inzicht dat de kinderen nodig hebben om levels te bouwen vind ik ook echt een pluspunt en dit spel is dan ook perfect geschikt voor kinderen met een Nintendo Switch. Al met al hebben we geen minpunten kunnen ontdekken tot nu toe en geven we deze game dan ook een GO!

Feitjes

  • Leeftijd: vanaf ongeveer 6 jaar
  • Speelduur: Oneindig
  • Prijs: € 56.99 via bol.com

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze Super Mario Maker 2 op Pinterest bewaren ♥

Benieuwd naar meer reviews van Nintendo Switch games? Bekijk ze hier:
– Mario Kart 8 Deluxe
Mario en Sonic op de Olympische Spelen
– Mario Tennis Aces
– Mario Odyssey
Super Mario Bros. U Deluxe
Animal Crossing New Horizons
Sonic Origins

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 7 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.