Vakantie in Europa

{ Review } | Landal Sonnenberg in Leiwen, Duitsland

Landal Sonnenberg review duitsland

Slechts twee uur rijden vanaf de grens begint een bijna sprookjesachtig gebied met gebergten, wijngaarden langs de steile rivierhellingen en Romeinse bouwwerken. Het heeft even geduurd voordat we alle moed bij elkaar konden pakken om dit mooie gebied met ons gezin te ontdekken, maar de enige reden van ons uitstel is denk ik omdat het een stoffig imago heeft en we het beeld erbij hadden dat je er bijna geen andere jonge gezinnen tegen zou komen. Wij gingen naar Landal Sonnenberg in Leiwen (Duitsland).

Duitse Autobahn

Al vroeg in de ochtend stappen we nog wat slaperig in de auto. Doordat we redelijk dicht bij de Duitse grens wonen belanden we al vlot op de duitse autobahn richting onze bestemming Leiwen. Er worden windmolens geteld en kasteeltjes. We hebben besloten om de vakantie maar direct te laten beginnen en nemen een toeristische route aangezien er druk aan de grote weg wordt gewerkt en kennis maken met het mooie Duitsland is natuurlijk veel leuker dan stil staan in de file. Zo komen we rijdend door de Eifel terecht op de Nürburgring waar de bochten zo haaks zijn en de afdalingen zo stijl dat we voor ons bijna een vakantieganger met dakkoffer de bocht uit zien vliegen. We passeren kleine dorpjes, watervalletjes en miniriviertjes. Na een tijdje komen we aan in de Moezelstreek (of zoals één van mijn meisjes zegt “De Woezel”) en komt Leiwen steeds dichterbij. Ineens bevinden we ons tussen de hoge bergen in en rijden we al slingerend naar boven om aan te komen op Landal Sonnenberg waar je je waant boven de wolken!

Landal Sonnenberg

Aangekomen boven op het gebergte is er parkeerruimte voor de auto’s zodat je rustig in kan checken bij de receptie waar we vriendelijk in het Nederlands worden onthaald. Gelukkig heb ik thuis de formulieren met gegevens al ingevuld, dus het inchecken is zo gebeurt en al snel mogen we door de slagbomen. Waar we al direct onze ogen uitkijken door de grote speeltuin, de speelvelden, het klimpark, de midgetgolfbaan bij het restaurant, de snackcorner en de winkel waar we onderweg naar ons huisje langs rijden. De huisjes liggen allemaal op een soort van terrassen verspreid over het park op het gebergte, waardoor je over de andere huisjes heen kan kijken en kan genieten van het uitzicht richting de Moezel.

Landal Sonnenberg review duitsland 2019

6-persoonsbungalow 6B2

Op het park kun je kiezen uit verschillende accomodaties. Van een  6-persoonsstacaravan tot een 10-persoonsbungalow of een appartement in het appartementencomplex. Wij hadden gekozen voor een vrijstaande 6-persoonsbungalow met 3 ruime slaapkamers, waarvan er één was ingericht als ouderslaapkamer. Ook had elke slaapkamer zijn eigen wastafel met spiegel en een grote kledingkast. De bedden waren wel iets doorgelegen. In de hal vind je een kleine badkamer waar alleen zich alleen een douchecabine in bevind en een apart toilet.
De woonkamer met open keuken was ruim opgezet en de gebruikte kleuren zorgden voor een frisse vrolijke uitstraling. Er was in ieder geval meer dan genoeg zitruimte voor iedereen. Het fijne vond ik dat wanneer ik in de keuken bezig was ik de kinderen in één van de grote speeltuinen met kabelbaan achter ons huisje kon zien spelen. Aan de achterkant van het huisje bevond zich een groot terras met klein afdakje en een heleboel groen waar we heel wat uurtjes hebben doorgebracht.

Bekijk hier alle accommodaties op Landal Sonnenberg!

Op het park van Landal Sonnenberg

Naast de vele speeltuinen die je verspreid over het park kan vinden is er ook nog een te vinden bij het hertenkamp waar je heerlijk kan picknicken met uitzicht over het dal. We hebben zelf gelukkig maar een paar dagen gehad waarop het regende. Op deze dagen hebben de kinderen zich super vermaakt in het grote indoorspeelparadijs met klimwand, binnenterras, en de Bolloknutselclub. Voor de oudere kinderen is er een amusementshal. Al redelijk vlot hadden de kinderen vriendjes gemaakt en hebben we met beide gezinnen nog een poging gewaagd op de bowlingbaan, welke behoorlijk donker was. Maar dat had ook wel weer wat.
Op het park bevind zich ook een binnenzwembad. Deze is niet heel erg groot maar ook zeker niet druk. Wat denk ik te maken heeft met dat het park niet heel groot is en dat er een geweldig buitenbad op 1,5 km van het park ligt waar je voor een leuk gezinstarief een hele dag kan vertoeven. Het binnenzwembad is erg schoon en de toezicht is best streng. Zo mag je niet overal het water in springen en moeten kinderen ook al hebben ze een diploma altijd met begeleiding zijn.

Landal Sonnenberg leuk voor kinderen review duitsland

De omgeving van Landal Sonnenberg

In de omgeving is meer dan genoeg te zien en te doen. Zodra je het park af gaat om op zoek te gaan naar een supermarkt kom je al door diverse kleine authentieke dorpjes waar alles draait om wijn uit de streek. Zo vind je bijna op elke hoek wel een Vinotheek waar je diverse wijnen kan proeven. Twee plaatsen die je echt niet mag overslaan tijdens je vakantie zijn Bernkastel-Kues en de Romeinse stad Trier. Zelfs de kinderen keken hier hun ogen uit.
Nog een aanrader is recreatiepark Triolago waar je onder andere terecht kan voor voetgolf, wakeboarden en natuurlijk rodelen. En ik moet bekennen het rodelen stond hoog op mijn must-do-lijstje voor deze vakantie. Het geeft bijna een kick als je eerst heel rustig naar boven toe hobbelt om vervolgens al slalommend naar beneden te roetsjen zo hard als je zelf wilt.

Go or No Go

We wilden in eerste instantie maar een week naar Landal Sonnenberg gaan, maar ik ben blij dat we 10 dagen hebben geboekt. Want zelfs dat was eigenlijk nog te kort. Er is zoveel te zien en te beleven op, maar ook in de omgeving van het park. Daarbij kwam dat we een heerlijk huisje hadden, waarbij de schoonmaak iets beter had gemogen. De kinderen waren de hele dag in de weer met elkaar en met nieuwe vakantievriendjes terwijl wij op het terras zaten bij ons huisje of het restaurant.
Als er gevraagd wordt of we nog een keer terug zouden gaan, dan zou ik antwoorden met: “wanneer gaan we?”.

Kijk hier voor de beschikbaarheid en actuele prijzen! 

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze review van Landal Sonnenberg op Pinterest bewaren ♥


Bekijk ook deze review van Landal Mooi Zutendaal (Limburg, België) 
Bekijk ook deze review van Wolferswoud





♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 



2 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.