Limburg Vakantie in Nederland

Review en ervaringen: Center Parcs Het Heijderbos

review ervaringen center parcs het heijderbos

Als het lekker weer is begint het bij menig persoon te kriebelen om er even tussenuit te gaan. Maar wist je dat er ook hele leuke parken zijn waar je juist naar toe kan gaan als het weer een stuk minder mooi is? De kinderen kunnen zich hier de hele dag vermaken samen, maar ook uitstekend alleen terwijl jij geniet van een heerlijke Latte Machiatto op het binnen terras. Ik vertel je alles over Center Parcs Het Heijderbos.

Center Parcs Het Heijderbos

Vlakbij de Maas in het noordelijke gedeelte van het mooie Limburg in het kleine plaatsje Heijen ligt het bekende Center Parcs Het Heijderbos vakantiepark. Als we er bijna zijn beginnen de kinderen al te stuiteren op de achterbank. Voor ons rijden er nog een aantal auto’s en als vanzelf rijden we er achteraan om aan te sluiten bij de rij voor de e-ticket. Het voordeel van een e-ticket is dat je thuis je gezin eigenlijk al incheckt en hierdoor dus een hoop wachttijd kan besparen. Je kan rustig in de auto blijven zitten, overhandigd het e-ticket en krijgt vervolgens de sleutels en een plattegrond waar het huisje op staat aangegeven. Het park is geheel autovrij dus na het uitpakken moeten we de auto op de grote parkeerplaats parkeren. Eenmaal door de slagboom worden we omringd door groen met daartussen huisjes die bijna opgaan in de natuur.

Comfort Cottage

Het maakt Het Heijderbos niet uit of je nou met zijn tweetjes ertussen uit gaat of met de hele familie. Zo is er het Hotelappartement voor twee personen, waar je op de kamer zelfs een eigen keuken hebt. Een extra is hier dat je ’s ochtends kan genieten van een ontbijtbuffet en dat de bedden worden opgemaakt. Ga je met meer dan twee personen er tussenuit dan kan je beter kiezen voor een Comfort Cottage voor vier, zes of acht personen of een Premium Cottage voor twee, vier of zes personen. Bij de Premium Cottage heb je als extra dat er een tweede TV aanwezig is in de slaapkamer, een föhn, Nescafé Dolce Gusto en opgemaakte bedden bij aankomst. Dan zijn er nog de VIP Cottage en de VIP Eden Cottages deze geven je meer luxe dan de Comfort en de Premium Cottages.
Wij hebben gekozen voor een zes-persoons Comfort Cottage. Het heeft die typische Center Parcs look die ze op bijna alle parken hebben. De huisjes zien er van de buiten en binnenkant wat gedateerd uit en het meubilair had wat comfortabeler gemogen. Ook het schoonmaken lijkt nogal vluchtig gedaan. Door de aanwezigheid van de open haard is er een gezellige hoek gecreëerd met uitzicht op het terras waar je in de ochtend grote kans hebt op het spotten van konijnen of eekhoorntjes. De keuken is wat aan de kleine kant maar alles wat je nodig hebt is aanwezig. Er zijn drie slaapkamers, waarvan er in twee slaapkamers twee losse éénpersoonsbedden staan en een slaapkamer met een stapelbed. Ook is er voor de kleintjes een kinderstoel en een kinderbed aanwezig. Wat heel fijn is aan de badkamer, is de dubbele wastafel. Vooral met een groter gezelschap is dit erg prettig en hoef je niet op elkaar te wachten.

review ervaringen center parcs het heijderbos

De Market Dome

Bij de vraag “Wat gaan we dit weekend allemaal doen mama?” moet ik zelf ook even nadenken. Er is op het park zoveel te doen dat je aan een weekend eigenlijk niet eens genoeg hebt. Je zou de hele dag kunnen vullen met allerlei activiteiten. Bij Center Parcs bevindt zich vaak bijna alles in de Market Dome. Dit is de plek voor het entertainment, de restaurants en de shops. Ook vind je hier het zwembad. Wanneer je door de draaideur de Market Dome binnen wandelt vind je direct de Daily Foodstore met een ruim assortiment. Daarnaast de kledingwinkel en een souvenirs winkeltje. Als je door wandelt kom je in de centrale hal terecht met drie restaurants een amusementshal en het entertainmentpodium. De hal is helemaal ingericht in tropische sferen met hangbruggen, water met mooie vissen en rotsen.

Aqua Mundo in Center Parcs Het Heijderbos

Eén ding is zeker, we gaan dit weekend zwemmen! Na het ontbijt vertrekken we richting het zwembad. Vergeet vooral niet de kaartjes voor de toegangspoortjes bij het zwembad. Er zijn meer dan genoeg kleedruimtes en ruime kluisjes waar je alles in kwijt kan zodat je dit niet hoeft mee te slepen het zwembad in. Het zwembad is echt een subtropisch zwembad zowel de temperatuur als de aankleding zorgt ervoor dat je bijna het idee krijgt dat je in de tropen beland bent. Overal waar je kijkt zie je rotspartijen, touwbruggen en exotische planten. Voor de kleintjes is er een speciaal kinder-doebad met twee glijbanen en diverse speelelementen en een peuterbad met een kleine glijbaan. Wij laten de peuterbaden voor wat het is en maken kennis met de wildwaterbaan, wat een behoorlijk heftige wildwaterbaan is. Mijn advies is dan ook: hou vooral je kinderen in de gaten bij het laatste gedeelte. Ik hou het zelf toch liever bij de familieglijbaan, een gewone waterglijbaan die ook nog best hard gaat en de ‘Verzonken stad’. Een bad waar je kan snorkelen en allerlei mooie vissen en koraalsoorten kan bewonderen.

Indoor activiteiten bij Centerparks Het Heijderbos

Als je denkt dat je bij Het Heijderbos je alleen binnen kan vermaken in de Market Dome, dan heb je het volledig mis. Er is namelijk nog veel meer leuks binnen te doen als je klaar bent met zwemmen en het buiten niet heel erg lekker weer is. Zo is er ook de Jungle Dome waar je je waant in een echte rimboe met touwbruggen, watervallen, tropische planten en diersoorten. Terwijl je kinderen lekker aan het ontdekken zijn, kun je zelf even rustig genieten van een heerlijke cappuccino op het terras. Dikke kans zelfs nog dat er een hele mooie vogel even een kijkje komt nemen.
Als je weer buiten komt en langs het meer wandelt kom je langs de Action Factory. Hier binnen is nog veel meer te doen voor het hele gezin. Zo kun je samen de uitdaging van de escape room aangaan, of een potje indoor adventuregolf, paintball of gewoon lekker springen op de trampolines en rond rijden in de mini cars.

Outdoor activiteiten

Nog voordat ik het zelf door had werd ik door mijn zoon erop geattendeerd dat je ook met een bootje kan gaan varen op het meer. Wil je toch graag iets uitdagenders doen dan is er ook de High Adventure Experience waar je kan klimmen tussen de bomen of je kan gaan lasergamen met het hele gezin. Bij ons is de Adventure Golf favoriet. Bij mooi weer spelen we hem buiten en bij slecht weer kunnen we terecht bij de Adventuregolf in de Action Factory.

Go or No Go

Op park Het Heijderbos is naast de bekende Aqua Mundo zo veel meer te doen dat niemand zich hoeft te vervelen tijdens het verblijf. Het huisje viel mij een beetje tegen, maar doordat je hier eigenlijk alleen maar slaapt en ontbijt vind ik het meer dan waard om nog een keer terug te gaan naar dit mooie avontuurlijke vakantiepark. Want wij hebben nog lang niet alles gezien en ondernomen!

Klik hier voor meer informatie, prijzen en beschikbaarheid van Center Parcs Het Heijderbos

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze review van Center Parcs Het Heijderbos op Pinterest bewaren ♥

review ervaringen center parcs het heijderbos

Lees ook: Review van Center Parcs De Huttenheugte in Drenthe





♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 



1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.