6 jaar 7 jaar 8 jaar Creatief & Knutselen

{ Review } | Colourmazing – Kleuren met inkt

Colourmazing review boti

Wij mochten deze keer een geweldig leuk tekenpakket van Colourmazing gaan uitproberen. Het idee is simpel; kleuren! Maar…dan kleuren met inkt! Door de speciale stiften is het haast onmogelijk buiten de lijntjes te kleuren en dat wilde wij natuurlijk graag testen! Of het een Go of een No Go is, lees je in deze review.

kleuren met olie

Het uitpakken van de Colourmazing doos

De verpakking is niet overdreven groot, dus hij is makkelijk op te bergen. Op de doos staan veel voorbeelden en tips in allerlei vrolijke kleuren, wat gelijk uitdaagt om het te gaan proberen. In de doos vind je 4 verschillende toverstiften in de kleuren rood, roze, geel en blauw en 4 verschillende toverpapiertjes. Verder een blaadje met een korte uitleg en tips in een aantal verschillende talen, waaronder Nederlands.

kleuren met olie

Hoe werkt Colourmazing?

Het idee is simpel. Je dient het papier op een vlakke ondergrond te leggen, zoals bijvoorbeeld op tafel. Zorg er voor de zekerheid wel voor dat je er iets onder legt dat gemakkelijk schoon te maken is. Je dient de stift normaal vast te houden zoals je dat ook bij een pen of potlood doet. Knijp vervolgens de stift iets in en druk voorzichtig met de punt op het papier. Dan komt er inkt uit. Je gaat dus kleuren met inkt! De inkt verspreidt zich op de plek waar je de stift hebt neergezet. Je kunt de stift het beste 2 millimeter van de rand af zetten, om er voor te zorgen dat de inkt niet buiten de lijntjes gaat.

colourmazing tekening reviewcolourmazing tekening review

Inkleuren maar!

Het inkleuren is dus zoals hierboven te lezen best wel makkelijk. Je moet er alleen op letten dat je niet te dicht bij de rand zit, want dan kan de inkt over de rand heen gaan. Ook is het verstandig niet te hard te knijpen want dan kan er ineens heel veel inkt komen, misschien wel meer als dat je in eerste instantie wilde. Je kunt de verschillende kleuren ook gemakkelijk mengen door simpelweg de inkt over elkaar heen te doen. Gebruik je eerst roze, en daarna geel er bovenop, dan wordt het oranje! Leuk om zo met je kinderen te leren hoe kleuren mengen werkt en welke kleuren je allemaal kunt maken.

Go or No Go

Ik heb allebei mijn meiden van 9 en 3 jaar laten kleuren, en ze waren er allebei enthousiast over! De jongste vooral omdat ze ‘echt’ kon kleuren in plaats van krassen, en de oudste vooral omdat ze het mengen kon uitproberen en kleuren met inkt wel heel gaaf is! Er zijn verschillende pakketten beschikbaar, van piraten tot de jungle! Wij geven de magische tekenpakketten van Colourmazing zeker een GO!

colourmazing tekening review boti kleuren met olie

Colourmazing – Facts

  • Leeftijd: vanaf 6 jaar
  • Inhoud: 4 tover-inktpennen, 1 oefenvel, 3 ontwerpen om in te kleuren
  • Prijs: Vanaf € 9,99 en te koop via bol.com

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze review van Colourmazing op Pinterest bewaren ♥

colourmazing

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.