Drenthe Vakantie in Nederland

{ Review } | Center Parcs De Huttenheugte in Drenthe

Center Parcs De Huttenheugte review

Op momenten dat de hele familie bij elkaar is, ontstaan vaak de leukste ideeën. Zo werd er geopperd om eens een keer met zijn allen een weekend naar Center Parcs te gaan. Dat hoef je mij geen tweede keer te vragen! Het duurde niet lang of ik had twee mooie parken en huisjes van Center Parcs uitgezocht waar niemand langer dan 2 uur voor in de auto hoefde te zitten. Dit is nog best een behoorlijke uitdaging want we wonen allemaal verspreid door Nederland. Nu alleen de datum nog.
Na een lijstje met een aantal weekenden, lukte het na een aantal weken nog steeds niet om een goede datum te prikken. Inmiddels was bij mij de Center Parcs-koorts toegeslagen en kon ik mijzelf niet bedwingen om alvast met het gezin ertussen uit te gaan. Buiten regende het immers al dagen en met al die kale bomen werd het er niet gezelliger op. Aangezien wij in het mooie Drenthe wonen en ik graag wat dichter bij huis wilde blijven werd de keuze best makkelijk. Het werd Center Parcs De Huttenheugte in Dalen.

Center Parcs De Huttenheugte

Na een korte rit verlaten we de grote weg en rijden we door een dorpje heen. De bekende “zijn we er al bijna” klinkt al vanaf de achterbank. Meestal beantwoord ik deze met “Nee, het gaat nog even duren”. Maar nu kregen ze een antwoord dat ze niet hadden verwacht en in de verte zagen we Maya de Bij al bij de inrit staan naast het bekende Center Parcs bord. Plopsa Indoor Coevorden, ligt namelijk direct naast De Huttenheugte en bij de receptie hebben ze hiervoor een leuke aanbieding voor onbeperkt toegang tijdens je verblijf. Wij waren niet de enige die het idee hadden om met dit weer naar De Huttenheugte te gaan. Er stond een kleine file bij de rij voor de E-ticket, maar ondanks dat ging het nog redelijk vlot. Het inchecken kun je namelijk thuis al doen waardoor je een uitgeprinte ticket kan overhandigen en direct de sleutels en plattegrond waar je huisje op staat aangeven bij de slagbomen al in ontvangst kan nemen. Een echte aanrader dus!
Ons huisje bevindt zich vlakbij de Market Dome, tussen het water en het groen. Het is net alsof het park namelijk midden in een bos ligt. Zelfs de bekende geschakelde cottages lijken op te gaan in de natuur. De auto moet je neer zetten op de parkeerplaats. Tot onze verbazing was deze tegenover de cottage, maar kon je het niet direct zien liggen door de bomen en de struikjes.

6-persoons Comfort Cottage

Bij binnenkomst in ons huisje rennen de kinderen rond op zoek naar hun slaapkamer. Binnen een paar seconden wordt er gevraagd hoe je hier naar boven kan, want ze kunnen de trap niet vinden. Nou bij Center Parcs hebben de cottages geen boven. Alles is op de begane grond en niet heel erg groot. Maar groot genoeg voor ons gezin. Er zijn namelijk drie slaapkamers, waarvan er twee zijn ingericht met samenstaande goed liggende éénpersoonsbedden en één slaapkamer met een stapelbed. In de badkamer vind je een bad, toilet en dubbele wastafel. Hier ben ik zelf altijd wel blij mee. Het geeft je in de spitsuren net wat meer ruimte.
De keuken is compact maar heeft alles wat je nodig hebt om te koken of een ontbijt klaar te maken. Een vaatwasser vind je hier jammer genoeg niet. Maar ach, het oude afwassen zorgt ook voor de gezellige gesprekken in de keuken. In de woonkamer vind je meer dan genoeg zitruimte rond de gezellige openhaard en heb je een mooi uitzicht op het water. Het interieur is wat gedateerd, net zoals de buitenkant van de cottages, maar daar wordt door Center Parcs hard aan gewerkt. Hopelijk nemen ze hier de schoonmaak ook in mee. Want daarin schieten ze een beetje te kort.

Klik hier voor een overzicht van alle accomodaties bij Center Parcs de Huttenheugte.

De Market Dome

Als we allemaal zijn geïnstalleerd besluiten we om een kijkje te nemen in de Market Dome, zodat we de volgende ochtend precies weten hoe we bij het zwembad kunnen komen. Zodra we de Market Dome binnen stappen vergeet ik direct het grauwe weer van buiten. Binnen is het aangenaam warm en heb je het idee dat je een andere wereld binnen bent gestapt. Net zoals bij de andere parken van Center Parcs vind je bij binnenkomst direct de supermarkt, het souvenirswinkeltje en de Fashion Store. Als we door wandelen komen we bij de binnenvijver waar je de mooie kooikarpers kan bewonderen en schildpadden die liggen te “zonnen” op de stenen. Boven de vijver zijn er loopbruggen van hout en touw, waar de kinderen geen genoeg van krijgen. Rond de vijver vind je diverse restaurants. Geloof me, er is voor elk gezin wel een restaurant dat bij je past en er worden diverse familie arrangementen aangeboden. Naast de restaurants, de receptie, de bowlingbaan en de ingang van de Aqua Mundo vind je hier ook één van de ingangen van de Action Factory.

Indoor activiteiten bij Center Parcs De Huttenheugte

De kinderen hebben al snel door dat wanneer je naar de Action Factory gaat, je terecht komt in een kleurrijke speelplaats voor jong en oud. Zo kan je hier onder andere midgetgolfen op een interactieve baan vol met special effects. Is er een High Experience met klimwand waar je meters boven de grond een parcours aflegt, House of Games speelhal, Mini Cars en natuurlijk de Kids Klub waar de kinderen rustig kunnen knutselen en kleuren.

review Center Parcs De Huttenheugte

Center Parcs De Huttenheugte: Aqua Mundo

Na een goede nacht en een ontbijt zijn we klaar voor de Aqua Mundo. Kaartjes in de aanslag en hup door de poortjes naar binnen. Er zijn veel kleedruimtes en wat opvalt is dat het er goed schoon is.
Zelf hebben we voor de meisjes geen zwemvleugeltjes meegenomen omdat ik wist dat je gebruik kan maken van de zwemvestjes, wat ikzelf net iets veiliger vind dan de zwemvleugeltjes. Deze vestjes vind je overal op rekken verspreid bij het zwembad. De oudste besluit om met papa direct van de grote gele glijbaan te gaan en de wildwaterbaan die zich gedeeltelijk buiten bevindt. Terwijl ik rustig plaats neem met de meisjes bij het kleuterbad met leuke speelelementen, watervallen en een spannende glijbaan waar je eerst een grot voor moet beklimmen. Voor de peuters is er een speciaal peuterbad met bootje, speelelementen en glijbaantjes waar ook mijn meiden geen genoeg van konden krijgen.
Wanneer er een korte harde zoem luidt stroomt het grote bad vol met mensen. Dit kan niet anders dan dat het rustige water gaat veranderen in een echt golfslagbad. En niets is minder waar. Wanneer de golven afnemen besluiten we om even rond te kijken. We komen langs de bubbelbaden en de zonnebedden. Op een bordje worden we gewezen op nog een glijbaan die uitkomt in het buitenzwembad. Ook is er nog een 25 meter bad waar je rustig baantjes kan trekken. Eén ding is zeker, we kunnen hier heel wat uurtjes doorbrengen.

Outdoor activiteiten

Wanneer het buiten eindelijk droog is besluiten we om een rondje te wandelen. We lopen richting de grote vijver bij de Market Dome en zien al snel de bekende themabootjes in de Kids Haven waar je ook waterfietsen of een kano kan huren. Hier vind je ook de Outdoor Klimtoren, High Adventure Experience waar je meters boven de grond een groot klimparcours aflegt en de Adventure Golf
Al snel gaat de blik van de kinderen uit naar de speeltuin en de kinderboerderij op Adventure Island. Naast de bekende boerderijdieren vind je hier ook wasberen, van zo dichtbij heb ik ze geloof ik nog nooit gezien. Deze worden hier opgevangen door Stichting AAP.

Go or No Go

Er is zo veel te doen op dit park dat niemand zich hoeft te vervelen met mooi en met slecht weer. Ik heb namelijk nog lang niet alle activiteiten benoemd die je binnen en of buiten kan doen. Zo is er ook nog het Kiddies programma waarbij allerlei activiteiten worden georganiseerd. Onze kinderen zijn hier niet eens aan toegekomen. Maar misschien dat we dit de volgende keer wel gaan doen en dan plan ik ook zeker een potje bingo of andere entertainment in waarbij we rustig kunnen bijkomen op het tropische terras.

Kijk hier voor de beschikbaarheid en actuele prijzen van Center Parcs de Huttenheugte.

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze review van Center Parcs De Huttenheugte op Pinterest bewaren ♥

Center Parcs De Huttenheugte

Lees ook: Review van Center Parcs Het Heijderbos

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.