Gratis uitstapjes en activiteiten Utrecht

8 leuke gratis uitstapjes met kinderen

8 leuke gratis uitstapjes met kinderen
Joyce

Het is altijd leuk om er met de kinderen een dag op uit te gaan. Zeker in de vakantieperiode is dit een goed idee, maar elke keer naar een prijzig attractiepark of dierentuin gaan kan natuurlijk hoog oplopen. Zeker nu onlangs bekend werd dat uitjes de afgelopen jaren ruim 10% duurder geworden zijn. Gelukkig zijn er ook genoeg gratis uitstapjes met kinderen te bedenken. Welke dat zijn, lees je in dit artikel!

Kinderboerderijen

Een bezoek aan de kinderboerderij is natuurlijk altijd leuk. Meestal zit er ook een speeltuin bij zodat je kinderen daar ook nog even uit kunnen razen. Nu is de standaard: plaatselijke kinderboerderij waar je altijd heen gaat, misschien niet zo interessant meer, maar er is in bijna elke plaats wel een kinderboerderij te vinden. Stap eens op de fiets of in de auto en rij naar een naastgelegen plaats toe. Een nieuwe kinderboerderij is altijd leuk en misschien is daar een nog wel grotere speeltuin!

Geocaching

Misschien heb je hier nog nooit van gehoord, maar dit is echt heel erg leuk om te doen en je vult er zo een hele dag mee. Geocaching is een spel dat je buiten doet. Feitelijk moet je op zoek gaan naar een schat. Deze schat kan er in allerlei vormen zijn waardoor hij niet altijd even makkelijk te vinden is. Wat je hiervoor nodig hebt? Alleen maar een smartphone met een geocaching app, of een GPS. Door middel van de coördinaten die je invoert in de GPS of de aanwijzingen die je in de app krijgt, kun je de schat vinden. Je kunt dit te voet doen, op de fiets of met de auto. En als je nu nog fanatiek Pokémon Go speler bent, kun je daar mooi je kilometers voor wandelen ;-). 

Ga de natuur in

Het is heerlijk om op een mooie, zonnige dag de natuur in te gaan. Dit kan door de fietsen te pakken en gewoon een stuk te gaan fietsen. Wie weet wat je onderweg allemaal tegenkomt! En op de terugweg kun je stoppen voor een lekker ijsje bijvoorbeeld. Maar je kan natuurlijk ook naar het bos of een ander natuurgebied gaan om een lekkere wandeling te maken. Is er een open veld in de buurt? Neem dan een bal mee en een mand vol met lekkers zodat jullie tussendoor kunnen gaan picknicken.

Wanneer je kind heel leergierig is zou je ook thuis een soort opdrachtenboekje kunnen maken. Je kind kan dan op zoek gaan naar verschillende bladeren, bloemen, insecten of misschien wel pootafdrukken van een wild zwijn.

Lekker naar het strand

Zeker wanneer het niet heel warm is en het strand dus niet bomvol ligt, is dit een goed idee. Je kunt heerlijk wandelen over het strand en samen spelletjes spelen, mooie schelpen zoeken, vliegeren of een picknick houden.

Verzin een speurtocht

Stippel zelf een route uit en ga vervolgens samen met de kinderen naar een park of bos toe om een speurtocht te houden. Ben je er niet zo goed in zelf een route uit te stippelen dan kan de app ‘Troovie’ je hierbij helpen. Met behulp van deze app kun je een route uitstippelen, opdrachten toevoegen een prijs bepalen en bepalen welk avontuur je kinderen gaan beleven.

Pyramide van Austerlitz

Op de Utrechtse Heuvelrug vind je de Pyramide van Austerlitz. Naast dat je hier heerlijke wandelingen kunt maken, kan je kind zich hier ook helemaal uitleven. Er is namelijk een redelijk grote speeltuin aanwezig met allerlei verschillende speeltoestellen. De speeltuin is gratis maar er staan ook wat andere attracties zoals een trein, een draaimolen en de botsauto’s en hiervoor moet je wel een klein bedrag betalen om daarin te mogen.

Een dagje Ikea

Misschien doe je dit normaliter liever zonder kinderen maar echt, ook dit is een goed idee en zeker wanneer het alleen maar regent. De kinderen kunnen zich vermaken in de ballenbak terwijl jullie rondlopen. Hebben je kinderen geen zin in de ballenbak? Dan laat je ze lekker alle banken en bedden uitproberen terwijl jullie verder lopen. Tussendoor kunnen jullie in het restaurant stoppen voor een (vrij goedkope) lunch om daarna weer verder te gaan. Mocht je toch al naar de Ikea toe moeten dan kun je gelijk de nodige spullen meenemen, maar ga je er heen zonder dat je iets nodig hebt probeer dat dan ook zo te houden. Anders is het uiteindelijk toch nog een dure dag.

Tuincentrum of dierenwinkel

Heb je een groot tuincentrum of grote dierenwinkel in de buurt, ga daar dan eens heen. Je kinderen kijken waarschijnlijk hun ogen uit bij al die verschillende vissen, reptielen, cavia’s en konijnen en jullie kunnen inspiratie op doen voor die nieuwe tuin waar jullie het al een jaar over hebben. Vaak hebben ze in de grotere tuincentra’s ook leuke speelmogelijkheden voor kinderen. Ook in een dierenwinkel kunnen kinderen zich vaak wel een poosje vermaken met het kijken naar de schattige diertjes.

Heb je zelf nog leuke tips voor gratis uitstapjes met kinderen? Post ze hieronder in de comments!

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze gratis uitstapjes met kinderen op Pinterest bewaren ♥

De prijs voor een dagje uit met kinderen is flink gestegen de laatste periode. Maar er zijn veel leuke gratis uitstapjes met kinderen. Ik geef je 8 tips.

Foto in de bossen via Shutterstock

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.