3 jaar 4 jaar

3x korte spelletjes voor kleuters

3x korte spelletjes voor kleuters

Ben je op zoek naar leuke korte spelletjes voor kleuters? In deze review ontdek je twee leuke spelletjes voor kleuters en een ontdekboek voor kleuters.

1. ABC & 123 Sesamstraat Puzzel

Kinderen en Sesamstraat gaan in veel gevallen hand in hand samen. Zo ook bij mijn dochter. Ik denk dat ze bijna elke liedje wel mee kan zingen en zelfs wanneer ik oude afleveringen aanzet, kijkt ze er aandachtig naar. Toen ze zag dat dit spel in de doos zat vond ze het dan ook helemaal geweldig. Deze past dus perfect in de categorie spelletjes voor kleuters.

Uitpakken van de doos

De doos is gelukkig behoorlijk stevig. Natuurlijk moet je er niet op gaan staan maar hij kan wel tegen een stootje. Dat is fijn want dat is in dit huishouden nog wel eens nodig. Verder is de doos erg kleurrijk met fel geel en groen en Elmo die erop staat maakt het helemaal af. Het spel is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar tot 6 jaar. Alle plaatjes zitten per acht vast in een plaat die je gemakkelijk uit kunt drukken. Je hebt voor de ABC puzzel twee verschillende stapels met plaatjes en voor de 123 puzzel ook. Deze moet je dus wel even goed bij elkaar leggen, anders gaan ze allemaal door elkaar.

De spelregels

Bij zowel de ABC variant als bij de 123 puzzel zijn de regels hetzelfde. Zoek het juiste plaatje bij het juist cijfer of de juiste letter. Nu was dit nog iets te moeilijk voor mijn dochter omdat ze nog niet kan lezen, dus bij de ABC puzzel heb ik haar wat geholpen. Ik vroeg haar wat er op het plaatje stond en gaf haar de bijbehorende letter erbij. Passen de puzzelstukjes in elkaar? Dan heb je hem goed! Bij de 123 puzzel liet ik haar het aantal figuren op het plaatje tellen en gaf haar daarbij het juiste cijfer. Ze deed echt haar best om het goed te doen en was er heel enthousiast over. Het spel duurt niet heel erg lang, maar dat is natuurlijk ook afhankelijk van hoe snel je kindje kan lezen en tellen.

3x korte spelletjes voor kleuters

Go or No Go

Volgens mijn dochter is het een leuk spel, al is het alleen maar omdat het een puzzel is en ze gek is op puzzelen. Ik vind het zelf ook een fijn spel. Ze leert spelenderwijs tellen en belangrijker; welk cijfer er bij hoort. De ABC puzzel is wel nog een beetje lastig maar dat zal over een jaar ook wel weer anders zijn. Ik geen het spel dan ook zeker een GO!

2. Casper en Emma Memo

Wij mochten dit super leuke spel gaan reviewen. Mijn jongste dochter was hier maar al te blij mee, omdat ze stapelgek is op de film en serie van Casper en Emma. Zodra het pakket bezorgd werd moest hij ook gelijk opengemaakt worden om alles eens goed te bekijken.

Het uitpakken

De doos is stevig en van normaal formaat. Nadat je hem geopend hebt vind je alle memo-plaatjes in een plaat van 9 plaatjes tegelijk. Bij het uitdrukken van de plaatjes gaan ze niet kapot, ze zijn gelukkig stevig genoeg. Het zou zonde zijn wanneer de plaatjes gelijk kapot zouden gaan dus dat is een pluspunt! Nadat je alle 36 plaatjes eruit gedrukt hebt, kan het spel beginnen!

Spelregels

De spelregels bij memorie zijn vrij simpel. Je legt alle kaartjes op zijn kop op tafel. Daarna mag iedereen één voor één twee kaartjes omdraaien. Heb je memorie? Dan leg je die twee kaarten bij je neer en mag je nog een keer twee kaarten omdraaien. Wanneer je geen memorie hebt draai je de kaarten weer om en is de volgende aan de beurt. De truc hierbij is natuurlijk het onthouden van de kaarten die zijn omgedraaid, zodat je snel een memorie kunt hebben. Degene met de meeste memories aan het einde van het spel, die heeft gewonnen.

3x korte spelletjes voor kleuters

Go or No Go

Ik dacht in het begin dat mijn dochter van drie jaar dit misschien nog iets te lastig zou vinden omdat je toch ook wel plaatjes moet onthouden maar dit viel me reuze mee. Ze wist bij bijna alle kaarten waar de andere lag en snapte het spel ook echt. Wat haar betreft is het dus een dikke GO!

3. Ditjes & Datjes Dinosaurussen

Ok, dit is eigenlijk geen spelletje, maar wel een leuk ontdekboek! Mijn oudste dochter is al jaren gefascineerd door dinosaurussen en door het kijken van Peppa Pig mijn jongste dochter tegenwoordig ook. Dit boek zat qua leeftijd eigenlijk precies tussen hen in. Mijn oudste dochter was er eigenlijk al te oud voor en de jongste kan nog niet lezen.

dinoboek kleuters

De buitenkant

Het boek is vrij groot maar niet zo onhandig dat je hem niet makkelijk vast kunt houden. De kaft is stevig en heel kleurrijk. Door de gele achtergrond zie je de dino’s op de kaft heel duidelijk wat het een heel mooi boek maakt.

De inhoud

Het boek begint met een duidelijke en overzichtelijke inhoudsopgave. Er is een groot lettertype gebruikt wat vooral voor beginnende lezers erg fijn is. De verschillende dino plaatjes bij de inhoudsopgave maakt het wat speelser. Er wordt veel uitgelegd in het boek in begrijpelijke taal en duidelijke illustraties. Ook wordt er afgewisseld met lettertypes wat zorgt voor een speels effect. Er wordt uitgelegd welke verschillende dino’s er waren afgewisseld met leuke feitjes en grappige teksten. Ook de tekeningen die bij de verhalen staan zijn erg leuk. Het is voor een kind meteen duidelijk of een dino een stekelstaart heeft, of juist heel glad was.

Go or No Go

Ondanks dat mijn jongste dochter niet kan lezen vond ze het boek wel interessant. Dit komt vooral door de duidelijke en kleurrijke plaatjes. Mijn oudste dochter heeft het boek meteen uitgelezen want ja, het is toch een boek over dino’s! Ze vond het leuk deze weetjes te lezen en vind het boek er ook erg mooi uit zien. Volgens mijn meiden is het dus zeker een GO. Ik vind het boek stevig, mooi geïllustreerd en duidelijk. Dat vind ik belangrijk bij een boek, zeker als het een boek is met feiten. Het is de bedoeling dat een kind hier ook iets van leert en ik ben van mening dat dat bij dit boek ook zeker mogelijk is. Ook van mij krijgt dit boek zeker weten een GO!

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze drie leuke spelletjes voor kleuters op Pinterest bewaren ♥

SPELLETJES VOOR KINDEREN 4 JAAR

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.