Drenthe Vakantie in Nederland

Met kinderen naar Roompot Hunzepark in Drenthe

Roompot Hunzepark review drenthe

Wanneer je kinderen ouder worden is het een hele uitdaging om ook voor hun een leuke overzichtelijke vakantieplek te vinden waar meer dan genoeg te doen is en waar ook leeftijdsgenootjes rond wandelen. In Drenthe ligt zo’n park van Roompot waar bijna meer te doen is voor de oudere kinderen dan voor de kleintjes. Maar ook aan hun is zeker gedacht. Ik heb het over Roompot Hunzepark.

Roompot Hunzepark

In Drenthe vind je één van de mooiste rivieren van Nederland, namelijk De Hunze. Als je deze rivier volgt vanaf het Zuidlaardermeer dan kom je uit bij Roompot Hunzepark. Wat verstopt ligt tussen de weilanden en de bossen aan de rand van het kleine dorpje Gasselternijveen. Vanaf de grote weg zie je het park nog niet eens liggen. Alleen het grote Roompot informatiebord en de vlaggen verraden dat er achter de tennisbaan en voetbalvelden een park schuil gaat. Via de Hoofdstraat in het dorp kom je al snel terecht op de weg die je leidt naar het park.
Zodra je het park op rijdt begint de vakantiegevoel al, aan de rechterkant zitten er gezinnen gezellig buiten aan de picknicktafels bij de trekkershutjes. Hier en daar zit er iemand te vissen en als je de auto uitstapt hoor je het plezier van de kinderen in het buitenzwembad. Zoals bekend bij de meeste Roompot parken staat ook hier Koos Konijn voor de receptie te wachten om iedereen een knuffel te geven. Het park ziet er kleinschalig uit, maar heeft wel een gezellige uitstraling en is vooral ook overzichtelijk doordat de accommodaties en de vakantieplekken in groepjes zijn neer gezet.

Chalet Lariks 6

Als ik de receptie uitloop en om mij heen kijk, ben ik blij dat ik ter plekke geen keuze meer hoef te maken welke accommodatie we gaan nemen. Er zijn namelijk veel soorten vakantieverblijven waar je uit kan kiezen. Zo kan je kiezen voor een vrijstaande trekkershut met woon-slaapkamer, een 4 of 6-persoonsblokhut boven op een berg, een chalet voor 4, 5 of 6 personen of voor een vrijstaande villa op het villapark voor 4, 6 of 8 personen. Maar je kan ook kiezen voor een ruime kampeerplaats.
Onze accommodatie bevindt zich tegenover de receptie aan het water, namelijk de Lariks 6. Een mooie chalet voor 6 personen met een uitstraling waarvan je het idee krijgt dat ze er nog niet zo heel lang staan. Door de grote raampartij met openslaande deuren heb je een mooi uitzicht op het water en het park. Het zitgedeelte is niet heel groot en biedt niet genoeg zitplekken voor zes personen. Om dit op te lossen zou je aan de grote eettafel kunnen gaan zitten waar wel genoeg zitplekken zijn. Maar met het mooie weer en een gemeubileerd terras zie ik dit zelf niet echt als probleem. De keuken is nog best groot en beschikt zelfs over een vaatwasser en combi-magnetron. Tegenover de keuken bevinden zich de drie slaapkamers. Waarvan er één is ingericht als ouderslaapkamer met twee eenpersoons boxpringbedden en twee slaapkamers met een stapelbed. De badkamer bevindt zich in de hoek en is voorzien van douche, wastafel en toilet. Ook deze ziet er net als de keuken nog behoorlijk nieuw en netjes uit.

Voor meer informatie over beschikbaarheid en prijzen kijk je hier.

Roompot Hunzepark review drenthe

Op het park Roompot Hunzepark

Op het park is er genoeg te beleven. Zo kan je de hele dag lekker zwemmen in het verwarmde openluchtzwembad met duikplanken, evenwichtsbalk en kleine glijbaan. Het fijne aan het zwembad is dat er de gehele dag oplettende badmeesters en juffen rond lopen en dat je gratis gebruik kan maken van de drijfmiddelen. Op de ligweide bij het zwembad vind je ook één van de sportvelden en het beachvolleybalveld. Naast het zwembad vind je de receptie, minimarkt en het restaurant met Hunzecafé en Snackbar.
Door HunzeOutdoor worden er diverse activiteiten aangeboden zoals boogschieten, klimmen en tokkelen, survivallen boven het natuurbad en kanovaren op de Hunze. Daarnaast zorgt het animatieteam gedurende de hele dag ook voor leuke activiteiten zoals de kinderbingo, knotshockey, de Koos Knutsel Club en niet te vergeten de Minidisco met Koos Konijn.

De omgeving van Roompot Hunzepark

In de buurt van het park vind je bij het Blauwe Meer in Gasselte DX Adventure Park. Dit is het grootste open waterpark van Nederland waar je onder andere op een mega parcours die drijft op het water ervoor moet zorgen dat je niet in het water belandt. Tenzij je gelanceerd wordt vanaf de blob en zo het water in vliegt. Als je kleintjes mee hebt die nog geen zwemdiploma hebben dan kunnen zij zich ook uitleven op de Obstacle Playground in het zand of lekker spelen bij de kleinere waterplas het Nije Hemelriek.
Hou je het liever droog dan is All inclusive Attractiepark Drouwenerzand een echte aanrader. Hier kunnen de kinderen zich de hele dag uitleven met de diverse attracties (en al het eten en drinken) binnen en buiten terwijl jij rustig zit te genieten van een kop thee.

Go or No Go

Het hunzepark is een betaalbaar, rustig en schoon park waar wij graag mogen komen. Het personeel is vriendelijk en als het nodig is ook erg behulpzaam. Het is geen park waar je een heel weekend rond blijft hangen maar dit zorgt er ook voor dat je wat meer de omgeving in trekt wat ook zeker de moeite waard is.

Voor meer informatie over beschikbaarheid en prijzen kijk je hier.

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze drie leuke spelletjes voor kleuters op Pinterest bewaren ♥


Lees ook; Roompot Hunzedal





♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 



1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.