0 jaar Opvoeding & Ouderschap

Hitteplan voor baby’s: hoe kom je de hete dagen door

Joyce

Wat hebben we het ontzettend warm gehad de afgelopen zomermaanden! Ik dreef bijna weg en mijn kindjes ook. En wat dacht je van al die baby’s? Wat kan je het beste doen? Hieronder mijn tips om de hitte te doorstaan met je baby: een heus hitteplan voor baby’s!

Hitteplan voor baby’s

Check:

Kijken hoe het met je baby gaat, is altijd goed! Deze drie dingen zijn het belangrijkste om te checken!

  • Genoeg plasluiers: maar ja, wat zijn genoeg plasluiers in deze hitte? Daar zijn nog wel wat discussies over zag ik op internet. Kijk naar het gemiddelde per dag. Iets minder tijdens de hitte is niet erg. Je baby zweet ook een hoop, maar bij geen zou ik het zeker in de gaten houden.
  • Genoeg drinken: bij borstvoeding is dat lastig. Je weet niet hoeveel je baby binnenkrijgt. Leg je baby wat vaker aan. Dat is helemaal niet zo gek met deze warmte. Wanneer je flessenvoeding geeft kan je af en toe wat water geven. Geef je borstvoeding en drinkt je baby ook uit een flesje? Dan kan je hem ook wat water geven met je fles. Zorg ervoor dat als je borstvoeding geeft, jij zelf ook genoeg drinkt!
  • Levendig genoeg? Reageert je baby op je? Is hij lekker aan het spelen? Dan is er niks aan de hand. Ziet je baby er lusteloos uit, erg rood of reageert het niet dan moet je kijken hoe warm je baby het heeft. Dit zijn vaak tekens dat je baby het te warm heeft.
Bron: Babybytes.nl

Tips voor baby’s bij extreme warmte

Je hebt je check gedaan, maar voorkomen is beter dan genezen. Hieronder heb de beste tips voor tijdens de hete dagen.

  • Kleding: Op internet kon ik een mooi schema vinden wat je je baby het beste aan kan trekken bij een bepaalde temperatuur. In deze hitte raad ik een romper aan. Dat is genoeg. Wordt de romper te nat door het zweet? Dan zou ik je baby alleen in zijn luier laten. Een zonnehoedje is ook een echte aanrader
  • Schaduw: Tussen 12.00u en 15.00u kan je het beste uit de zon blijven. Zorg voor een schaduwrijk plekje. Zoek de koelte binnen op. Airco’s en tocht is weer niet goed voor je baby. Je kunt wel een ventilator aanzetten, maar dan niet richting je baby. Hou hier rekening mee.
  • Zon: Baby’s jonger dan 6 maanden mogen nog niet in de zon. Boven de 6 maanden is het verstandig om ze langzaam aan de zon te laten. En let daarbij op dat je ze goed insmeert! Ga niet in één keer een hele dag, maar langzaam de tijd opbouwen.
  • Auto: Zonneschermen zijn geen overbodige luxe. Ook is het fijn om de auto eerst “af te koelen” voordat je je baby erin zet. Let er vooral op dat de gordels niet te heet zijn geworden en vooral dat metalen ding! Die kan namelijk erg heet worden en zelfs brandplekken veroorzaken! Ik hoef je natuurlijk ook niet te vertellen dat je je baby nooit alleen achter moet laten in de auto met deze temperaturen!
  • Water: zorg ervoor dat je genoeg water bij je hebt. Niet alleen voor jezelf maar ook voor je baby. Zo kan je gelijk handelen wanneer je baby te weinig drinkt of het erg warm heeft.
  • Slapen: tijdens deze dagen wil je baby niet in een warme kamer liggen. Mijn dreumes slaapt bijna niet als het zo warm is. Een baby slaapt het fijnste als het 18 graden is in de kamer. Niet te doen met deze temperaturen. Een airco raad ik niet aan, maar een ventilator zorgt wel voor een verkoelend briesje. Overdag ramen en gordijnen dicht. Je hebt babyfoons die de temperatuur kunnen meten. Ideaal om te checken of het te doen is voor je baby om er te slapen.

Ik hoop dat je iets aan mijn tips hebt en dat jij en je baby door dit hitteplan voor baby’s de dagen goed doorkomen.

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk dit hitteplan voor baby’s op Pinterest bewaren ♥

hitteplan voor baby's zomer warmte met baby tips

Babyfoto via Shutterstock





♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 



1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.