Gravitrax knikkerbaan met alle Gravitrax uitbreidingen

Gravitrax knikkerbaan
Laatste berichten van Linda - Go or No Go (alles zien)

Onze kinderen hebben allerlei speelgoed, maar wat er voor hun echt uitspringt blijft toch Gravitrax. Ze hebben dit al ruim een jaar in huis, maar hier wordt veruit het meeste mee gespeeld qua speelgoed. En dat is niet voor niets, want Gravitrax is nu eenmaal óntzettend leuk. Dat komt met name ook door alle super gave Gravitrax uitbreidingen.

Wat is Gravitrax?

Gravitrax is eigenlijk ‘gewoon’ een knikkerbaan, maar dan een super coole knikkerbaan! Dus niet zomaar een knikkerbaan met buisjes waar een knikker doorheen rolt. Gravitrax bouw je met torens en rails, met trampolines, met liften, een hamerslag, kanonnen, katapults, loopings en nog veel meer. Dat is ook meteen een pluspunt aan Gravitrax: er komen vaak Gravitrax uitbreidingen waarmee je je knikkerbanen nog cooler kunt maken.
Met Gravitrax bouw je torens en in deze torens leg je vervolgens de rails in. Met de basisset begin je zoals bij elke knikkerbaan op een hoog punt en bouw je langzaam omlaag, tot je balletje het eindpunt bereikt heeft. Maar met de nieuwste coole Gravitrax uitbreidingen kun je je banen veel uitgebreider maken!

Let op: om met de Gravitrax uitbreidingen te kunnen bouwen, heb je altijd de Starter Set nodig. Daarnaast is deze uitbreidingset en/of deze uitbreidingset met meer rails en blokjes ook een aanrader om erbij te nemen als je grotere banen wil bouwen.

De nieuwste Gravitrax uitbreidingen (2019)

De Gravitrax lift

De Gravitrax lift zorgt ervoor dat je balletje weer omhoog gaat in de baan. Het balletje schiet de lift in en met een duw op de knop komt er bovenaan een balletje uit. Op deze manier kun je dus langere banen bouwen, want je balletje krijgt opnieuw hoogte. Super leuk en een van mijn favoriete Gravitrax uitbreidingen!

Gravitrax uitbreidingen 2019 lift

Stuiterende trampoline

Een ander erg gaaf item is de trampoline. De ijzeren balletjes stuiteren op de trampoline van het ene naar het andere punt, om vervolgens hun baan weer te vervolgen. Je kunt deze gewoon plat neerzetten voor een gaaf effect, maar je kunt hem ook schuin zetten zodat het balletje een verdieping hoger gaat. Super tof! Het is wel goed passen en meten met de trampolines, want het komt natuurlijk wel nauw hoe hard jouw balletje op de trampoline stuitert en waar hij vervolgens heen stuitert.

gravitrax uitbreiding trampoline

De Gravitrax Flip

Deze Gravitrax uitbreiding is officieel nog niet in de speelgoedwinkels verkrijgbaar, maar gelukkig wel al via bol.com: de Flip! Een super gave uitbreiding die er dus ook voor zorgt dat je balletje opnieuw hoogte krijgt. Je balletje rolt erin en vervolgens flipt hij en brengt hij het balletje een verdieping hoger weer op de baan. I like! Helaas hebben we hem nog niet, maar hij lijkt me geweldig!

Coolste knikkerbaan voor kind

Vulcano Gravitrax uitbreiding

Deze Gravitrax uitbreiding hebben wij zelf nog niet jammer genoeg, want hij lijkt me super gaaf! Met deze uitbreiding krijg je een vulkaanuitbarsting, waarbij de balletjes alle kanten op schieten! Ook hier krijgt je balletje opnieuw hoogte, maar het is even de vraag of je hem dan op een ander punt in je baan kunt opvangen of niet. Ik ben benieuwd!

Gravitrax uitbreidingen vulkaan

Meer snelheid met de Scoop

Wil je een lange baan maken maar heeft je balletje geen snelheid meer? Met de Gravitrax Scoop zorg je ervoor dat je balletje nieuwe snelheid krijgt en kun je dus langere banen maken, ook als je niet op hoogte bouwt!

Gravitrax uitbreidingen 2019 scoop

De Gravitrax tunnels

Ook heeft Gravitrax tunnels uitgebracht in de nieuwste uitbreidingen. Deze geven een gaaf effect aan je baan omdat je balletje even door een tunnel heen schiet. Ze kunnen je balletje niet de hoogte in schieten trouwens, maar ze zien er wel heel gaaf uit in je baan.

tunnels gravitrax

Update december 2019:

Er zijn weer nieuwe Gravitrax uitbreidingen! De Gravitrax kabelbaan (zipline), de transfer, de jumper en de bruggen. Hele gave uitbreidingen, hieronder zie je ze:

De Kabelbaan (zipline) voor Gravitrax

De kabelbaan is een uitbreiding die erg grappig is in de baan, maar je moet hem wel goed instellen. Als het hangertje niet precies goed hangt, zal hij niet vertrekken zodra je kogel er tegen aan rolt. Als je eenmaal doorhebt hoe je hem goed neer moet hangen, gaat het meestal goed. Een erg leuk bedachte uitbreiding!

Kabelbaan gravitrax

De Transfer

De transfer is de meest bijzondere, maar ook de moeilijkste uitbreiding. Het is echt een uitdaging om hem goed werkend te krijgen vind ik. De kogel moet precies hard genoeg aan komen rollen, want als hij te zacht doet komt hij niet op het eerste transfer-paaltje en als hij te hard haalt, vliegt hij er zo uit en haalt hij de drie transfers niet. Als hij vaker goed zou werken, zou ik het de gaafste uitbreiding vinden, maar hij is nu vooral frustrerend omdat hij te vaak niet goed werkt.

transfer gravitrax

De Jumper

De jumper is onze favoriet uit deze 4 nieuwe uitbreidingen. Hij is super grappig en springt omhoog zodra de kogel erin rolt. Vervolgens legt hij de knikker dus een stand hoger weer op de baan.

JUmper gravitrax uitbreiding

De bruggen

Deze bruggen zet je eerst omhoog en wanneer de kogel eraan komt, rollen ze uit. Ze zien er gaaf uit in je baan, maar verder zijn ze op zich niet heel spannend vinden wij.

bruggen gravitrax

Lees ook deze blog over de Gravitrax uitbreidingen.

Feitjes

  • Leeftijd: leuk vanaf ongeveer 5 jaar
  • Speelduur: 60 minuten
  • Sinds 2020 is er ook een Pro versie: Gravitrax Vertical Pro knikkerbaan