Voeding en gezondheid

Gezonde tussendoortjes na school: maak een snackbord!

bento Gezonde tussendoortjes na school: maak een snackbord!

Je kent het wel, school is uit en je komt thuis met je kinderen. Ik weet niet of het overal zo gaat, maar hier komen ze thuis en hebben direct dorst en met name trek. Waar ik heel snel en simpel een pak koekjes tevoorschijn kan toveren, vind ik het juist fijn om wat gezonder te zijn. Omdat wij hier zelf erg bewust mee bezig zijn, willen wij hier de kinderen graag in mee nemen. Om het leuk te houden hebben wij het snackbord in het leven geroepen. Het is elke dag een verassing waarmee dit bordje gevuld is, dit ligt aan hoeveel tijd er is maar natuurlijk ook aan wat er in huis is. Het klinkt heel ingewikkeld, maar het is eigenlijk gewoon een simpel bordje of bakje waar iets lekkers in zit. Maar doordat het een variatie is aan lekkers, vinden ze het leuker dan een simpel koekje of 1 stuk fruit.

Wat zit er op een snackbord?

Omdat er elke dag al een portie fruit mee naar school gaat, hoeft er niet perse fruit bij te zitten vinden wij, maar de kinderen vinden het wel erg lekker. Dus eigenlijk altijd is er wel fruit op het bordje aanwezig. Maar ook nootjes en groenten doen het erg goed.  Snoepjes en chipjes bewaren we vaak voor woensdagmiddag of de weekenden. Gezonde tussendoortjes zijn ook gewoon lekker!
Wel probeer ik minimaal drie dingen erop te leggen. En voor het oog het liefst ook 3 verschillende kleurtjes, maar dit hoeft natuurlijk niet.
Je kunt kiezen uit alle soorten fruit en rauwe groenten natuurlijk. Hier zijn de kinderen tegenwoordig dol op appels, peren, aardbeien, blauwe bessen, bananen en sinaasappel. Dus dat komt er dan natuurlijk ook wel in terug. Qua groentes doen paprika, komkommer, wortels en cherry tomaten het op het moment erg goed. Maar zo hebben we hier ook een fase gehad dat olijven en mais erg in trek waren, of een stukje feta kaas of soepstengel erbij. Alles kan en mag natuurlijk. Variatie is het magische woord hierin.

De bordjes maak ik meestal in Bento stijl, wat erop neer komt dat het vaak mooi is opgemaakt en het er speels en aantrekkelijk uit ziet.

Gezonde tussendoortjes na school: maak een snackbord!

Wie bepaalt wat er op het snackbord komt

Als ik zelf even geen inspiratie heb, dan laat ik de kinderen kiezen uit de koelkast of voorraadkast. Pak maar wat je lekker vindt en dan maak ik er een bordje van. Nu heb ik het geluk dat er dan geen handen vol koekjes en snoepjes op de aanrecht verschijnen, maar ik kan me voorstellen dat dat niet bij iedereen het geval is. Kijk dus vooral wat voor jullie werkt ! Hier vind ik vooral, zij eten het op dus waarom mogen ze niet zelf hier inspraak in hebben.

Voordelen van het snackbord

Niet hap-slik-weg

Wat ik hier vooral het voordeel vind, is dat het niet hap-slik-weg is. Het bordje staat wel eventjes op tafel en ze pakken er zo nu en dan iets vanaf. Na een enkel koekje merkte ik dat er vaak na een half uur of uur weer gevraagd werd om iets lekkers, maar sinds de komst van het snackbordje zijn ze echt wel zoet tot het avondeten. Wat ik zelf erg fijn vind!

Gezonde tussendoortjes snackbord!

Gezellig!

Ook vind ik het erg gezellig staan. Ik zet het bordje op tafel en we kletsen even over de schooldag. Het is echt even een rustmomentje na zo’n drukke dag, even quality time voor ze weer naar buiten of boven gaan om te spelen. Lekker bijkletsen met wat lekkers, dat doe ik zelf altijd erg graag en zo is het ook nog eens verantwoord.

De portie groente is binnen

Je pikt meteen extra fruit en groenten mee. Op woensdagen is het op school koek-dag en wordt er vaak geen fruit gegeten. Dus probeer ik dit in de middag te doen, zodat ze toch elke dag aan hun fruit-inname komen. Ook hebben ze zo nu en dan geen trek in hun avondeten en loopt het allemaal niet zo lekker. Hoe fijn is het dan als ze in de middag al een portie groente op hebben!

Gezonde tussendoortjes snackbord!

Het hoeft niet veel moeite te kosten, binnen 10 minuten staat het hier altijd wel op tafel.
Want ja, het moet wel makkelijk en snel blijven natuurlijk!

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk dit overzicht met gezonde tussendoortjes voor een snackbord op Pinterest bewaren ♥

snackbord

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 5 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.