Buitenspeeltuinen Gelderland

{ Dagje uit } | Leuke buitenspeeltuinen in Gelderland

buitenspeeltuinen in gelderland

Nederland kent heel wat speeltuinen. In elke woonwijk vind je er wel een aantal. Meestal zijn deze speeltuinen klein en ben je er na een paar keer op uitgekeken. Niet echt iets voor een leuk dagje uit dus. In dit artikel laat ik een aantal leuke buitenspeeltuinen in Gelderland zien, waar je prima een paar uur zoet kunt zijn. En dat is goed nieuws, want buiten spelen is natuurlijk super gezond!

De Koperen Ezel in Epe 

In deze buitenspeeltuin vind je heel veel speeltoestellen. Daarnaast zijn er ook verschillende dieren en kun je een ezel huren om een leuke wandeling mee te maken. Verder is er een overdekte ballenbak, een skelterbaan en zijn er springkussen.
Deze speeltuin is het hele jaar open van 10:00 tot 18:00 uur. De entree voor de speeltuin bedraagt €1,00 en er is ook een mogelijkheid wat te eten en te drinken.

Speeltuin Intratuin in Duiven

Bij de Intratuin in Duiven is een binnen- en buitenspeeltuin te vinden! Ideaal wanneer je naar de Intratuin moet, maar je kinderen eigenlijk niet mee willen. De speeltuin is open wanneer de Intratuin ook open is en hij is gratis te betreden. Ook is er plek om wat te eten en te drinken.

De Blije Dries in Wijchen

Bij deze speeltuin wordt er veel georganiseerd. Zo kun je er een mega glijbaan vinden, een kabelbaan, een interactieve Sona, minigolf en nog heel veel andere speeltoestellen.
De speeltuin is in de zomer open van 10:00 tot 20:00 uur en je betaald €3,50 entree. Eet- en drankgelegenheid is aanwezig.

Speelboerderij Hof van Kaatje in Wijchen

Bij deze boerderij kun je verschillende dieren zien op de kinderboerderij, een ritje maken met de huifkar en natuurlijk spelen op de verschillende speeltoestellen.
De openingstijden zijn seizoensgebonden. Voor kinderen betaal je €2,75 en voor volwassenen €1,75. Ook is er een eet- en drinkgelegenheid aanwezig.

{ Dagje uit } | Leuke buitenspeeltuinen in Gelderland

Buitenspeeltuin Steense Gemeente in Millingen aan de Rijn 

Wanneer je hier heengaat moet je niet denken dat het een ontzettend groot speelpark is. Deze buitenspeeltuin is kleinschalig maar er is wel genoeg te doen.
Van 1 april t/m 1 oktober is de speeltuin dagelijks open van 10:00 tot 17:30 uur en je betaalt geen entree. Er is eet- en drinkgelegenheid.

Het Uilenbos in Lunteren 

Papa en mama kunnen lekker onder de bomen op het terras zitten en genieten van een kop koffie terwijl de kinderen zich vermaken in de grote speeltuin. Er is ook een grote kinderboerderij aanwezig en een pannenkoekenhuis.
Van maart tot november is de speeltuin open van dinsdag t/m zondag van 10:00 tot 20:00. Van november tot maart elke woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag. Tijdens schoolvakanties elke dag. Je betaalt geen entree en er is een eet- en drinkgelegenheid.

Buitenspeeltuin in Nederhemert

Nog een heerlijk ouderwetse speeltuin met pannenkoekenhuis. Geen moderne speeltoestellen maar een speeltuin waardoor het voelt alsof je terug gaat in de tijd.
De speeltuin is open van april tot eind oktober en op maandag is hij gesloten. De speeltuin opent om 10:00. Volwassenen zijn gratis, voor kinderen betaal je €1,50. Ook is er een eet- en drinkgelegenheid.

Speelweide Berg en Bos in Apeldoorn

Bij deze weide kun je genieten van de natuur. Wandelen over het kids-natuurpad en heerlijk spelen op de weide.
De speelweide is het hele jaar open; in de zomer van 7:00 tot 21:00 uur en in de winter van 8:00 tot 18:00 uur. De toegang is gratis en er is een mogelijkheid tot eten en drinken.

Speelweide Berg en Bos in Apeldoorn

De Korenbloem in Ede 

In Ede vind je een ontzettend mooie speeltuin. Volledig gerund door vrijwilligers die er altijd het beste van proberen te maken. Er worden dan ook ontzettend veel activiteiten georganiseerd. Daarnaast kun je je er uren vermaken in de grote speeltuin.
De speeltuin is open van maandag tot en met zaterdag, van 9:00 tot 17:30 uur. De kosten zijn €0,50 per persoon en er is een eet- en drinkgelegenheid.

De Leemkuil in Nijmegen

Als je zin hebt in een dagje klimmen, klauteren en vies worden dan zit je hier goed. Er is ook een trein die op een echte rails rijdt en er zijn ondergrondse glijbanen.
De openingstijden zijn seizoensgebonden. Kinderen t/m 2 jaar zijn gratis, daarna betaal je €4,55. Ook is er een eet- en drinkgelegenheid aanwezig.

{ Dagje uit } | Leuke buitenspeeltuinen in Gelderland

Groot Nibbelink in Sinderen

De kinderen kunnen hier heerlijk spelen in de speeltuin, de zandbakken, op de trampolines en de klimtoestellen terwijl jullie genieten van een kop koffie op het terras. Ook is er een speelfontein aanwezig.
De speeltuin is het hele jaar open en je betaalt geen entree. Wel wordt er van je verwacht dat je een consumptie nuttigt. Er is dan ook eet- en drinkgelegenheid aanwezig.

Conclusie

Zoals je kunt zien zijn er dus aardig wat grote buitenspeeltuinen in Gelderland waar je heen kunt gaan.
Mijn favoriet is Het Uilenbos, vroeger als klein meisje kwam ik daar al vaak en ik ga daar nu ook regelmatig naartoe met mijn kinderen.

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze leuke buitenspeeltuinen in Gelderland op Pinterest bewaren ♥

buitenspeeltuinen in gelderland


Lees ook: Gelderland uitstapje!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.