Uitstapjes met je kids Zuid-Holland

{ Dagje uit} | Met kinderen naar Madurodam

Madurodam met kinderen

Een hele tijd geleden ben ik eens in Madurodam geweest. Wat ik me er van herinner? Niet zo veel eerlijk gezegd. Het heeft toen kennelijk niet al te veel indruk op me gemaakt. Des te leuker vond ik het dus dat wij naar Madurodam toe gingen met het gezin omdat ik heel benieuwd was naar hoe dat nu is! Of dit uitje een Go of een No Go is voor mij, dat lees je in dit artikel.

Entree van Madurodam

Er is een ruime parkeerplaats aanwezig. Je betaalt €8,50 voor een parkeerkaartje. Vanaf de parkeerplaats is het vervolgens een kleine 2 minuten lopen naar de ingang die je met de grote letters op de gevel al van een afstand kunt zien. Een ticket kost je € 17,50 en wil je er een combinatie dag van maken en ook SeaLife bezoeken, dan kun je een combiticket kopen voor €26 euro. Kinderen krijgen tevens ook een kaart mee waarop de vier grote attracties staan. Bij die attracties kunnen ze een knip ophalen, wanneer ze die alle vier hebben gehaald kunnen ze de kaart weer inleveren en kans maken op leuke cadeaus.

Het park

Bij binnenkomst heb je aan de rechterkant een restaurant en de toiletten. Daarnaast zit een souvenirwinkel met allerlei typisch Nederlandse producten. Ben jij of je kindje fan van Nijntje? Dan zit je bij deze winkel goed; er zijn namelijk verschillende unieke Nijntje artikelen te koop. Wat mij vooral opviel aan het park is dat het heel overzichtelijk is, omdat alles laag is. De paden zijn wat aan de smalle kant, maar dat mag de pret niet drukken. Verder is er natuurlijk ontzettend veel te zien. Van Schiphol tot Paleis het Loo en van een kermis tot de scheepvaart.

Madurodam met kinderen

Doe dingen

Er zijn een aantal dingen waar kinderen zelf ook wat mogen doen. Zo kun je een brandje blussen op een boot, helpen een stuk watergebied droog te leggen en bij een watertafel de containers op de juiste manier op het schip laden. Ook is er de Mars fabriek; wanneer je hier 10 cent in doet komt er een vrachtwagentje naar je toe rijden met een mini Mars! Vooral mijn jongste vond het erg leuk dat ze zelf dingen mocht doen en uit moest zoeken hoe bepaalde dingen werken.

Madurodam met kinderen mars mini

Grote attracties

Er zijn bij Madurodam vier grote attracties. Dit zijn De Waterwolf, Zo Groot Is Oranje, Nieuw Amsterdam en Hof Van Nederland. Dit vind ik echt een verbetering aan het park want het zorgt voor afwisseling. Nederland in het klein bekijken is leuk, maar is al snel hetzelfde. Door deze attracties toe te voegen heb je wat variatie.

 • De Waterwolf – deze attractie gaat over de drooglegging van het Haarlemmermeer. Door middel van een video wordt er op een kindvriendelijke manier uitgelegd hoe dat werd gedaan. Op het eind van de attractie mogen de kinderen zelf mee helpen.
 • Zo Groot Is Oranje – bij deze attractie kun je de spectaculaire voetbalwedstrijden van Nederland op het EK in 1988 bekijken in een grote zal. Ook kun je de kleedkamer en de beker bekijken, een balletje trappen in één van de voetbalkooien en ontdekken hoe het is om kampioen te zijn door middel van een 3D foto en bijbehorende app.
 • Nieuw Amsterdam – bij deze attractie stap je aan boord op het schip ‘De Vergulde Bever’ om vervolgens naar Nieuw Amsterdam te varen. Je bevindt je in de 17e eeuw en kinderen kunnen helpen met het afschieten van kanonnen.
 • Hof Van Nederland – deze attractie verteld het verhaal van de eerste vrije Statenvergadering in 1572 in de Statenzaal in Dordrecht. Je komt er te weten wat er voor nodig was Nederland te maken zoals wij nu, in vrijheid, leven.

Madurodam met kinderen

Nijntje Speeltuin

Achterin het park bevindt zich nog een restaurant en op het buitenplein een snackbar. Daarnaast is er een hele grote Nijntje speeltuin te vinden waar de kinderen zich zeker kunnen vermaken! Achter het restaurant is ook nog een speeltuin te vinden, deze is voor de wat oudere kinderen.

Go or No Go

Van mij krijgt het park zeker een Go! Ik heb me geen seconde verveelt en ook de kinderen hebben het zeker naar hun zin gehad. De jongste vooral in de Nijntje speeltuin, de oudste vond het vooral erg leuk dat je bij de grote attracties zelf ook mee kon doen.

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze review van Madurodam met kinderen op Pinterest bewaren ♥

kinderen leuk madurodam

Lees ook: Dagje uit in Nederland 

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

 • Reply
  18 tips voor een bezoek aan Scheveningen - Go or No Go
  7 maart 2020 at 12:01

  […] je in 1 dag alle bijzondere bezienswaardigheden uit Nederland wilt zien, dan mag een bezoekje aan Madurodam natuurlijk niet ontbreken. Of het nou gaat om de Martini toren in Groningen of de Erasmusweg in […]

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.