Drenthe Gelderland Inspiratie Noord-Brabant Overijssel

6x leuk pretpark voor een 7-jarige

pretpark voor een 7-jarige europa-park silver star pretpark met kinderen
Linda - Go or No Go

Wil je graag met je 7-jarige zoon of dochter naar een pretpark, maar twijfel je welk pretpark voor jullie leuk is? Wij hebben de leukste pretparken voor een 7-jarige voor je op een rijtje gezet, dus bekijk hier als je op zoek bent naar een leuk pretpark voor een 7-jarige!

Disneyland Parijs

Disneyland Parijs is natuurlijk geweldig voor alle leeftijden, maar zelf zou ik persoonlijk nooit met kinderen van onder de vijf jaar naar Disneyland gaan. Niet omdat het niet leuk of mooi is, maar meer omdat ze naar mijn idee de dag dan nog niet zo kunnen beleven als een kind van een jaar of 7 zou kunnen. Een weekendje Disneyland staat naast plezier ook garant voor lange dagen, wat inhoudt dat je kind  behoorlijk moe zal zijn aan het einde van de dag. Ik zelf zou het erg jammer vinden als Daan of Jesse om een uur of zes ‘s avonds moe zijn en daardoor hangerig worden.
Disneyland Parijs is in ieder geval een gewéldig pretpark voor kinderen waar onwijs veel te beleven is. Ik zou ook zeker aanraden om minstens twee dagen te gaan, omdat je in één dag nooit alles kunt zien en doen wat je zou willen zien en doen. Bekijk hier de huidige actiekortingen voor Disneyland Parijs.

Europa-Park

Een gedegen concurrent van Disneyland Parijs is Europa-Park. Europa-Park ligt in het Zwarte Woud in Duitsland en is met 13 achtbanen het pretpark met de meeste achtbanen in Europa. Naast de vele achtbanen vind je er ook ruim 100 attracties voor jong en oud. En daarnaast heb je dagelijks 23 uur aan shows. Je zult je dus absoluut niet vervelen in Europa-park, ook niet als je een volledig weekend of zelfs een midweek gaat. Voor een 7-jarige is Europa-park zeker een aanrader, hoewel hij of zij in sommige achtbanen nog niet zal mogen omdat je minimaal 1.50 meter moet zijn.

Attractiepark Hellendoorn

In Nederland heb je attractiepark Hellendoorn, een leuk pretpark waar jouw 7-jarige zich ook zeker goed zal vermaken. En natuurlijk een stukje dichterbij als Frankrijk en Duitsland! In Hellendoorn vind je naast alle shows en attracties ook het prachtige Aquaventura Slidepark, waar je in kunt als je je bezoek combineert met Hellendoorn. Het Slidepark is geopend vanaf half 2 ‘s middags en kost € 3,- entree. Vergeet dus niet je zwemkleding mee te nemen als je een dagje Hellendoorn wil combineren met het Aquaventura Slidepark.

leuk pretpark met 7-jarige

Julianatoren

De Julianatoren is voor een 7-jarige ook nog zeker geschikt. Het park is redelijk klein maar daardoor ook super overzichtelijk. Toen Daan en Jesse 7 jaar waren, vonden zij het juist leuk als wij ergens gingen zitten en hun een paar attracties alleen mochten gaan doen. Iets met ‘kleine jongens worden groot’. Zeker met de komst van de nieuwe attractie ‘De Hoge Hoed’ is het park weer nog meer aantrekkelijk geworden voor de oudere kinderen. Je maakt in deze attractie namelijk een vrije val van zo’n 10 meter. Ook bij de shows van Cas de Ranger is het super leuk voor 7-jarigen om een kijkje te gaan nemen. Wil je een dagje naar de Julianatoren, check dan hier de actuele Julianatoren actiekortingscodes.

Efteling

Natuurlijk kan ook de Efteling niet ontbreken in dit overzicht. De Efteling is met het Sprookjesbos geschikt voor de kleintjes, maar met alle andere attracties ook perfect geschikt voor kinderen van 7 jaar of ouder. Met 7 jaar vonden Daan en Jesse met name de achtbanen waar ze toen net in mochten interessant, maar zeker ook attracties zoals de bestuurbare auto’s, de bobslee (die helaas inmiddels niet meer is), de Fata Morgana, Symphonica en de wildwaterbaan. En stiekem vinden ze met zeven jaar ook het Sprookjesbos nog altijd leuk hoor, zeker de pratende boom. Maar ook de sprookjes zijn vaak herkenbaar van het voorlezen.

Drouwenerzand

Dit overzicht sluiten we af met pretpark Drouwenerzand. Dit park ligt in Drenthe en is zo aantrekkelijk omdat je voor 13 euro naar binnen mag, alle attracties mag doen én eten en drinken is all-inclusive. Het park is leuk voor kinderen tot en met een jaar of 12. Houdt er rekening mee dat het geen groot pretpark is zoals Hellendoorn, maar je kinderen zullen zich prima kunnen vermaken, zeker omdat ook de softijsjes all-in zijn ;-).

Tot zover dit overzicht van 6x een leuk pretpark voor een 7-jarige.
Heb je zelf nog een aanvulling? Laat dit dan hieronder in een reactie weten!

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze pretparken voor 7-jarigen op Pinterest bewaren ♥

Pinterest leukste pretparken 7-jarige
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.