Gastblog Huis & Tuin

3x interieur ideeën voor de kinderkamer

interieur ideeën kinderkamer

De slaapkamer van je kleine verdient zo nu en dan best een update, toch? En de mogelijkheden in verschillende stijlen zijn inmiddels – gelukkig – een stuk uitgebreider dan louter een ‘stoere jongenskamer’ of ‘prinsessenkamer’. Wil jij ook af van de standaard roze of blauwe kinderkamer? Dan hebben wij een aantal leuke kinderkamer interieur ideeën voor je!

De kinderkamer is tegenwoordig steeds vaker een verlenging van je eigen, ‘volwassen’ interieurstijl. Om het wel nog een beetje gezellig en kinderlijk te houden, zijn er uiteraard verschillende opties om dit voor elkaar te krijgen. Die delen we graag met je, drie stuks welteverstaan! Het moet natuurlijk wel enigszins behapbaar blijven.

Zwart & wit

We beginnen met een optie, waarbij je sowieso op safe speelt. Het klinkt misschien een beetje saai, zwart/wit, maar deze combinatie zorgt er wel voor dat je de kamer kunt aanvullen met opvallende accenten. Kies bijvoorbeeld voor een opvallende lamp, tent, muurtekening of robuust hoogpolig vloerkleed. Bij deze tijdloze optie moet je in ieder geval erg je best doen om er een chaos van te maken.

interieur ideeën kinderkamer

Eyecatcher

De slaapkamer van je kleine aan laten sluiten bij je eigen interieurstijl, kan prima! Zorg er hoe dan ook wel voor dat de inrichting herkenbaar blijft als kinderkamer. Met een eyecatcher, zoals een bed in de vorm van een huisje blijft het duidelijk van wie deze slaapkamer daadwerkelijk is.

Less is more

Zoals altijd geldt ook in dit geval: less is more. Ten minste, dat gaat zeker op voor de kinderkamer. Al die tierelantijntjes en rondslingerend speelgoed maken de boel al druk genoeg. Om het ‘less is more’ principe aan te houden, zorg je voor een neutrale basis. Eentje waar je omheen kunt bouwen. Zo kun je naarmate je kind ouder wordt steeds bepaalde items aanpassen, zonder dat deze basis verloren gaat. Daarnaast geef je je kind hiermee de vrijheid om naar eigen inzicht leuke accessoires toe te voegen.


Kinderkamer foto via Shutterstock

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.