1 jaar 2 jaar 3 jaar Educatief Game reviews

10x leukste spellen apps voor een 3-jarige

Copy of gong_ontwerp1 (1)

Mijn dochter van net 3 jaar vindt het steeds leuker om mee te kijken met haar zus wanneer zij op haar tablet een spelletje aan het spelen is. Zelf wil ze het ook steeds vaker doen, dus ging ik op zoek naar wat spellen die passen bij haar leeftijd. Welke dat zijn, dat lees je in dit artikel: 10x de leukste spellen apps voor een 3-jarige.

Leukste spellen apps voor een 3-jarige

Bijna alle apps voor 3-jarigen zijn educatief. En dat is goed, want zo leren ze verschillende dingen. Denk hierbij aan het herkennen van kleuren, cijfers en dieren. Ook leren ze tellen en bij zoekspellen leren ze onthouden wat er wel of niet weg is.

1. Juf Jannie

Er zijn veel apps van Juf Jannie te vinden. Niet alleen voor peuters en kleuters, maar ook voor kinderen die al op de basisschool zitten. Juf Jannie heeft onder andere een puzzel-app voor peuters en kleuters, een app om de cijfers en getallen te leren en te tellen en verschillende apps waarin je woorden kunt leren. Deze zijn opgedeeld in thema’s zoals de seizoenen en de zee. Het voordeel is dat de apps in het Nederlands zijn, je moet alleen wel voor de apps betalen.

10x de leukste spellen apps voor een 3-jarige

2. 123 Kids Fun

Ook onder deze naam kun je een aantal educatieve spellen vinden. Het alfabet leren, de cijfers leren, puzzelen, leren tellen, muziekinstrumenten leren kennen en ga zo maar door. Een nadeel is alleen wel dat de apps in het Engels zijn. Voordeel is dat de apps bijna allemaal gratis zijn.

3. Truckwereld: tel en raak aan

In deze app leren kinderen niet alleen maar tellen. Ook leren ze hoe ze een puzzel moeten maken en de woorden voor bepaalde voertuigen te onthouden. Een leuke, educatieve app in het Nederlands. Het enige nadeel is dat de app niet gratis is.

4. Bezig Beertje op de boerderij

In deze app kan je kind voorgelezen worden waarbij het kind zelf de plaatjes aan kan raken en opdrachten uit kunt voeren in de app. Denk hierbij aan appels plukken en de dieren voeren. Is je kindje al wat ouder dan kun je er ook voor kiezen dat hij/zij het verhaal zelf leest. Het is een erg mooie app en hij is in het Nederlands. Wel is het een betaalde app.

5. Dr. Panda

Er zijn aardig wat verschillende apps van Dr. Panda, en als je het mij vraagt zijn ze allemaal even leuk. Je kunt een app downloaden waarin je een restaurant runt, of een café, maar je kunt ook met Dr. Panda op vakantie, naar de dieren toe of gaan winkelen. De apps zijn gratis te downloaden, echter kun je dan maar een klein gedeelte spelen. Wil je de hele verhaallijn kunnen spelen? Dan moet je de app alsnog kopen.

6. Toca Boca

Ook hiervan zijn er veel verschillende apps te vinden die leuk blijven. Zo heb je verschillende kapper apps, een verjaardag app en een keuken app. Maar ook een app met treinen, auto’s , dokters, huizen en noem het maar op. Sommige apps zijn gratis, maar de meer uitgebreide apps daar moet je voor betalen.

Toca Boca

7. Jop

Nog eentje die in het rijtje past met veel verschillende apps is Jop. Alle apps zijn leerzaam en leuk wat het interessant maakt voor kinderen. Er zijn apps waarbij je Jop moet helpen naar bed te gaan, aan tafel gaan, naar school toe gaan en er zijn een aantal verschillende puzzel apps. De apps zijn in het Nederlands en zijn gratis te downloaden.

8. Kikker

Kikker en zijn vriendjes hebben ook een eigen app. In deze app gaan ze feest vieren en kan je kind helpen met het versieren van het huis en de taart, de cadeaus inpakken en spelletjes spelen. Het is een erg leuke app en het is een voordeel dat hij in het Nederlands is. Wel is het een betaalde app.

9. Rupsje Nooitgenoeg AR

Dit is niet zozeer een heel educatieve app, maar hij is wel heel erg leuk. In deze app kun je Rupsje Nooitgenoeg door middel van AR namelijk tot leven laten komen waar jij dat wilt. In de woonkamer, op je bed, op vakantie, het kan overal. Je kunt hem uit een ei laten komen en eten geven. Uiteindelijk verandert hij natuurlijk in een grote, prachtige vlinder. Ook is er een speelgoedkist en je kunt verschillende verrassingen ontdekken. De app vind je hier.

10. Woezel & Pip – In de Tovertuin

Samen spelen in de Tovertuin, wie wil dat nou niet? Er zijn 5 verschillende spellen waar je uit kan kiezen zoals bijvoorbeeld de Tovertuin Race of help Molletje zijn weg terug te vinden. Woezel & Pip is bij bijna elk kind bekend, en dat maakt het extra leuk. De app is natuurlijk in het Nederlands, er moet alleen wel voor betaald worden.

10x de leukste spellen apps voor een 3-jarige woezel en pip

Tot zover het overzicht van 10x de leukste spellen apps voor een 3-jarige! Heb je een aanvulling? Post hem in de comments!


Bekijk hier ook:

De leukste spellenapps voor een peuter
De leukste spellenapps voor een 2-jarige
De leukste spellenapps voor een 4-jarige
De leukste spellenapps voor een 5-jarige
De leukste spellenapps voor een 6-jarige
De leukste spellenapps voor een 7-jarige
De leukste spellenapps voor een 8-jarige
De leukste spellenapps voor een 9-jarige
De leukste spellenapps voor een 10-jarige

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 6 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.