10 jaar Game reviews

10x leukste spellen apps voor een 10-jarige

Linda - Go or No Go

Voor mijn twee jongens ben ik altijd op zoek naar leuke spellen apps voor op hun tablet of telefoon. Zoek jij ook leuke spellen apps voor kinderen van 10 jaar? Bij deze een overzicht met de leukste spellen apps voor een 10-jarige voor op de tablet of op de telefoon.

Spellen apps voor een 10-jarige

In dit overzicht zitten er ook een paar vechtspelletjes tussen. Wellicht vind je dit niks voor jouw zoon of dochter, sla hem dan vooral over.
Hierbij onze top 10 spellen apps voor een 10-jarige!

10. Sling Kong

Sling Kong is eigenlijk een heel simpel spelletje waarbij je je figuurtje zo hoog mogelijk moet brengen door hem van het ene punt naar het andere punt te slingeren/schieten. Met name het feit dat je nieuwe figuurtjes en speciale hoeden kunt verdienen vinden de jongens geweldig, zeker omdat ze ook zeldzame items kunnen verdienen.

10x de leukste spellen apps voor een 10-jarige slingkong

9. Snapchat

Officieel is dit natuurlijk geen spellenapp, maar Snapchat is wel erg leuk voor kinderen. Tenminste, als je goed op let. Snapchat is namelijk super leuk om wat mee te spelen en te geinen onderling, maar een 10-jarige is nog niet op de leeftijd om snaps te gaan delen met andere vriendjes, vind ik. Daan en Jesse vinden het super grappig om allerlei rare foto’s en gekke bekken te trekken en filters te gebruiken. Vervolgens sturen ze de foto’s naar elkaar of naar mij. Ze hebben verder geen andere vrienden in hun lijst dus kunnen hun snaps ook niet naar anderen sturen. Zo is de app leuk om te gebruiken voor kinderen!

Als je elkaar foto’s wil sturen, dan is een internetverbinding vereist.

8. Pixel Art of PixNite

Dit spel is eigenlijk kleuren op nummer, maar dan met een app. Als de jongens even een rustig spelletje willen spelen en even genoeg hebben van alle battle spellen, dan gaan ze vaak dit doen. Natuurlijk niet zo leuk als in een echt schrift met echte kleurpotloden (vind ik dan), maar toch vermaken ze zich er erg goed mee. Zeker met PixNite die ze pas ontdekt hebben: hier kleur je allerlei Fortnite figuren met hetzelfde ‘kleuren op nummer’ principe.

10x de leukste spellen apps voor een 10-jarige

7. Clash Royal

In Clash Royal is het de bedoeling dat je torens van de tegenstander veroverd met je eigen team van vechters. Je kunt vechten met bijvoorbeeld een reus, een heks, een kanon of een schattige prinses. Je verdedigt met je eigen samengestelde leger je torens, want de tegenstander wil natuurlijk jouw torens kapot maken. De speeltijd van een duel is 3 minuten en uiteindelijk wint diegene die de meeste eigen torens heeft weten te behouden en dus meer torens van de tegenstander kapot heeft gemaakt. Je kunt ook samen met een andere speler tegen twee tegenspelers spelen.
Clash Royal speel je online. Er zit geen chatfunctie op tijdens een duel, dus je hoeft niet bang te zijn dat er vreemde dingen worden getypt naar je kinderen.
Tot slot kun je je aansluiten bij een clan, waar je bijvoorbeeld klasgenoten of vriendjes in kunt uitnodigen. Zo kun je tegen elkaar of met elkaar spelen.

Bij dit spel is een internetverbinding vereist.

6. Rocket Royale

Rocket Royale is een op Fortnite gebaseerde app. Alleen kun je in plaats van als laatste overblijven en op die manier winnen ook op een andere manier winnen, namelijk door een raket te bouwen en te ontsnappen van het eiland. Qua wapens is het vergelijkbaar met Fortnite: je gebruikt je hamer om sources (hout, steen) te verkrijgen en je gebruikt je wapen om andere spelers te verslaan.
Dit spel kun je ook samen met je vriendjes spelen.

Bij dit spel is een internetverbinding vereist.

5. Minecraft

In Minecraft kun je je eigen wereld bouwen. Als je eenmaal begonnen bent met bouwen hoef je niet meer opnieuw te beginnen. Je kunt wel af gaan, bijvoorbeeld als je verdrinkt of door een zombie, maar dan start je gewoon weer waar je gebleven was. Je kunt ook spelen met zogenaamde ‘cheats’ waardoor je allerlei bouwmaterialen krijgt en je niet extra hoeft te zoeken. Ook kun je spelen zonder zombies, zodat je je volledig kunt richten op het bouwen. Vinden wij een stuk fijner spelen!
Minecraft is de enige app in dit overzicht waar je voor moet betalen om hem te kunnen downloaden, maar wat ons betreft was het die aankoop waard. Het is bij ons een van de favorieten onder de spellen apps voor een 10-jarige.

10x de leukste spellen apps voor een 8-jarige

4. Plants vs. Zombies Heroes

Dit spel is natuurlijk het bekende Plants vs. Zombies, alleen in deze versie speel je met superhelden die de zombies moeten verslaan. Met speciale superkrachten bouw je met je planten het ultieme team tegen de zombies. Nieuw in deze versie is dat je de rollen ook om kunt draaien: jij kunt als zombies spelen!

3. Battlelands Royale

Dankzij de populariteit van Fortnite zijn er natuurlijk super veel games ontstaan die vergelijkbaar zijn met Fortnite. Op nummer 6 noemden we Rocket Royale al, nu is het de beurt aan Battlelangs Royale.
Battlelands Royale is wat ons betreft een van de leukere Battle Royale apps. In ieder potje word je op een eiland gedropt met 32 spelers, die in een steeds kleiner wordend gebied moeten zien te overleven (klinkt bekend, toch?). Wie als laatste overblijft, wint. Als je wint, bereik je een steeds hoger level en verdien je beloningen. Je kunt dit spel ook samen met een vriend of een willekeurige andere speler spelen. Ook hier geldt dus dat je vriendjes toe kunt voegen en samen kunt spelen.

Bij dit spel is een internetverbinding vereist

spellen apps voor tieners

2. Brawl Stars

Bij dit spel is het de bedoeling dat je andere figuurtjes verslaat. Je speelt het spel online tegen tegenstanders. In een aantal speelmodussen speel je samen met één of twee medespelers tegen andere spelers. Hoe verder je komt, hoe sterker je je poppetjes kunt maken en hoe meer poppetjes je verdiend.
Je kunt een clan aanmaken waar je met andere Brawl Stars spelers in zit en zo kun je dus ook samen met je vriendjes spelen. Die kun je namelijk uitnodigen voor je clan. Let op: binnen de clan kun je ook chatten met elkaar, dus als je dat niet prettig vindt voor je kind, dan is dit spel niet zo handig. Daan en Jesse vinden het spel in ieder geval geweldig en het is van deze hele lijst het enige spel (op Snapchat na) dat ik ook op mijn telefoon heb, omdat ik hem eigenlijk ook wel leuk vindt.

Bij dit spel is een internetverbinding vereist.

10x de leukste spellen apps voor een 10-jarige

1. Roblox

Ik vroeg aan Daan en Jesse natuurlijk om mee te denken over deze leukste spellen apps voor een 10-jarige. Over de nummer 1 waren ze het snel eens: Roblox! Daarop volgde dan ook direct mijn vraag: “wat is Roblox dan precies?” Ik wist natuurlijk wel al ongeveer wat het was: zelf spellen bouwen en spellen spelen die andere gebouwd hebben. Daarnaast zie ik Daan en Jesse met grote regelmaat naar Dutchtuber Job kijken, een van hun favoriete YouTubers (ik vind hem alleen maar héél erg druk, maar hij is wel super kindvriendelijk, Nederlands en gebruikt geen enkel scheldwoord. Hulde!). Daarom zijn er onwijs veel spellen te vinden op Roblox: het is een heus gameplatform. Je vindt hier bijvoorbeeld racegames, dierengames, restaurantgames of vechtgames. Je kunt hier ook vrienden toevoegen als je hun gebruikersnaam weet, en vervolgens kun je ook met elkaar chatten.
Roblox is onwijs populair maar daardoor ook wel een van de riskantere apps als het gaat om chatten. Het is laagdrempelig en daardoor kun je zomaar met vreemden in een chat belanden. Praat met je kind over de do’s-and-don’ts van chatten of nog beter: schakel de chat uit of stel in dat je kind alleen met vrienden kan chatten.

10x de leukste spellen apps voor een 10-jarige

Spellen apps voor een 7-jarige, 8-jarige of 9-jarige

Tot zover het overzicht van de 10 leukste spellen apps voor een 10-jarige. Heb je een aanvulling? Post hem in de comments!
Zoek je leuke spellen apps voor 7-jarigen? Lees dan deze blog eens! Ook voor 8-jarigen en 9-jarigen vind je bij ons de leukste spellen apps!

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze drie leuke spelletjes voor kleuters op Pinterest bewaren ♥

spellen apps voor 10-jarigen

Lees ook:
De leukste spellenapps voor een peuter
De leukste spellenapps voor een 2-jarige
De leukste spellenapps voor een 3-jarige
De leukste spellenapps voor een 4-jarige
De leukste spellenapps voor een 5-jarige
De leukste spellenapps voor een 6-jarige
De leukste spellenapps voor een 7-jarige
De leukste spellenapps voor een 8-jarige
De leukste spellenapps voor een 9-jarige

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 6 Comments

 • Reply
  6x leukste spellen apps voor peuters - Go or No Go
  15 juni 2020 at 17:14

  […] Lees ook:De leukste spellenapps voor een 2-jarigeDe leukste spellenapps voor een 3-jarigeDe leukste spellenapps voor een 4-jarigeDe leukste spellenapps voor een 5-jarigeDe leukste spellenapps voor een 6-jarigeDe leukste spellenapps voor een 7-jarigeDe leukste spellenapps voor een 8-jarigeDe leukste spellenapps voor een 9-jarigeDe leukste spellenapps voor een 10-jarige […]

 • Reply
  10x leukste spellen apps voor een 2-jarige - Go or No Go
  15 juni 2020 at 17:04

  […] De leukste spellen apps voor peutersDe leukste spellen apps voor 3-jarigenDe leukste spellen apps voor 4-jarigenDe leukste spellen apps voor 5-jarigenDe leukste spellen apps voor 6-jarigenDe leukste spellen apps voor 7-jarigenDe leukste spellen apps voor 8-jarigenDe leukste spellen apps voor 9-jarigenDe leukste spellen apps voor 10-jarigen […]

 • Reply
  10x leukste spellen apps voor een 8-jarige - Go or No Go
  14 februari 2020 at 16:30

  […] De leukste spellen apps voor peuters De leukste spellen apps voor 3-jarigen De leukste spellen apps voor 4-jarigen De leukste spellen apps voor 5-jarigen De leukste spellen apps voor  6-jarigen De leukste spellen apps voor 7-jarigen De leukste spellen apps voor 9-jarigen De leukste spellen apps voor 10-jarigen […]

 • Reply
  10x leukste spellen apps voor een 3-jarige - Go or No Go
  14 februari 2020 at 13:03

  […] De leukste spellen apps voor peuters De leukste spellen apps voor 4-jarigen De leukste spellen apps voor 5-jarigen De leukste spellen apps voor  6-jarigen De leukste spellen apps voor 7-jarigen De leukste spellen apps voor 8-jarigen De leukste spellen apps voor 9-jarigen De leukste spellen apps voor 10-jarigen […]

 • Reply
  De LEUKSTE verjaardagscadeaus voor een 10-jarige! - Go or No Go
  17 oktober 2019 at 18:51

  […] kunnen (handig ook voor huiswerk de komende jaren), of een telefoon waarop je kind bijvoorbeeld spellen apps mag installeren, of die hij of zij kan gebruiken met geocaching (ook erg leuk voor deze leeftijd!). […]

 • Reply
  8x leuke spellen apps voor een 9-jarige - Go or No Go
  13 augustus 2019 at 18:39

  […] 10x de leukste spellen apps voor een 10-jarige – 13 augustus 2019 […]

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.