Gratis uitstapjes en activiteiten

5x leuke waterspelletjes voor tijdens de warme dagen

5x leuke waterspelletjes voor tijdens de warme dagen
Joyce

Wat is het de afgelopen dagen warm geweest en het einde is nog niet in zicht. En wat een verschillen! Aan de kust is het koeler dan in Limburg. Juist tijdens warme dagen is het lekker om even af te koelen. Daarom heb ik de leukste waterspelletjes voor je op een rij gezet!

5x leuke waterspelletjes om bij af te koelen

Water stapelen

Wie kan de hoogste toren maken? Voor dit spel heb je 50 plastic bekertjes nodig. Een emmer met water en een vlakke ondergrond, bijvoorbeeld een tafel. Om de beurt mogen ze proberen om een zo hoog mogelijke toren te maken met de bekertjes gevuld met water. Valt de toren om? Dan ben je klaar, maar ook nat. Toch heerlijk als je het warm hebt? Degene met de meeste bekertjes wint!

Lummelen met water

Wie deed dit vroeger ook altijd op straat? Ik heb het over lummelen. Ik vond het een geweldig spel. Maar hoe leuk is het om te lummelen met een ballon met water? Vul een ballon met water. Ga in een kring staan en kies iemand die in het midden moet staan. En dan…  gooien maar. Wie laat als eerste de ballon knappen? De “lummel” of een van de spelers? Degene die de ballon laat knappen is de nieuwe lummel. Vangt de lummel de ballon? Dan is degene die hem als laatste heeft aangeraakt de lummel. Plezier verzekerd!

Waterpistolenrace

Ze zijn overal te koop en ideaal voor waterspelletjes. Althans, bij mij in het winkelcentrum waren ze afgelopen week uitverkocht. Maar bijna iedereen heeft wel een waterpistool. Voor dit spel heb je twee waterpistolen nodig die je in één keer kan vullen en in één keer kan legen, dus zonder waterreservoir. Dus twee waterpistolen en vier emmers zijn er nodig. Verdeel de groep in tweeën en leg het spel uit. De bedoeling is dat elk team zoveel mogelijk water van de ene naar de andere emmer brengt. Wie het meeste water in de emmer krijgt wint. Je kan er een recht parcours van maken of onderweg wat hindernissen neerzetten.

Voor de oudere kinderen kan je er een extra regel aan toevoegen. Bijvoorbeeld: je mag tijdens het rennen proberen om je tegenstander te raken met water. Bepaal zelf hoeveel centimeter ze erbij krijgen voor elke keer dat ze raak schieten. Dit hangt namelijk af van de grote van de emmer. De vraag is alleen, wat is slim? Schieten of toch zo snel mogelijk water overbrengen? Tactisch en leuk!

Het bevroren T-shirt

Nog zo’n spel om echt van af te koelen. Vries van tevoren een aantal oude T-shirts in. Leg tussen de T-shirts bakpapier, zodat ze niet aan elkaar gaan zitten. In de middag zet je alle kinderen in een kring. In het midden van de kring leg je alle bevroren T-shirts. Zodra jij het startsein geeft, pakken de kinderen een shirt en proberen hem aan te trekken. Wie het eerst zijn T-shirt aan heeft, wint het spel! Lekker verkoelend tijdens en na het spel.

Waterballonnen

Waterballonnen zijn altijd goed. Je hebt ze in alle soorten en maten. Ik zag ook iets op tv voorbij komen waarmee je in één keer 50 ballonnen kon vullen! Zo kan je makkelijk een hele emmer vol maken met waterballonnen. En ik weet uit ervaring dat waterballonnen voor een hoop plezier zorgen.  Gewoon lekker tegen elkaar aangooien of in teams tegenover elkaar. Alles kan en alles mag. Overgooien totdat die knapt of waterballon tikkertje. Ben jij geraakt door een waterballon? Dan ben jij degene die nu iemand moet tikken door de waterballon op iemand te gooien. Heerlijk toch?

En zo kan ik nog wel even doorgaan.
Er zijn zoveel leuke waterspelletjes te verzinnen en met deze warmte weet ik zeker dat ze met veel gejuich worden ontvangen.
Veel waterplezier!

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze waterspelletjes op Pinterest bewaren ♥

Op zoek naar meer waterinspiratie? Lees hier hoe je gekleurd water maakt.


Lees ook: Little Tikes Watertafel review

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.