Gastblog Huis & Tuin

Waterspelletjes voor op het balkon of in een kleine tuin

Waterspelletjes voor op het balkon of in de tuin

De eerste tropische dagen van 2019 zijn alweer een feit. Wat is het warm deze dagen in juni. Zelf ben ik geen fan van het warme tropische weer. Maximaal 25 graden is voor mij prima. Liefst met bewolking en een zacht briesje. De bewolking vanwege mijn lichte huid en die van de kinderen natuurlijk.  Het voelt voor mij altijd een beetje als een survival, die tropische dagen. Nu ik zelf drie kindjes heb in de leeftijd van 3, 5 en 7 jaar, heb ik inmiddels wat ervaring wat betreft tropische dagen met kinderen. Want hoe zorg je voor verkoeling wanneer je geen plaats hebt in je tuin voor een groot zwembad? Of wanneer je dat gewoon weg niet ziet zitten, zo’n groot ding in je tuin? Wat je op moet blazen, schoon moet houden, vullen met water wat heel lang kan duren? Hieronder een aantal tips voor waterspelletjes voor op het balkon of in een (kleine) tuin!

De keuze is reuze! Van babybadje tot schildpad.

Als je geen plek hebt in je tuin of balkon voor een groot zwembad, dan kun je op zoek gaan naar een kleiner alternatief. Heb je nog een babybadje op zolder staan? Deze kun je prima gebruiken om je kleintjes in te laten spetteren. Plaats het badje op de grond, vullen met een paar emmers water en de pret kan beginnen. De welbekende schelp of schildpad, die je ook als zandbak kunt gebruiken, zijn wat groter, maar voldoen ook.  En omdat ze wat groter zijn kunnen er makkelijk twee kindjes in spelen. Jij bent snel klaar en de kids hebben plezier.

Minizwembad met flamingo?

Rond deze tijd van het jaar zijn er vaak kleine opblaasbare badjes te koop, van het formaat van een babybadje tot een doorsnede van circa 116 cm. Er zijn zelfs kleine badjes met een opblaasbare bodem, wat handig is met kleine kindjes die nog niet zo stabiel staan, dan vallen ze zacht op hun billen. De wat grotere maar nog steeds kleine zwembadjes zijn ook verkrijgbaar met decoratie van bijvoorbeeld een flamingo, papegaai of unicorn. Zwembadjes met geïntegreerde waterspuit of een zonnedakje of met 3d figuren erboven heb ik ook voorbij zien komen. Bij de zwembadjes waar een waterspuit in zit, heb je wel een tuinslang nodig. Het is natuurlijk wel handig om even goed te checken of dit past op je balkon of kleinere tuin.

Nog meer waterpret!

Voor waterpret in kleiner formaat kun je ook denken aan een simpele emmer. Met bakjes en gietertjes is het heerlijk spelen. Een waterspuit van foam of waterpistool daagt uit tot een heus watergevecht, ook leuk voor oudere kinderen. Een waterspeelbaan is ook erg leuk, de tsunami’s worden hier door onze oudste fanatiek nagebootst. Een watertafel is  voor de kleintjes prima, die hierbij kunnen staan. Deze zijn verkrijgbaar in heel veel soorten, van langgerekt tot compact, het is maar net waar je de ruimte voor hebt. Ideale waterspelletjes voor op het balkon!

Waterballen en waterballonnen

Waterballen zijn er in allerlei kleuren en maten. Het zijn ballen, vaak van een soort schuim gemaakt, die water opnemen als een spons. Nadat je ze gevuld hebt, kun je elkaar er nat mee gooien. Of op het water gooien in het zwembad, voor extra spetters. Wat ook altijd leuk is en blijft, zijn waterballonnen. Met een beetje geluk vind je waterballonnen die verpakt zijn in een handige waterspuit, waarmee je de ballonnen makkelijk kan vullen met water. Extra tip: je kunt iets leuks (en kleins) verstoppen in de waterballonnen, ze daarna vullen met water en dan in de vriezer. Leuk voor op een kinderfeestje, zo’n bevroren surprise waterballon! De kinderen kunnen dan bijvoorbeeld met een kleine hamer naar de verrassing hakken. Let wel op dat de kinderen handig genoeg zijn om met een kleine hamer om te gaan en laat ze niet te dicht op elkaar zitten wanneer ze er aan beginnen. Dit om ongelukken te voorkomen.

Bloemsproeier

Er zijn onder andere van het merk Gardena leuke tuinsproeiers te verkrijgen met bijvoorbeeld een bloem erop. De variant met bloem hebben wij zelf ook in gebruik op warme dagen. De bloem is bevestigd op een steel, waar een punt aan zit zodat je de steel van de sproeier in de grond kan steken. Wanneer je de tuinslang bevestigt en aanzet komt er “regen“ uit de bloem, die is hier door onze middelste uitgeroepen tot favoriet. Het ziet er ook erg leuk uit en stiekem is het ook prettig als je er zelf een paar druppels van mee krijgt. In plaats van deze leuke bloem kun je natuurlijk ook een gewone sproeier aanzetten, fun gegarandeerd.

Zo zie je maar, manieren genoeg om verkoeling te vinden op warme, tropische dagen voor je kinderen (en jezelf). Op een volgende hittegolf of gewoon een lekkere warme dag, ben jij alvast voorbereid!

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze waterspelletjes voor op het balkon of in een kleine tuin op Pinterest bewaren ♥

Waterspelletjes voor op het balkon of in een kleine tuin

Meer water spelletjes inspiratie

Lees ook: Waterspelletjes met huis-tuin-en-keuken spullen


Waterfoto via Shutterstock

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.