Buitenspeelgoed Gratis uitstapjes en activiteiten

Vijf leuke waterspelletjes voor op de camping of in de tuin

waterspelletjes voor op de camping of in de tuin

We willen natuurlijk allemaal dat onze kinderen lekker buiten spelen, want dat is gezond. Maar met warme temperaturen is het soms lastig om iets te verzinnen. Het is dan namelijk fijn om het spelen te combineren met verkoelen. Aangezien niet iedereen een zwembad in de tuin heeft deel ik met jullie tips voor leuke waterspelletjes voor op de camping of in de tuin!

Waterspelletjes kopen of maken

Waar we allemaal direct op internet kijken wat er allemaal te koop is aan waterspelletjes, zijn kinderen al snel tevreden. Ik herinner mij nog de cadeautjes die uitgepakt op de grond lagen en mijn kind die dan uren plezier had met het cadeaupapier. Zo simpel kan het zijn, dus denk niet al te moeilijk. Kinderen vermaken hoeft namelijk niet duur te zijn. Hier zijn 5 tips voor waterspelletjes voor op de camping of in de tuin voor elk budget.

1. Waterflessen omgooien

Wie kent het niet? Bowlen met waterflessen. Lege literflessen vullen met water en met een bal de flessen van je tegenstander omgooien. Je kunt kiezen voor een lange of korte versie van dit spel. Bij de lange versie zet je de fles zo snel mogelijk weer rechtop en ga je door tot de flessen leeg zijn. Bij de snelle versie mag je de fles die je omgeschopt hebt leeggooien over je tegenstander.

2. Waterpistooltjes

Met waterpistooltjes kun je verschillende spelletjes verzinnen. Zo kun je op elkaar schieten maar ook schieten op kleine poppetjes. Zet op een randje of bijvoorbeeld een tafel kleine LEGO poppetjes en kijk wie er de meeste om kan schieten.
Ook kun je op de grond of de muur de kinderen woorden laten “schrijven” door met het water te schieten. Wie heeft het eerst het woord compleet? Of wie raad het eerst het woord.

3. Waterballonnen

Het heeft even voorbereiding nodig maar waterballonnen blijven altijd een grote hit. Je kunt ze vullen aan de kraan of kiezen voor een modernere versie van een waterpompje met een aansluitstuk speciaal gemaakt voor waterballonnen. Je kunt dit zelf doen of samen met de kinderen.
Ben je met een hele groep, maak er dan een trefbalspelletje van. Vorm teams en probeer elkaar nat te gooien. Zo doe je net wat langer met je emmertje waterballonnen.
Of wie kan het verst gooien? Zet met stoepkrijt cijfers op de grond en kijk wie de meeste punten scoort.
Speel je met hele kleine kinderen, laat ze dan de ballonnen overgooien of  leg de ballon op een handdoek die de kindjes vasthouden, eens kijken hoelang die ballon heel blijft!

4. Water parcours

Maak teams en vul voor elk team een emmer met water. Je kunt dit natuurlijk ook gewoon met twee kindjes spelen.
Wie brengt het meeste water over via een lepel of bekertje. Speel dit in de tuin of op een pleintje en maak een leuk parcours. Je kunt dit naar leeftijd zo makkelijk of moeilijk maken als je zelf wilt. Springen over stokjes heen of zigzaggen om de bomen of paaltjes, glij van de glijbaan af, kruip door het klimrek. Gebruik wat er in de buurt is en je zult zien dat je kinderen hier echt wel even zoet mee zijn.

5. Sponsje doorgeven

Maak een grote spons nat, laat de kinderen de spons doorgeven. Bij wie is de spons zo droog dat het water niet meer lekt? Die wint. Het doorgeven kan natuurlijk via de handen, maar je kunt ook variëren door het tussen de buiken door te geven. Plaats de spons tussen twee kindjes en laat ze dan de spons doorgeven aan een ander. Dit levert natuurlijk veel lol op bij de kinderen en ze zijn direct verkoeld.

Natuurlijk kun je op deze spelletjes nog eindeloos variëren, dus laat je creativiteit de vrije loop. Of nog beter, laat de kinderen zelf verzinnen wat ze hier nog meer mee kunnen. Vaak ontstaan er vanzelf nieuwe ideeën als je aan het spelen bent.

Dus ik zou zeggen zet de kraan open en veel plezier!!

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze waterspelletjes voor op de camping op Pinterest bewaren ♥

Kijk hier voor meer waterspelletjes!


Waterfoto’s via Shutterstock


logo


♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

2 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.