Gratis uitstapjes en activiteiten

Waterspelletjes met huis-tuin-en-keuken spullen

Waterspelletjes met huis-tuin-en-keuken spullen

Wat is er leuker voor kinderen om op zomerse dagen met water te spelen. De extreme hittegolf is (gelukkig) achter de rug, maar er zullen vast nog genoeg dagen zijn waarop je kind met water kan en wil spelen. Ik heb een aantal waterspelletjes met huis-tuin-en-keuken voor je en daarnaast met de leuke orbeez balletjes.

In een andere blog had ik een leuke binnen wateractiviteit bedacht, namelijk gekleurd water maken. Dit kan natuurlijk ook prima buiten. Maar nu heb ik m’n meiden andere activiteiten laten doen met water. Met orbeez, maar ook waterspelletjes met huis-tuin-en-keuken materialen. En een plezier dat ze hadden, zonde om dat niet te delen met jullie!

Waterspelletjes met huis-tuin-en-keuken spullen water verven

Verven met water

Deze water activiteit is super simpel, maar onwijs leuk.
Je hebt alleen maar dit nodig:

  • bak met water
  • kwasten
  • karton

En eigenlijk spreekt het verder voor zich. Maak de kwast nat en maak leuke tekeningen en/of teksten op het karton. Door de zon droogt het karton snel op en kun je weer opnieuw beginnen. Uiteindelijk bedachten de meiden zelf allerlei activiteiten erbij. Je voet en hand met een kwast nat maken en dan een voet/handafdruk maken. Lachen, want dat kriebelt enorm!

Maar ook spetters maken door de natte kwast uit te schudden boven het karton. Met een plantenspuit er bij maak je het nog leuker!

schutting verven water

Toen ze het karton beu waren, zijn ze de schutting gaan ‘verven’ met water. Als je goede stoeptegels hebt rondom huis kun je ook tekenen maken op de stoep. Ook is het leuk om een verfroller te gebruiken. Dat gaan wij zeker de volgende keer doen. Gegarandeerd uren water plezier voor je kids.

Fruit met water

Je hebt nodig:

  • fruit zoals sinaasappel en citroen
  • bak met water
  • kleine bakjes
  • keukengerei zoals een lepel, garde, etc.
fruit spelen water Waterspelletjes met huis-tuin-en-keuken spullen

Vul een grote bak met water. Snijd de fruitsoorten in plakjes of net wat je wilt. En laat dan je kind zijn fantasie gebruiken. Het fruit uitknijpen, proeven, in bakjes doen en weer uit het bakje halen. Bij mij gingen ze op een gegeven moment soep maken van het water en fruit. Een snijplank en een mesje werden aan het keukengerei toegevoegd. Het fruit werd in kleine stukjes gesneden, in bakjes gedaan. Met een groter stuk fruit knijpen ze dan weer het sap eruit om een extra aroma aan het soepje toe te voegen.

Waterballetjes: orbeez

Waterballetjes, oftewel orbeez, zijn populair! Ik bestel ze altijd bij AliExpress, maar je hebt ze ook voor een klein prijsje via bol.com. Ze zijn te koop in verschillende grote en verschillende kleuren.

Waterspelletjes met huis-tuin-en-keuken spullen orbeez

Ze zijn eerst heel ieniemini en voelen hard. Zodra je ze een tijdje in het water legt worden ze groter en zacht. Je kunt ze een avond van te voren al klaar maken zodat ze meteen zacht en groot zijn. Maar je kunt ze ook ter plekke in de bak met water doen. Het duurt dan (voor kinderen) wat langer om ze te zien groeien, maar met die ieniemini balletjes is het ook leuk om te spelen in het water.

orbeez waterspelletjes waterballetjes goedkoop

Wij gebruiken een zeef, soeplepel, schuimspaan en trechters. Leuk om de balletjes daar door heen te zien gaan. Als de orbeez eenmaal groter en uitgegroeid zijn is het heerlijk om je handen er door heen te doen. Dat geeft een grappig gevoel omdat de Orbeez glad aanvoelen.

Waterspelletjes: altijd leuk!

Ik vind het leuk om te zien dat kinderen zoveel fantasie hebben. Eerst hebben ze even zoiets van: hmm wat kan ik hiermee, maar tijdens hun spel bedenken ze van alles. Kinderen spelen het liefst met alledaagse dingen.

Veel water speelplezier!

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze waterspelletjes met huis-tuin-en-keuken spullen op Pinterest bewaren ♥

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.